Van még olyan család ahol hasonlóképpen telik a nyaralás? Mivel magyarázzák ezt a rohanást?
Mert a nyaralás számukra egy társadalmi elvárás, megfelelési kényszer. Nem tudják igazából élvezni, hiszen semmi nem fog változni az év többi részében attól, hogy nyaralnak. Ugyanaz a szar mókuskerék, ugyanazok a problémák.
Nem is értem egyébként, hogy a legtöbb család miért így működik. Kuporgatnak, gyűjtenek, alig várják azt az 1-2 hetet a nyáron, akkora fenekét kerítenek neki, de ugyanoda visszamennek, ha vége. A szar munkahelyre, robot a, stresszbe.
Gondolom egy évben egyszer mennek/mentek nyaralni, nem úgy vagytok anyagilag, hogy gondolnak egyet, és leugornak valahova.
Emiatt van bennük a görcs, hogy minden percet ki kell használni, mert drága és nem jut több!!!!
Anyám is ilyen, teljesen rá van feszülve a nyaralásra, mindig menni kell, mindig csinálni valamit, nem azért fizetett, hogy a szálláson legyen, folyamatosan összeveszik a párjával és az egész világgal is, ha mondjuk esik az eső, mert ugye direkt ellene fogott össze minden, hogy tönkretegye az Ő nyaralását.
Mivel én ebbe nőttem bele, nekem ez volt a természetes (ha nem is ennyire szélsőségesen, amit te írsz), és mikor elkezdtem felnőttként párommal nyaralni, kellett néhány év, mire összeszoktunk. Már nem vagyok olyan, mint anyám, megtanultam lelassulni, tényleg pihenni (bár azért a "nem azért fizettem, hogy a szobában legyek, azt otthon is lehet" attitűd megmaradt), és már nem is megyek anyámmal nyaralni, mert velem is csak összeveszik. :D
Szóval a kérdésedre a válasz, nálunk az a magyarázat, hogy a nyaralás drága/ritka, ki kell használni minden percet.
És kötelező is?
Vagy csak azértentek a drága, ritka nyaralásra, hogy ha kérdezik, el tudjátok mondani, hogy ti is voltatok?
Nekem még az is nyaralás, ha a tök máshol ülök a kocsiban, mint szoktam, és esetleg végre kialszom magam, magamra zárva a kocsiajtót.
Sose értettem ezeket a kényszereseket.
Tulkontrollalo burtoklasi manias szulok.
Ne menj veluk sehova. Reszvetem.
De amúgy egy évben egyszer ki lehet bírni. Fogadd el, hogy ez a dolgok menete. Örülj, hogy ott lehetsz, hogy fürödhetsz, hogy szép tájakat láthatsz. Örülj, hogy a szüleiddel lehetsz. Ha így, akkor így.
Ez az ő világuk, ő tempójuk. Vegyél részt benne, mert később nagyon fogod bánni, hogy elmulasztottad. Az élet véges, és gyorsan fordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!