Van egy felnőtt autista gyermekem. Meddig lehet tolerálni, kötelező tolerálni mindent?
36 éves, fizikailag egészséges férfi.
A probléma ott kezdődik, hogy szórja a pénzt, nagyon. Számítógépes játékok, internetes rendelések teljesen felesleges dolgokra, adományokat utal (csak úgy, nincs rá magyarázat) stb.
Ha nem adok tombol, őrjöng, öngyilkossággal fenyegetőzik.
Munkát vállalni nem tud, mert sem a kommunikációja, sem a szociális képességei ezt nem teszik lehetővé. Nincs benne semmi ambíció vagy törekvési vágy semmire.
Én főzök rá, mosok, takarítok, mert semmiben nem segít.
Van valaki hasonló helyzetben?
"És ha nem? Ha 2 nap múlva értesít a rendőrség, hogy öngyilkos lett? Akkor?"
Akkor a probléma még van oldva. Ugye tudod, hoyg az autizmus nem mentség mindenre?
Nem tud munkát végezni.
Alapvetően nem érti mi az, hogy X idő alatt el kell végezni egy feladat, vagy hogy nem lehet visszabeszélni a felettesednek, vagy egyáltalán csak azt, hogy meg kell csinálni egy feladatat úgy is hogy nem szeretnéd.
Az autizmusnak is vannak szintjei.
Van, aki tud mellette normál életet élni, van, aki nem.
Mondjuk azt nem értem miért utalhat adományokat.
Azt fel tudja fogni, hogy ő maga is rászoruló?
Adományozzanak azok, akik szerencsésebbek tőle!
Én különböző márkáktól gyűjtök kézzel festett kutyákat meg plüssöket. Én is borzasztó ideges szoktam lenni, ha valamelyiket nem kaphatom meg, de én nem fenyegetőzöm öngyilkossággal. Tudnék dolgozni, de még nincs munkám. A zenéléssel próbálkozom. Ha lenne, akkor is valószínű, gyűjteni ezeket.
Egy autista
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!