Milyen lelki defekt lehet az, ha egy anyának a kutyák a mindenei, a saját gyerekével pedig egész életében rideg, és rosszindulatú volt?
Mit érdekel miért ilyen?
Ő egy emberi selejt, Te meg tedd túl magad a sérelmeken és éld az életed.
Az életbe többet szóba sem állnék vele.
"...az volt a válasza, hogy én vagyok az aki őt nem szeretem"
Na jó, de a szeretetet ki is kell érdemelni. Amit úgy nem lehet ám hogy kutyaszőrrel teríti tele az ágyat és a lakást. Hanem a szeretet elérésének első lépése az, hogy miután már nincs játszó korú gyerek a családban aki kutyával játszana, onnantól a kutyatartás sem indokolt ami elvonná az időt és a figyelmet a családtól. Hanem a gyerekével kell hogy törődjön. És meg fog lepődni de a szeretett gyereke is viszonozni fogja a szeretetet.
Tapasztalatból mondom, bár az én anyám nem kutya- hanem munkamániás volt, persze az akkori diktatúra kényszere miatt. Addig hanyagolt mert minden energiáját és idejét lekötötte a munka. Aztán nyugdíjba ment és lett ideje rám. Onnantól ösztönösen mindig kinyilvánítottam szeretetem és törődésem. Vagyis hatás-ellenhatás törvénye ez is. Sőt tanultam a hibájából és én már tettem róla hogy otthon dolgozzak és ne vonja el a figyelmem és időm az idegen munkahely. Hanem a családnak élhessek. Így teljes a harmónia. Ha a kislányom azt kérdi hogy "Apu, játszol velem?" akkor soha nem azt válaszolom hogy hagyj békén mert dolgozom. Hanem azt hogy persze, mit szeretnél játszani. És óránként borul a nyakamba azzal hogy "Apu, szeretlek". De ezt nem munka- vagy kutyamániával értem el. Hanem azzal hogy kutyasétáltatás helyett a Családdal sétálunk.
27 évesen mire vársz még?
A múltból már tanulnod kellett volna és már a jövőd felé kellene tekintened.
Tehát mire vársz még?
Ide teszek két régi versem:
---------------------------
nagy "T"-é
Szárnyad van, ... mért mászol?
Kályhád van, ... mért fázol?
Repülj hát, szárnyalj el!
Szeress, így olvadj fel!
Gyenge vagy, ... azt hiszed?
Elfogyott a, ... hited?
Indulj már, érj célba!
Kötél légy, ne cérna!
Álmod van, ... mért bolyongsz?
Szíved van, ... mért nyafogsz?
Ébredj fel, nap süt rád!
Légy boldog, örvendj hát!
Fent szállj!
Lent lépj!
Jobb gáz!
Bal fék!
copyright (c) 20010206 by Siqla
--------------------------------
vagy egy másik versem, mert én is voltam úgy, ahogy Te most:
Tűnődés
Mi legyek, ... ó mi legyek,
lábamnál tévelygő kövek?
Az IDŐ rabszolgája vagyok,
akár csak ti magatok.
köveken átcsapó vizek?
A TÉR hálójában vagyok,
akár csak ti magatok.
lelkemen átúszó egek?
A LÉT tudatában vagyok,
nem úgy, mint ti magatok!
Tudnom kell hát, miért vagyok!
Ti kövek, ... vizek, ... angyalok.
copyright (c) 910524 by Siqla
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!