Szerintetek mi a legésszerűbb megoldás?
1. Attól, hogy átjelentkezel apádhoz, még nem kell odaköltöznöd.
2. Lakcímet korlátozás nélkül lehet változtatni, ha havonta, akkor havonta...
3. Ha Bp.-re akarsz menni és van egy debreceni lakcímed, akkor miért nem egyből oda jelentkezel?? Jó eséllyel kapnál helyet koliban. Ha meg nem mégsem, akkor ott a diákmunka meg a diákhitel. Ha valóban bántalmazó közegből akarsz kiszakadni, akkor bármelyiket bevállalod.
Tudod, az a legnagyobb előnye annak, hogy betöltötted a 18-at, hogy nem kell anyukád engedélyét kérned.
"akkor meg vidéken kéne élnem apukámmal, hiszen a lakcímkártyát nem lehet visszaváltoztatni"
Ezt nem értem, mi köze a lakcímkártyádnak ahhoz, hogy te időszakosan hol élsz? Ráadásul nincs olyan törvény, hogy csak egyszer lehet lakcímet módosítani életedben.
Ha menekülnöd kelle, akkor miért nem tényleg Budapestre jelentkeztél, ahol nagy eséllyel kaptál volna koli helyet? Ha menekülnöd kell, akkor miért vársz segítséget a bántalmazó családodtól?
Miből fogod a koli és a megélhetésed árát előteremteni? Ha apukád beleegyezik, akkor jelentkezz át és menj koliba, de azért csinálnék egy gyors költségvetést, hogy mennyibe fog ez nekem kerülni és bár sokan dobálóznak itt könnyedén a diákhitellel, de valójában megéri-e nekem eladósodni jó hosszú időre azért, mert most ilyen igényeim vannak!?
Én azt érzem, hogy csak elvársz (ne kontrolláljanak, ne szóljanak bele a dolgaidba, adja át anyukád az egyik bevételi forrását neked, de azért továbbra is tartson el még pluszban, stb.), de arról egy szó sem esett, hogy te keresztbe tennél-e egy fűszálat is akár a sorsodért.
Hogyha menekülnél, miért is akarnál anyád lakásába menni? :D
Te egyszerűen csak naaagyon felnőttnek képzeled magad, azaz egyedül akarsz élni úgy, hogy közben anyád-apád pénzel ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!