Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet egy apa ennyire...

Hogyan lehet egy apa ennyire mohó és írígy még a saját gyerekével szemben is?

Figyelt kérdés
Anyám még 2 éves koromban elvált apámtól. Kb 10 éves koromig egyedül volt és a nagyimnál éltünk. Soha semmiből nem volt vita hogy ki miből mennyit eszik. Aztán összejött a jelenlegi mostoha apámmal és lett egy kistesóm, aki már majdnem felnőtté vált. De a mai napig centire, grammra elkell mindent osztani, nehogy véletlenül valakinek is bármiből is több jusson egy falattal is. És a legrosszabb az egészben hogy nem csak velem, de anyámmal, vagyis a feleségével és a saját lányával, a saját vérével is ilyen. De mindennel. Csoki, édesség, nasi. Gyümölcsök, nyáron a dinnye, alma, minden. Mindennek szabályosan elkell hogy osztva legyen. Még a bablevesben a füstöltkolbásznak és pont egyforma hosszúnak kell lennie. Bár mára már megtanultuk letojni a fejét és nem foglalkozni vele, de még most is kiveri a hisztit ha nincs valami grammra elosztva.

júl. 7. 16:39
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
77%
Senki sem tökéletes, neki ez a hülyesége. Ha a minimum 10 évvel fiatalabb tesód is felnőtt már, akkor gondolom tudsz magadnak venni kaját.
júl. 7. 16:49
 2/32 anonim ***** válasza:
90%
Nézd, lehet hogy anno ő úgy nőtt fel, hogy mindent az apja/anyja/testvére kapott, neki meg semmi sem jutott. Ennél azért sokkal jobb a kicentizés, az legalább igazságos.
júl. 7. 16:50
 3/32 anonim ***** válasza:
57%
És szerinte ugyanannyit eszik egy gyerek, meg egy felnőtt? Egy nő meg egy férfi? Kényszerbetegség lehet, egyébként. Szembesítsétek vele, illetve továbbra is tojjátok le, ha balhézik, hagyjátok ott balhézzon egyedül.
júl. 7. 16:51
 4/32 anonim ***** válasza:
82%
Akkor lenne mohó, vagy irigy, ha magának akarná a legtöbbet, vagy az egészet. Inkább bolond.
júl. 7. 16:53
 5/32 anonim ***** válasza:
85%
Miért mohó és irigy az, aki azt akarja hogy mindenkinek egyformán jusson?
júl. 7. 17:41
 6/32 anonim ***** válasza:
81%

Nekem két olyan barátnőm is van, akik 4, illetve 6 éves koruktól úgy nőttek fel mostoha apával, hogy a később született féltestvéreik javára nagyon durva megkülönböztetés volt a férfi részéről mind bánásmód, mind ajándékok és egyéb, anyagiakkal összefüggő lehetőségek terén, plusz ahogy egyikükkel bánt a mostohapja, az nem pusztán a "ridegtartás" kategória volt, hanem egyértelműen a lelki bántalmazás.

Szerintem ők nagyon örültek volna ennek a mindent kicentiző osztózkodásnak ahelyett, ami nekik jutott gyerekkorukban.

Nem tudom, hogy milyen a viszonyod a mostoha apukáddal, de nem lehet hogy ő pont ezzel akarta azt éreztetni és kifejezni feléd, hogy nem kivételezik a saját vér szerinti gyerekével?

Vagy még azt is el tudom képzelni, hogy esetleg neki volt valami fajta gyerekkori sérelme, traumája azzal, hogy a szülei nem egyformán szerették őt és a testvéreit.

júl. 7. 18:19
 7/32 anonim ***** válasza:
18%

Igencsak megsavanyítja az ember amúgysem könnyű életét egy ilyen faszarijóskával való együttélés. Hogy bírta anyád ennyi évig?

Ezzel nem lehet együttélni. Legtöbbnek súlyos hibái vannak, ha nem faszari, akkor elkaszinózza kurvázza a pénzét, vagy nem dolgozik, lusta, vagy kegyetlen, vagy kihasználó, vagy megrontja a lányát/ mostohalányát, ezért vagyok egyedül nekem nem hazudik senki se nem centiz!

júl. 7. 19:13
 8/32 anonim ***** válasza:
76%
Mondjuk azt a részét én sem értem, hogy mitől mohó és irigy szerinted, ha gyerekkorotokban is minden nassolnivalóból, gyümölcsből stb. ugyanannyit kaptatok, mint ő felnőttként.
júl. 7. 19:19
 9/32 anonim ***** válasza:
38%

8 as, ki van mérve minden amit megesznek centire, szerinted ez normalis? Mennyi stressz egy ilyen naponta fel tudod fogni, mikor mindig figyelve vagy, hogy mennyit tettél épp a szádba?

Jó hogy nem méri amit kitojnak is es nem köt zacskót a fenekükre!

júl. 7. 19:28
 10/32 grafno ***** válasza:
52%
Remélem te nem így fogod csinálni. Miért kellene ugyanannyi kajat ennie egy 5eves gyereknek mint 16eves esetleg sportoló gyereknek? Remélem apád is annyit evett mindennap, mint te 3 éves korodig.
júl. 7. 19:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!