Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van még olyan család ahol...

Van még olyan család ahol hasonlóképpen telik a nyaralás? Mivel magyarázzák ezt a rohanást?

Figyelt kérdés
Szüleimmel szoktam járni nyaralni, bár most már ez volt az utolsó, mert meguntam ezt a rohanást. Szóval ők azt csinálják, hogy elmegyünk a strandra, és szinte mindent időre kell csinálni ott is. Pl ha egy hétig nyaraltunk, és mondtam hogy én előbb visszamegyek a szállásra, mert még hajat is szeretnék mosni így az 1 hetes nyaralás alatt, akkor kiakadtak, hogy minek megyek, meleg van, még a strandon kell lenni. Ha este 7-ig voltunk a strandon, és vissza sétáltunk a szállásra, akkor már mondták, hogy ne fürödjek, nincs rá idő, megyünk a városba vissza, persze én fürödtem és ment a balhé, hogy már elkellett volna indulni. Ha este mentünk a városba, és kinéztek egy éttermet akkor anyukám szaladt az asztalhoz másokat szinte fellökve, nehogy elfoglalják a helyet. Ez számomra nem pihentető, és mondtam nem jövök többet velük, de nem értik miért mondom.
júl. 28. 07:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
29%
Ha szólnak a hajmosás és a fürdés miatt, akkor nagy eséllyel túl sokáig tartanak nálad ezek a dolgok, pláne hogy írod, hamarabb mentél vissza a szallasra miatta.
júl. 28. 07:43
 2/17 A kérdező kommentje:
Amikor hamarabb mentem vissza, akkor direkt azért mentem, mert tudtam hogyha akkor szeretnék hajat mosni, hogy mire ők jönnek addigra kész legyek, de ez így is történt. Viszont a fürdéssel az volt a problémájuk, hogy ők úgy képzelték el, hogy a strandról visszaérkezünk, és átöltözünk, megyünk is a városba, mert hogy nincs idő fürdeni, hiába csak egy pár perc arra sincs idő, mert rohanni kell vissza.
júl. 28. 07:51
 3/17 anonim ***** válasza:
76%

Mert a nyaralás számukra egy társadalmi elvárás, megfelelési kényszer. Nem tudják igazából élvezni, hiszen semmi nem fog változni az év többi részében attól, hogy nyaralnak. Ugyanaz a szar mókuskerék, ugyanazok a problémák.

Nem is értem egyébként, hogy a legtöbb család miért így működik. Kuporgatnak, gyűjtenek, alig várják azt az 1-2 hetet a nyáron, akkora fenekét kerítenek neki, de ugyanoda visszamennek, ha vége. A szar munkahelyre, robot a, stresszbe.

júl. 28. 07:53
 4/17 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem a strandon mostál hajat?
júl. 28. 08:02
 5/17 anonim ***** válasza:
80%

Gondolom egy évben egyszer mennek/mentek nyaralni, nem úgy vagytok anyagilag, hogy gondolnak egyet, és leugornak valahova.

Emiatt van bennük a görcs, hogy minden percet ki kell használni, mert drága és nem jut több!!!!

Anyám is ilyen, teljesen rá van feszülve a nyaralásra, mindig menni kell, mindig csinálni valamit, nem azért fizetett, hogy a szálláson legyen, folyamatosan összeveszik a párjával és az egész világgal is, ha mondjuk esik az eső, mert ugye direkt ellene fogott össze minden, hogy tönkretegye az Ő nyaralását.

Mivel én ebbe nőttem bele, nekem ez volt a természetes (ha nem is ennyire szélsőségesen, amit te írsz), és mikor elkezdtem felnőttként párommal nyaralni, kellett néhány év, mire összeszoktunk. Már nem vagyok olyan, mint anyám, megtanultam lelassulni, tényleg pihenni (bár azért a "nem azért fizettem, hogy a szobában legyek, azt otthon is lehet" attitűd megmaradt), és már nem is megyek anyámmal nyaralni, mert velem is csak összeveszik. :D

Szóval a kérdésedre a válasz, nálunk az a magyarázat, hogy a nyaralás drága/ritka, ki kell használni minden percet.

júl. 28. 08:17
 6/17 anonim ***** válasza:
12%

És kötelező is?

Vagy csak azértentek a drága, ritka nyaralásra, hogy ha kérdezik, el tudjátok mondani, hogy ti is voltatok?

júl. 28. 08:28
 7/17 anonim ***** válasza:
57%
Nekik így jó, szívük joga. Neked nem, más vagy, el kell fogadni. Ha nem tudjátok tolerálni a másik nyaralási stílusát, akkor nem kell együtt menni, ennyi.
júl. 28. 08:33
 8/17 anonim ***** válasza:
73%

Nekem még az is nyaralás, ha a tök máshol ülök a kocsiban, mint szoktam, és esetleg végre kialszom magam, magamra zárva a kocsiajtót.

Sose értettem ezeket a kényszereseket.

júl. 28. 08:38
 9/17 anonim ***** válasza:
42%

Tulkontrollalo burtoklasi manias szulok.

Ne menj veluk sehova. Reszvetem.

júl. 28. 09:03
 10/17 anonim ***** válasza:
34%

De amúgy egy évben egyszer ki lehet bírni. Fogadd el, hogy ez a dolgok menete. Örülj, hogy ott lehetsz, hogy fürödhetsz, hogy szép tájakat láthatsz. Örülj, hogy a szüleiddel lehetsz. Ha így, akkor így.

Ez az ő világuk, ő tempójuk. Vegyél részt benne, mert később nagyon fogod bánni, hogy elmulasztottad. Az élet véges, és gyorsan fordul.

júl. 28. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!