Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mi a legésszerűbb...

Szerintetek mi a legésszerűbb megoldás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy kis gyorstalpaló: szeptemberben kezdem el az egyetemet és a lakhatással kapcsolatos a kérdésem! A szüleim elváltak, jelenleg anyukámmal élek Debrecenben. A felvételinél is csak debreceni szakokat jelöltem meg. Eredetileg Pesten akartam továbbfolytatni a tanulmányaimat, ám anyagilag egyik szülőm sem támogatta ezt az ötletet (persze én nem vetettem el, a jövőben mindenképpen megpróbálok ,,átmenni" Budapestre, hogy ott tanuljak tovább). Szeptembertől szeretnék ,,külön helyen élni", ezzel kapcsolatban kérek segítséget! Apukám vidéken él, így ha hozzá átíratnám a lakcímemet, akkor nagyobb esélyem lenne bekerülni a debreceni kollégiumba. Ez az egyik opció. Azonban ha a koliba mégsem vesznek fel, akkor meg vidéken kéne élnem apukámmal, hiszen a lakcímkártyát nem lehet visszaváltoztatni. A másik ötletem az albérlet: van egy lakásunk Debrecenben, azonban anyukám megtiltotta, hogy odamenjek lakni. Jelenleg albérlők élnek ott, bár anya a befolyó összeget mindig elherdálja, így sok értelme nincs a plusz jövedelemnek...Augusztusban megyek majd dolgozni, elég jó az órabér, hátha ha folytatnám a tanulás mellett, akkor tudnám finanszírozni az albérletet. És hogy miért nem akarok otthon maradni? Anyukám párja már több éve verbálisan abuzál, anyukám pedig ez ellen semmit nem tesz, holott a legtöbbször fültanúja a bántalmazásnak. Emellett anya párja mindenbe beleköt, sokszor agresszív. Anya érzelmileg semennyire, s az utóbbi időben sajnos már anyagilag is alig támogat. Apukámnál pedig megint nem szívesen élnék, mivel ő meg nagyon kontrolláló, mindent megszab: mit csináljak. kivel találkozzak stb. Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszúra sikerült, köszönöm, ha valaki elolvasta! Várom a véleményeteket!

júl. 17. 13:52
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
26%
9-es, csak reménykedni merek abban, hogy neked nincs és soha nem is lesz gyereked. A gyerek ugyanis családtag és nem pedig haszonállat.
júl. 17. 17:01
 12/25 anonim ***** válasza:
81%

A gyerek nem haszonállat, de azért nem is élösködö.

Az anya jövedelmének egy része a lakbér, ha es kiesik, akkor nincs elég kaja, stb.

Egy egyetemista gyerek esetében már idöszerü, hogy kezdjen önállósodni, ne a szülönek kelljen mindent a feneke alá tenni.

Van diákhitel, diákmunka, oldja meg a kiadásáit, legalább részben és ne az anyjától akarja elvenni a jövedelmét.

júl. 17. 17:10
 13/25 anonim ***** válasza:
76%

Tehát jelenleg Debrecenben élsz, anyaddal, és Debrecenbe jelentkeztél egyetemre. Debrecenben akarsz kollégiumba menni, vagy anyad jelenleg albérletbe kiadott lakásába.

Konkrétan miért is?

júl. 17. 17:17
 14/25 anonim ***** válasza:
79%

Nem hiszem el, hogy egy lassan egyetemista ír ilyen hülyeséget, hogy ha megváltoztatja a lakcímét, akkor muszáj költözni, mert nem lehet visszacsinálni...

Ami viszont gusztustalan, hogy elvennél valakitől egy kolis helyet csalással, akinek szüksége lenne rá, mert te nagylány akarsz lenni.

júl. 17. 18:06
 15/25 anonim ***** válasza:
87%

Anya is vagyok, kiadott lakásom is van.

