Úgy lenne helyes, ha egy szülő kitagadhatná a gyerekét azért, mert mondjuk zoknival hordja a szandálját?
Nem egy vitába szálltam már idősebb rokonokkal, ismerősökkel, akik közül sokan azt vallják, hogy elméletben nagyon nem fair, hogy bàrkit ki lehet zárni az életedből, de a gyerekednek nagyon súlyos dolgot kell elkövetnie, hogy kizárhasd. És az nem elegendő indok, hogy nem kedveled.
A gyereknevelés szóljon 18 évre (vagy 24, ha egyetemre jár), onnantól kezdve két felnőtt el tudja dönteni, hogy elviselik-e egymást.
Persze, még az örökségből is zárja ki, szandált zoknival.... ez a minimum büntetés.
:D :D :D
Remélem a kérdést csak viccnek szántad!
Lehet,hogy jobb is lenne a gyerekednek ha megszakítanád vele a kapcsolatot.Az örökségből végrendelettel lehet kizárni, de köteles rész mindenképpen jár neki.Akkor nem jár elvileg semmi,ha már életedben eladod/átíratod a vagyonodat másra.(valamennyi időn belül megtámadható,és itt is járhat köteles rész)
Könyörgöm, tűnj el a gyereked életéből minél hamarabb,hátha lesz még lehetősége ,sok terápia után normális életre nélküled.
(de mondjuk az lenne a legjobb ha te nem is szaporodnál egyáltalán)
Én ezt úgy gondolom, hogy amikor már felmerül a szülőben ez a dolog, akkor (ha végképp nem akarja, hogy a gyereke bármit is örököljön majd tőle), simán megteszi, hogy akár eltartási szerződést köt (pl. azzal a gyerekével, akivel jóban van), vagy akár ajándékozással rá íratja, így nem lesz örökség, és nem lesz köteles rész sem. (Kivéve ajándékozásnál, ha 10 éven belül meghal a szülő, mert akkor ugyanúgy hagyaték tárgyát képezi a másik gyerekének elajándékozott ház/lakás, stb.)
Szóval lehet morgolódni a köteles rész miatt, de megvan a lehetősége a szülőnek, hogy akkor is a kedvenckéjére hagyja az egészet, kizárva a gyerekét. (Sajnos, mondom ezt nem kedvenc gyerekként).
Miért gondoljátok, hogy a kérdező a szülő?
Szerintem egy unatkozó tini.
Őt már egyébként is kitagadták ..... az értelmes emberek közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!