Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az egy gyerekes szülő jobban...

Az egy gyerekes szülő jobban szereti a gyerekét?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok arról a felvetésről, hogy ,,nekünk csak ő van, ő kap minden szeretetet?” Több gyereknél megoszlik a szeretet?

júl. 19. 00:02
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
86%
Nem is a szeret, hanem a figyelem oszlik meg és az energia.
júl. 19. 09:01
 22/41 anonim ***** válasza:
87%

10-es mesélhetnék a "testvéri szeretetről", meg a szülői szeretetről :D

A testvérem csak kihasznál, a szüleim meg őt imádják, mert ő lett a fiú. Szóval nem kellene bromságokat írnod.

júl. 19. 09:06
 23/41 anonim ***** válasza:
97%
Van olyan is, hogy valakit nem akart az anyja csak becsúszott, én ilyen vagyok és egyértelműen ezért is vagyok egyke. Szóval egyáltalán nem igaz, hogy jobban szeretik az egyedüli gyereket.
júl. 19. 10:15
 24/41 anonim ***** válasza:
92%

Az én esetem annyi, hogy egyedüli gyerek vagyok lány és apával sosem találtam a hangot, bár nagyon szeret. (Fiús apuka lenne) legalább a barátomon ki tudja élni fiús apuka vágyait. (Az ő esete ugyan ez, csak ott az anyuka szeretett volna kislányt).

Én 2 gyereket szeretnék 3 ok miatt, amiből nem tudom mi tud majd teljesülni…

1. Egy fiút és egy lányt, mert pont az a szép a két nemben, hogy annyira mások, és egyfajta kihívás és tapasztalat lenne őket felnevelni, amiből nem szeretnék kimaradni, ha már van gyerekem (de lehet ki fogok, mert 2-nél többet nem szeretnék)

2. Amit mások is írtak, egy gyermek elvesztése….a legnagyobb félelmem lenne ha azt az egy gyerekeket is elveszteném és ott maradnék “egyedül” pártjában, hogy az egész napi rutinomat kitöltött egy másik személy, amit szeretek és már nincs többé, ha legalább lenne egy másik gyerekem, akkor nem lenne olyan hatalmas na gyűr a szívemben és a szeretetemet tudom valahová csoportosítani és nem érezném azt, hogy minden hiába volt.

3. Szeretnék unokákat egyszer, ha lehet. Az egyikük, lehet hogy a saját neméhez fog vonzódni, így a masinák még talán lehet. ( Ettől függetlenül biztos vagyok benne, hogy a szeretetem nem csappanna meg, ha egyikük sem szeretne gyereket vagy örökbe fogadni, mivel én sem vagyok a hívője a “Jézus minden áron legyen gyerekünk és ha tőled nem lehet ott hagylak” szektának.)

júl. 19. 10:21
 25/41 anonim ***** válasza:
90%
23as! Nem az hogy nem igaz, hanem nincs értelme általánosítani! Mivel van mindenre példa meg ellenpélda. Igen van ahol 3gyereket is nagyon szeretnek, de van ahol 1et sem. De van ez fordítva is nyilván.
júl. 19. 10:23
 26/41 anonim ***** válasza:
89%
Én mindkét gyerekemet ugyanúgy szeretem, mint amikor az elsőt szerettem, amikor még csak egyedül volt. Nem változott ez semmit az évek alatt. Talán annyi különbség van, hogy a lányom személyisége jobban hasonlít az enyémre, ezért jobban is megértjük egymást, mint a fiammal. A fiamnak vannak furi szokásai, amiket nehezebben tolerálok, ő inkább az apjára hasonlít és itt nem a nemek közti különbözőségekre gondolok, hanem mentalitásbeli, és jellemvonásokra. Ez nem jelenti azt, hogy a fiamat ne szeretném ugyanúgy. Csak annyit, hogy hozzá több türelem kell, az meg nekem van szerencsére. A lányom 12 éves, fiam 11.
júl. 19. 10:34
 27/41 anonim ***** válasza:
88%

Azt elhiiszem, hogy 10 gyerek esetében annyira megoszlik a fogyelem, hogy még ha a szülő ugyanannyira is imádja mindegyiket, egyszerűen nem jut idő és energia ennek a kifejezésére.

2-3 gyereknél viszont nem gondolom, hogy fennállna ez a probléma.

júl. 19. 11:19
 28/41 anonim ***** válasza:
40%
27-es. Pedig nyikvan
júl. 19. 11:21
 29/41 anonim ***** válasza:
79%

28

Rendben, én nem gondolom. :D

júl. 19. 11:23
 30/41 anonim ***** válasza:
86%

"a figyelem oszlik meg és az energia"

Igen, de az is olyan, hogy ahogy egyre több gyerek lesz egy családban, egyre több figyelem meg energia is lesz, mert az első gyerek még csak a szüleire számíthat pl. abban, hogy játsszanak vele, hogy segítsenek neki ebben-abban, stb., de a többi gyerek már a testvéreire is számíthat. :)

júl. 19. 11:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!