A legjobban annak örülnék, ha az egyetemista fiam elém állna azzal, hogy nézd anya, számolgattam, van egy ötletem:

- most kiadod a lakásod piaci alapon X Ft-ért

- én megpróbálnám a külön élést, felnőttes dolgokat, de arra gondoltam, hogy pl 70% -ért bérelném tőled (igen, nem ingyen!- én meg nyilván a pénzt vagy annak egy részét eltenném a fiamnak későbbre, de ez más kérdés és lehet, hogy meglepetés is lenne neki később. Egy a lényeg: tanuljon felelősséget, határidőt, pénzbeosztást is, de nagyon is megérteném, ha nem piaci alapon kellene ennek nekiállnia, ha már legalább egy kicsivel is tudnám támogatni)

- arra gondoltam anya, hogy a másik szobá(k)ba jöhetnének szaktársaim, ha beleegyezel, így azért kedvezőbb lenne nekem is: felelősséget vállalok értük, rendet tartunk, nem lesz bent cigizés meg falrahányós buli, külön-külön köss velük bérleti szerződést, neked fizessenek és a 70% X bérleti díj fennmaradó részét, amit nem ők utalnak neked, azt én fogom, ez Y Ft lesz.

- segíts nekem kérlek, mennyi lehet a rezsi fix és fogyasztásfüggő része és hogy fizessük, én azt számolgattam, hogy így osszuk el (pl területarányosan vagy fix havi összeg stb de legyen egy életképes ötlete)

- a maradék pénz, ami az én megélhetési részem azt így fogom előteremteni: diákmunka/diákhitel stb…

Remélem, így alakul majd és szerintem egy szülőnek jó az, ha tudja valamivel támogatni a gyerekét (még ha kell is a bérleti díj a kasszába, talán valamennyi engedmény mindenkinek belefér, az is támogatás és én büszke lennék, hogy számolgatott, tervezett, életképesen, felelősen, javasolva és kérve áll elém követelőzés helyett.

Ezt neked is javasolnám

júl. 17. 18:23
 16/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Sajnálattal olvastam azokat a hozzászólásokat, ahol az én hozzáállásom lett kritizálva. Főleg úgy, hogy leírtam a családi hátteremet is. Kedves 14-es! Nem gondolom az ötletemet gusztustalannak, hiszen egy bántalmazó családból szeretnék menekülni bármilyen adódó módon, nem pedig azért, hogy mert ,,nagylány akarok lenni".
júl. 17. 18:33
 17/25 anonim ***** válasza:
84%

A lakcimkartyat valtoztatgathatod mindaddig amig a lakas tulaja(ha van haszonelvezoje,akkor o) alairja a brjelrntolapot vagy jelenim veled a kormanyablakban (van aki szemelyes megkelenest kotott ki a lakcimbejrlenteshez)

De recenu kolira akkor van eselyed,ha jo messze van az allamdo lakcimed.

júl. 17. 18:41
 18/25 anonim ***** válasza:
79%

Kerdezo

Ha a bantalmazo családtól akarsz menekülni, akkor nem kell az ő segítségüket kérni. Fogod magad, megigenyled a diakhitelt és kiveszel egy szobát. Ennyi a történet.

júl. 17. 18:42
 19/25 anonim ***** válasza:
74%

Igen, azért jelöltél meg csak debreceni helyeket, mert menekülsz otthonról, teljesen hihető.

Debreceniként kamu címmel akarsz ott kolit, miközben kb biztos, hogy Bp-n kapnál.

TEle van hülyeséggel a meséd. Uncsik már ezek az egyetemi sztorik.

júl. 17. 18:43
 20/25 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező... Diákhitel?

Miért ne lehetne változtatni a lakcímkártyán??? Mi van a fejedben? Mivel eleve oda kellene egy embernek bejelentkeznie, ahol él, nyilván más esetben is ezt meg kell oldani, hogy egyik címről a másik, majd esetleg egy haramadik kerüljön a kártyára. ??

júl. 17. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!