Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet biciklizés közben a...

Lehet biciklizés közben a hátamon kenguruban a baba?

Figyelt kérdés
Kedves férjem találmanya
2024. júl. 4. 19:41
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
44%

16-os, es mit csinalsz, ha a gyerek utalja a babakocsit, de azert ki kene vele mozdulni?

Na en ezert hordoztam kizarolagosan 8 honapos koraig. Es amugy en meg csak nem is szerettem oszinten szolva, mert rohadt faradt voltam, hiszen alig aludt ejszaka es nem esett jol cipelni a hatamon se, de ha menni akartam valahova, akkor ez volt es kesz. Babakocsiban sirt.

Aztan kesobb megszokta azt is szerencsere,mindig probaltam beletenni, tologatni, hatha, de ido volt 🤷‍♀️

Van, aki meg szimplan szereti a hordozast, azert csinalja. Es ezzel nincs is semmi baj, nem alapvetoen a hordozas a gond.

2024. júl. 5. 08:18
 22/35 anonim ***** válasza:
80%

Nemhogy veszélyes, de még a rendőr is megbüntetheti, ugyanis a KRESZ világosan leírja, hogyan szállítható gyermek kerékpáron.

54. § (8) bekezdés: "Kerékpáron utast szállítani – az (5) bekezdésben foglalt kivétellel – tilos."

54. § (9) bekezdés: "Kerékpáron a tizennégy évnél idősebb kerékpáros egy, tíz évnél nem idősebb gyermeket szállíthat, ha a kerékpárt e célra kialakított biztonságos ülés vagy erre a célra kialakított utánfutóval látták el."

2024. júl. 5. 10:46
 23/35 anonim ***** válasza:
7%

Azon nem csodálkozom, hogy még egy ártatlan kérdést is lepontoznak itt, azon már inkább, hogy egyetlen ember válaszolt a sok lepontozó közül arra, hogy miért veszélyes szerinte. Állítólag ráesik az ember a babára... Én még nem láttam olyat, hogy valaki kerékpárról eséskor a hátára esett volna, nem is igazán tudom elképzelni hogyan lehet olyat, de ezzel az erővel akkor bármilyen módon veszélyes gyereket szállítani, hiszen ha oldalra esik, előre esik valaki a biciklivel, akkor is simán megsérülhet a gyerekülésben ülő gyerek is.

Egy pár hónapos baba meg nem tud ülni gyerekülésben és becsatolni se lehet úgy, hogy ne essen ki. Nem babákra vannak azok méretezve.

2024. júl. 5. 11:08
 24/35 anonim ***** válasza:
79%
#23 a plusz súly miatt a hátadon te nyilván előre fogsz esni, de aki hisz a fizikában és a gravitációban az máshogy látja.
2024. júl. 5. 11:21
 25/35 anonim ***** válasza:
77%
8-as, szerinted, vajon miért veszélyes gyerekkel a hátadon bringázni??? Ehhez tényleg diploma kell?
2024. júl. 5. 12:05
 26/35 anonim ***** válasza:
80%
23, akkor nem viszed bicajon, az isten megáldjon már. Nem kell kinyírni azt a gyereket, ha már megcsináltad.
2024. júl. 5. 12:14
 27/35 anonim ***** válasza:
69%

#23!

Ha a kerékpáros balesetet szenved, a hátára kötött gyerek közvetlen veszélynek van kitéve. Esés esetén a gyerek nem rendelkezik saját védőfelszereléssel, és súlyos sérüléseket szenvedhet.

A hátára kötött gyerek megváltoztatja a kerékpáros súlypontját, ami nehezíti az egyensúly megtartását. Ez különösen problémás lehet éles kanyaroknál, hirtelen manővereknél vagy vészhelyzetben.

A kerékpáros mozgásában korlátozva lehet, mivel a gyerek jelenléte akadályozhatja a szabad mozgást és a gyors reagálást, ami szükséges a biztonságos biciklizéshez.

A gyerek hátul van, így a kerékpáros nem tudja folyamatosan figyelni, hogy a gyerek jól van-e. Egy hirtelen mozdulat, sírás vagy rosszullét esetén a kerékpáros nem tud azonnal reagálni.

A kerékpáros hátára kötött gyerek plusz terhelést jelent, ami hosszú távon kimerítő lehet, és csökkentheti a kerékpáros koncentrációját és reakcióidejét.

2024. júl. 5. 12:21
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
A magyar kresz szerint kizárólag gyerekülésen lehet gyereket szállítani kerékpáron. Ez az egész vita teljesen felesleges, mert eleve nem is szabad kenguruban vinni a gyereket biciklin.
2024. júl. 5. 14:36
 29/35 anonim ***** válasza:
89%

"Én még nem láttam olyat, hogy valaki kerékpárról eséskor a hátára esett volna"

Bevásárláskor a nehezebb dolgokat hátizsákban cipelem haza, és pont azért nem lépcsőzöm, hanem liftezek, mert a súly a hátamon hátrafele húz.

2024. júl. 5. 14:56
 30/35 anonim ***** válasza:
33%

23-as, nem párhónapos gyerekről beszélünk, hanem már stabilan ülni tudóról.

És igen, kerékpár-gyerekülésbe teszed sisakkal a fején természetesen, nem magadra bmeg. :D

2024. júl. 6. 07:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!