Ti hogyan látjátok? Mi lehetne szerintetek a legésszerűbb megoldás a bevándorló problémára?
Nem ne beengedni őket MO.-ra ilyen egyszerű. A kerítés is felesleges, Horvátország is pengén megoldotta kerítés nélkül, egyszerűen buszokat küldött és kitette őket a legközelebbi másik EU-s országnak.
Ennyi a trükk, nekünk is csak egyszerűen sűríteni kellene a vonatjáratokat és kellene külön migránsvonatokat kijelölni erre a célra. Ha nem tetszik a németeknek/osztrákoknak akkor mi van? Nekünk se tetszik, amit a horvátok csinálnak velünk, és mi történik velük? Semmi.
NIncs bevándorlóprobléma. Menekültprobléma van, ami egyébként nem lenne egyáltalán vészes, ha időben elkezdtünk volna felkészülni a fogadásukra.
A megoldás pedig egyszerű és nehéz: meg kell szüntetni a háborúkat, és csökkenteni kell globálisan a jogi és életszínvnalbeli különbségeket.
Szerintem bevált a kerítés. Legalábbis én úgy tapasztalom. Az a balhé egy-két napja meg csak egy próba volt, hátha sikerül áttörni. Hát, nem sikerült.
Én lezárnám az összes külső EU határt a francba és kész. Megoldódna egy pillanat alatt a probléma.
Meg aztán Putyinék sem szarakodnak:
https://www.youtube.com/watch?v=9ZzLfLVQko0
Egy ilyen sem ártana ide.
4: Amint beléptek a következő biztonságos országba a hazájukból, attól a ponttól megszűntek menekültek lenni. Most már csak gazdasági bevándorlókról beszélhetünk.
Európának fel kellene lépni az illegális migrációval szemben. Ehhez bizony kerítések, jól felszerelt partiőrségek és nemzetközi együttműködések szükségesek.
Ugyanakkor a menekültekkel is lehetne szolidaritást vállalni. Lehetővé kellene tenni, hogy már Európán kívül, Törökországban, Észak-Afrikában menekültstátuszt kérjenek és ehhez ne kelljen nekik embercsempészek segítségével Európába szökni. Ez hatékonyabb szűrést, szabályozást tenne lehetővé Európa számára is. Emellett az ázsiai, afrikai menekülttáborokat is több pénzzel kellene támogatni, hogy a menekültek ezekben a táborokban is elviselhető körülmények között tudjanak élni amíg nem térhetnek haza.
Szíria még élhető részén biztosítani a védelmet (pl. oda építeni kerítést), és megoldani, hogy a menekültek addig ott élhessenek. Közös EU-s pénzből szolidárisan, humánosan megoldható volna, ráadásul a terrorszervezetek sem tudnák elfoglalni Szíria egészét.
Szerintem fajlagosan olcsóbban is jönne ki Magyarországnak, mint a kerítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!