Hogyan mondjam el ezt neki?
Figyelt kérdés
Ebben a hónapban nyaralni megyünk kettesben az édesapámmal egy mediterrán térségbe. Előre félek ettől a nyaralástól, mert előre kijelentette hogy nem abból fog állni a nyaralás hogy fekszünk a parton, vagy úszkálunk a medencében, hanem menni fogunk egész nap, kirándulni, látványosságokat nézni stb. És mindezt gyalog, vagy max néha busszal. Autó bérlésről szó sem lehet. Az a helyzet hogy én fizikailag nem vagyok a toppon. Nem vagyok fitt, sportos. Van rajtam 30-40 kiló felesleg, még a másodikra is lifttel megyek. Hosszú sétáktól majd' meghalok. Valamint a meleget sem bírom, a Magyarországi nyarakat is végig szenvedem, (gondolom a túlsúly miatt). Nem is tudom mi lesz egy mediterrán térségben. Édesapám nem tud erről, de gondolom sejti, hiszen csak rám kell nézni. Tudni kell róla hogy hirtelen haragú, olykor agresszív típus, ezért félek konfrontálódni vele ezzel kapcsolatban. Én nem szenvedni szeretnék ez alatt a nyaralás alatt, hanem jól érezni magam. Hogy beszéljem meg ezt vele szerintetek?jún. 2. 09:52
1/17 A kérdező kommentje:
20/l
jún. 2. 09:52
2/17 anonim válasza:
"Édesapám nem tud erről..."
Hát, ha vele élsz, nyilván látja, hogy nem vagy egy sportos alkat, hallgatja azt is, ha szenvedsz a melegtől és nyilván tudja, hogy lifttel mész fel a másodikra.
De amúgy az "apu, figyelj, én nem megyek nyaralni, mert nem bírom a meleget" megfelelő lett volna még azelőtt, hogy tervezni kezdett
3/17 anonim válasza:
Lehet tenni akar az ellen hogy még a másodikra is lifttel menj fel. Lehet aggódik és nem akarja hogy 30 évesen belehalj az extrém túlsúly okozta szövődményekbe
4/17 A kérdező kommentje:
Nem vele élek.
jún. 2. 11:46
5/17 anonim válasza:
Értem. Miért nem mondtad neki, amikor egyáltalán felmerult az ötlet, hogy nyaralni mentek, hogy téged ez nem erdekel?
6/17 anonim válasza:
Csak ki kell nyitnod a szádat! Hogyan élhetsz külön ha ennyire sem vagy képes?
7/17 anonim válasza:
Mondd meg neki, hogy téged nem érdekel, és ne a súlyodra fogd.
Rajtam is van plusz 40 kiló mégis mindenhova megyek, amikor tudok, mert engem érdekel a kultúra.
Inkább most derüljön ez ki, mint ott. Még lemondhatjátok az utat.
8/17 anonim válasza:
Mondd meg neki, hogy köszönöd szépen a lehetőséget, de te így nem éreznéd jól magad. Nagyon kedves, hogy el akar vinni magával, de te inkább itthon maradsz. Egész biztosan sértődés lesz belőle, de még mindig jobb, mint elrontani mindkettőtök nyaralását.
9/17 A kérdező kommentje:
Tudom én nem írtam le, de nem egyedül élek hanem édesanyámmal. Engem érdekelne a nyaralás, de mindent az én tempómban szeretnék csinálni, és annyit amennyit bírok.
jún. 2. 12:24
10/17 A kérdező kommentje:
Most miért kell sértegetni és személyeskedni? Feltettem normális hangnemben egy kérdést, normális válaszokat várok rá. Ezzel nem segítesz. Szóval fejezd ezt be. Vagy adj tanácsot vagy inkább ne is írj semmit. Okosabb maradsz.
jún. 2. 13:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!