Szerintetek mi a legésszerűbb megoldás?
A gyerek nem haszonállat, de azért nem is élösködö.
Az anya jövedelmének egy része a lakbér, ha es kiesik, akkor nincs elég kaja, stb.
Egy egyetemista gyerek esetében már idöszerü, hogy kezdjen önállósodni, ne a szülönek kelljen mindent a feneke alá tenni.
Van diákhitel, diákmunka, oldja meg a kiadásáit, legalább részben és ne az anyjától akarja elvenni a jövedelmét.
Tehát jelenleg Debrecenben élsz, anyaddal, és Debrecenbe jelentkeztél egyetemre. Debrecenben akarsz kollégiumba menni, vagy anyad jelenleg albérletbe kiadott lakásába.
Konkrétan miért is?
Nem hiszem el, hogy egy lassan egyetemista ír ilyen hülyeséget, hogy ha megváltoztatja a lakcímét, akkor muszáj költözni, mert nem lehet visszacsinálni...
Ami viszont gusztustalan, hogy elvennél valakitől egy kolis helyet csalással, akinek szüksége lenne rá, mert te nagylány akarsz lenni.
Anya is vagyok, kiadott lakásom is van.
A legjobban annak örülnék, ha az egyetemista fiam elém állna azzal, hogy nézd anya, számolgattam, van egy ötletem:
- most kiadod a lakásod piaci alapon X Ft-ért
- én megpróbálnám a külön élést, felnőttes dolgokat, de arra gondoltam, hogy pl 70% -ért bérelném tőled (igen, nem ingyen!- én meg nyilván a pénzt vagy annak egy részét eltenném a fiamnak későbbre, de ez más kérdés és lehet, hogy meglepetés is lenne neki később. Egy a lényeg: tanuljon felelősséget, határidőt, pénzbeosztást is, de nagyon is megérteném, ha nem piaci alapon kellene ennek nekiállnia, ha már legalább egy kicsivel is tudnám támogatni)
- arra gondoltam anya, hogy a másik szobá(k)ba jöhetnének szaktársaim, ha beleegyezel, így azért kedvezőbb lenne nekem is: felelősséget vállalok értük, rendet tartunk, nem lesz bent cigizés meg falrahányós buli, külön-külön köss velük bérleti szerződést, neked fizessenek és a 70% X bérleti díj fennmaradó részét, amit nem ők utalnak neked, azt én fogom, ez Y Ft lesz.
- segíts nekem kérlek, mennyi lehet a rezsi fix és fogyasztásfüggő része és hogy fizessük, én azt számolgattam, hogy így osszuk el (pl területarányosan vagy fix havi összeg stb de legyen egy életképes ötlete)
- a maradék pénz, ami az én megélhetési részem azt így fogom előteremteni: diákmunka/diákhitel stb…
Remélem, így alakul majd és szerintem egy szülőnek jó az, ha tudja valamivel támogatni a gyerekét (még ha kell is a bérleti díj a kasszába, talán valamennyi engedmény mindenkinek belefér, az is támogatás és én büszke lennék, hogy számolgatott, tervezett, életképesen, felelősen, javasolva és kérve áll elém követelőzés helyett.
Ezt neked is javasolnám
A lakcimkartyat valtoztatgathatod mindaddig amig a lakas tulaja(ha van haszonelvezoje,akkor o) alairja a brjelrntolapot vagy jelenim veled a kormanyablakban (van aki szemelyes megkelenest kotott ki a lakcimbejrlenteshez)
De recenu kolira akkor van eselyed,ha jo messze van az allamdo lakcimed.
Kerdezo
Ha a bantalmazo családtól akarsz menekülni, akkor nem kell az ő segítségüket kérni. Fogod magad, megigenyled a diakhitelt és kiveszel egy szobát. Ennyi a történet.
Igen, azért jelöltél meg csak debreceni helyeket, mert menekülsz otthonról, teljesen hihető.
Debreceniként kamu címmel akarsz ott kolit, miközben kb biztos, hogy Bp-n kapnál.
TEle van hülyeséggel a meséd. Uncsik már ezek az egyetemi sztorik.
Kérdező... Diákhitel?
Miért ne lehetne változtatni a lakcímkártyán??? Mi van a fejedben? Mivel eleve oda kellene egy embernek bejelentkeznie, ahol él, nyilván más esetben is ezt meg kell oldani, hogy egyik címről a másik, majd esetleg egy haramadik kerüljön a kártyára. ??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!