Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mi a legésszerűbb...

Szerintetek mi a legésszerűbb megoldás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy kis gyorstalpaló: szeptemberben kezdem el az egyetemet és a lakhatással kapcsolatos a kérdésem! A szüleim elváltak, jelenleg anyukámmal élek Debrecenben. A felvételinél is csak debreceni szakokat jelöltem meg. Eredetileg Pesten akartam továbbfolytatni a tanulmányaimat, ám anyagilag egyik szülőm sem támogatta ezt az ötletet (persze én nem vetettem el, a jövőben mindenképpen megpróbálok ,,átmenni" Budapestre, hogy ott tanuljak tovább). Szeptembertől szeretnék ,,külön helyen élni", ezzel kapcsolatban kérek segítséget! Apukám vidéken él, így ha hozzá átíratnám a lakcímemet, akkor nagyobb esélyem lenne bekerülni a debreceni kollégiumba. Ez az egyik opció. Azonban ha a koliba mégsem vesznek fel, akkor meg vidéken kéne élnem apukámmal, hiszen a lakcímkártyát nem lehet visszaváltoztatni. A másik ötletem az albérlet: van egy lakásunk Debrecenben, azonban anyukám megtiltotta, hogy odamenjek lakni. Jelenleg albérlők élnek ott, bár anya a befolyó összeget mindig elherdálja, így sok értelme nincs a plusz jövedelemnek...Augusztusban megyek majd dolgozni, elég jó az órabér, hátha ha folytatnám a tanulás mellett, akkor tudnám finanszírozni az albérletet. És hogy miért nem akarok otthon maradni? Anyukám párja már több éve verbálisan abuzál, anyukám pedig ez ellen semmit nem tesz, holott a legtöbbször fültanúja a bántalmazásnak. Emellett anya párja mindenbe beleköt, sokszor agresszív. Anya érzelmileg semennyire, s az utóbbi időben sajnos már anyagilag is alig támogat. Apukámnál pedig megint nem szívesen élnék, mivel ő meg nagyon kontrolláló, mindent megszab: mit csináljak. kivel találkozzak stb. Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszúra sikerült, köszönöm, ha valaki elolvasta! Várom a véleményeteket!

júl. 17. 13:52
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
93%

1. Attól, hogy átjelentkezel apádhoz, még nem kell odaköltöznöd.

2. Lakcímet korlátozás nélkül lehet változtatni, ha havonta, akkor havonta...

3. Ha Bp.-re akarsz menni és van egy debreceni lakcímed, akkor miért nem egyből oda jelentkezel?? Jó eséllyel kapnál helyet koliban. Ha meg nem mégsem, akkor ott a diákmunka meg a diákhitel. Ha valóban bántalmazó közegből akarsz kiszakadni, akkor bármelyiket bevállalod.

Tudod, az a legnagyobb előnye annak, hogy betöltötted a 18-at, hogy nem kell anyukád engedélyét kérned.

júl. 17. 18:56
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha menekülni akarsz, miért anyád lakásába mennél, hát ott folyton a nyakadra járhatna.
júl. 17. 19:30
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

"akkor meg vidéken kéne élnem apukámmal, hiszen a lakcímkártyát nem lehet visszaváltoztatni"

Ezt nem értem, mi köze a lakcímkártyádnak ahhoz, hogy te időszakosan hol élsz? Ráadásul nincs olyan törvény, hogy csak egyszer lehet lakcímet módosítani életedben.

júl. 18. 07:20
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha menekülnöd kelle, akkor miért nem tényleg Budapestre jelentkeztél, ahol nagy eséllyel kaptál volna koli helyet? Ha menekülnöd kell, akkor miért vársz segítséget a bántalmazó családodtól?

Miből fogod a koli és a megélhetésed árát előteremteni? Ha apukád beleegyezik, akkor jelentkezz át és menj koliba, de azért csinálnék egy gyors költségvetést, hogy mennyibe fog ez nekem kerülni és bár sokan dobálóznak itt könnyedén a diákhitellel, de valójában megéri-e nekem eladósodni jó hosszú időre azért, mert most ilyen igényeim vannak!?

Én azt érzem, hogy csak elvársz (ne kontrolláljanak, ne szóljanak bele a dolgaidba, adja át anyukád az egyik bevételi forrását neked, de azért továbbra is tartson el még pluszban, stb.), de arról egy szó sem esett, hogy te keresztbe tennél-e egy fűszálat is akár a sorsodért.

júl. 18. 08:23
 25/25 anonim ***** válasza:
0%

Hogyha menekülnél, miért is akarnál anyád lakásába menni? :D

Te egyszerűen csak naaagyon felnőttnek képzeled magad, azaz egyedül akarsz élni úgy, hogy közben anyád-apád pénzel ;)

júl. 18. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!