Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mi a legésszerűbb...

Szerintetek mi a legésszerűbb megoldás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy kis gyorstalpaló: szeptemberben kezdem el az egyetemet és a lakhatással kapcsolatos a kérdésem! A szüleim elváltak, jelenleg anyukámmal élek Debrecenben. A felvételinél is csak debreceni szakokat jelöltem meg. Eredetileg Pesten akartam továbbfolytatni a tanulmányaimat, ám anyagilag egyik szülőm sem támogatta ezt az ötletet (persze én nem vetettem el, a jövőben mindenképpen megpróbálok ,,átmenni" Budapestre, hogy ott tanuljak tovább). Szeptembertől szeretnék ,,külön helyen élni", ezzel kapcsolatban kérek segítséget! Apukám vidéken él, így ha hozzá átíratnám a lakcímemet, akkor nagyobb esélyem lenne bekerülni a debreceni kollégiumba. Ez az egyik opció. Azonban ha a koliba mégsem vesznek fel, akkor meg vidéken kéne élnem apukámmal, hiszen a lakcímkártyát nem lehet visszaváltoztatni. A másik ötletem az albérlet: van egy lakásunk Debrecenben, azonban anyukám megtiltotta, hogy odamenjek lakni. Jelenleg albérlők élnek ott, bár anya a befolyó összeget mindig elherdálja, így sok értelme nincs a plusz jövedelemnek...Augusztusban megyek majd dolgozni, elég jó az órabér, hátha ha folytatnám a tanulás mellett, akkor tudnám finanszírozni az albérletet. És hogy miért nem akarok otthon maradni? Anyukám párja már több éve verbálisan abuzál, anyukám pedig ez ellen semmit nem tesz, holott a legtöbbször fültanúja a bántalmazásnak. Emellett anya párja mindenbe beleköt, sokszor agresszív. Anya érzelmileg semennyire, s az utóbbi időben sajnos már anyagilag is alig támogat. Apukámnál pedig megint nem szívesen élnék, mivel ő meg nagyon kontrolláló, mindent megszab: mit csináljak. kivel találkozzak stb. Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszúra sikerült, köszönöm, ha valaki elolvasta! Várom a véleményeteket!

júl. 17. 13:52
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
82%

Egyetemista vagy, tehát felnőtt.

Mi a kérdés?

Menj albiba, esetleg más egyetemistával együtt.

júl. 17. 14:01
 2/25 anonim ***** válasza:
95%
Probalkozz meg a lakcimvaltozassal, a kolesz biztosan olcsobb, mint az alberlet (bar masokkal fogsz lakni egy szobaban)
júl. 17. 14:17
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező ott élned ahova a lakcímkártya szól
júl. 17. 14:21
 4/25 anonim ***** válasza:
93%

1. Mért ne lehetne "visszacsinálni" a lakcím változtatást? De lehet..

2. Miért kéne hogy ott lakj ha nem jön össze? Nem vagy köteles ott tartózkodni ahová az állandó lakcímed szól.. (én már vagy 10 éve nem is jártam arra)

3. Anyukád megtiltotta? Már felnőtt vagy oda költözöl ahová szeretnél.

júl. 17. 14:26
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a legolcsóbb, és neked még megfelel, az a jó döntés.

Lehet szobát is bérelni több más diákkal egy lakásban,legrosszabb esetben.

júl. 17. 14:37
 6/25 anonim ***** válasza:
95%

"Anyukád megtiltotta? Már felnőtt vagy oda költözöl ahová szeretnél."

Az anyja azt tiltotta meg, hogy az anya debreceni, albérletbe kiadott lakásába menjen lakni. Tehát valóban, oda megy ahova akar, kivéve az anyja lakását.

Kerdezo, ott a diakhitel és az alberlet

júl. 17. 15:06
 7/25 anonim ***** válasza:
37%
Én nem értem. Pesten akarod folytatni szeptembertől az új egyetemen, de debreceni albiban, koleszban és apád debreceni lakásában gondolkodsz.
júl. 17. 15:16
 8/25 anonim ***** válasza:
84%
Első körben kolesz, ha nem jö össze, akkor közös lakásbérlés. Remélem olyan szakra mégy, ami lehetővé teszi a diákmunkát, illetve azért a szüleid anyagi támogatására is szükség lenne. Mondjuk a kiadott lakásból befolyásoljó összegre, vagy legalább egy részére. Plusz, ha a szüleid elváltak, akkor a tartásdíj is jár még, amíg tanulsz.
júl. 17. 15:50
 9/25 anonim ***** válasza:
87%
4-es: az anyja megtiltotta, hogy a kiadott lakásba költözzön, ahol most albérlök vannak és részben ebböl van a családnak (a kérdezö meg az anyja) jövedelme. Teljesen jogos, hogy nem akarja a jól fizetö lakókat elküldeni, az ingyenélö gyereket odaengedni, fizetni utána a rezsit, rendbetenni a lakást, ahelyett, hogy a megbízható albérlöket tartaná meg, akik lakbért fizetnek és nincs erájuk egyéb költség.
júl. 17. 16:53
 10/25 anonim ***** válasza:
93%

A diákhitel miért nem opció számodra?

Ha a lakcímkártyád vidékre szól az még nem azt jelenti, hogy csak vidéken élhetsz az apádnál.

júl. 17. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!