Régi korok gyermekei a fizikai bántalmazás elől miért nem szaladtak el? miért kellett azt kötelezően elszenvedni?
Hát magamról és az öcsémrol tudok nyilatkozni csak. 50-esek vagyunk...
Sokszor kikaptunk. (Mindig okkal, tehát mi is egyetértettunk vele utólag, piszkosul kihuztuk a gyufát sokszor szándékosan. Én nő vagyok egyébként).
Ahogy anyánk ránk ordított, hogy "állj meg, vagy többet kapsz!" rám ez bénítóan hatott, úgyhogy én negalltam, és kikaptam.
Ellenben az öcsém csak nevetett és elszaladt. Őt nem hatotta meg ez a felszólítás! Soha! És amikor órák múlva előkerult, anyám mérge már rég elparolgott.
Szoktuk is emlegetni családi összejöveteleken, hogy az öcsém részét is mindig bőven én kaptam meg. 😃
6. Nem egy-két pfon volt, hanem alapos verés. Bottal, ostoreal, kutyakorbáccsal. Kapott ott a mama is, nem csak a gyerek.
Nem volt más viselkedésminta. Hova is mehetett volna?
Nem volt minden férfi brutális, de ő parancsolt a családban, és senkinek nem lehetett ellenvetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!