Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek az alábbi helyzet...

Mit tennétek az alábbi helyzetben?

Figyelt kérdés

Megpróbálom rövidre fogni.

Édesanyám velem lakik. Albérletben vagyok, én fizetek mindent. Már több mint 10 éve nem dolgozik. Tavaly már elérte a nyugdíjas kort, de még csak arra sem hajlandó hogy a nyugdíját elintézze.

Egész nap otthon fekszik boltba sem hajlandó legalább kimenni, hogy ne nekem kelljen munka után. Ugyan ez igaz a takarításra vagy úgy bármilyen otthoni teendőre. Próbáltam vele többször is beszélni. De hát őt nem érdekli.

Így barátaimat sem tudom áthívni, vagy ha párkapcsolatot akarnék abból a szempontból is tiszta gáz az egész. Nyilván csak úgy az utcára nem akarom kidobni. Fogalmam sincs mit kéne tennem, nagyon kellemetlen már nekem ez az egész.

júl. 4. 13:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
48%

9-es vagyok. Figyelj, kérdező, nem rosszindulatból írtam a válaszom, hanem mert ez az őszinte véleményem.

Attól, hogy van egy jó állásod, még balek vagy. Hát 10+ éve ott ül a nyakadon ingyenélve, heverészve, te meg elnézed ezt az egészet neki és úgy élsz, mint valami kis sz*ros gyerek, hogy a saját házadba nem vihetsz egy barátot vagy barátnőt, mert úristen, ott van az anyád...

Nem tudom, milyen első adandó alkalomról beszélsz, ennyi idő alatt nem egyszer, hanem 100-szor kirakhattad volna, ha nem hajlandó változtatni, de nem tetted, ezért is írtam, hogy ugyan már, sosem fogod megtenni. Eddig is inkább elviselted ezt az életformàt, pedig nem tudom, hány éves lehetsz, ha anyád már elérte a nyugdíjhoz szükséges kort, 30 felett jársz màr, és ennyi évesen még egy nőt sem tudtál hazavinni soha anyád miatt?

Az nem emberségesség, hogy feláldozod az egész életed egy olyan anyáért, aki leírásod alapján amúgy tett is rád egész életedben, meg akinek most is csak arra kellesz, hogy eltartsd, amúgy még azt a minimális tiszteletet sem adja mrg, hogy bármihez hozzájáruljon az otthonodban fizikailag, ha már eltartod. Ez igenis balekság, egy ilyen szülőre elcseszni a fiatalsàgod, párkapcsolatot, saját családot...

Nem értem amúgy, mit szeretnél. Te is nagyon jól tudod, hogy ha ő nem tudja eltartani magát, akkor te tartod el, vagy megy, ahova akar, milyen más opció jöhetne szóba?

De le merem fogadni, hogy nem fogsz vele leülni holnap délután, megmondani, hogy 3 hónapot kap arra, hogy kiköltözzön, addig segítesz elintézni a holmiját meg összepakolni neki. Volt 10 éves megmondani, hogy szedje össze magát, dolgozzon, költözzön el, nem tetted, akkor most sem fogod.

júl. 4. 20:40
 12/18 anonim ***** válasza:

A 9-es nagyon nyersen, de az igazat írta. Nincs olyan, hogy a "maga módjan" Valaki vagy szeret vagy nem. Vagy támogat és segít téged, vagy nem. Anyád nem szeretett. Élősködik most is. Cserébe elérte, hogy neked legyen ezért szégyenérzeted, lelkiismeretfurdalásod, bűntudatod. Ahol ez a három van, ott meg kell vizsgálnod a kapcsolatot.

Neked ez van, hiszen nem írtál volna ki kérdést és ezek lesznek az okai annak, hogy ez a helyzet még rengeteg, de rengeteg sok időn át maradni fog.

Ezen te tudsz változtatni, senki más. Anyádat nem változtatod meg, ez hétszentség.

Plusz kiállni sem tudsz magadért, ezért a kérdés ide idegeneknek, te nem mered megmondani neki, hogy márpedig akkor ez és ez lesz eddig és eddig a határidőig. Pontosan a fent említett három érzés miatt. Mert elkezdené a hisztit, te pedig nem tudnád viselni a frusztraciót.

Megsértődhetsz, írhatod, hogy nem ismerünk, de el kell keserítselek. Családi dinamikák elemzésében vagyok benne, mindenhol ugyanaz a lemez ilyen kérdések esetén. Szóval én ismerlek. Te nem ismered sajnos magad. Anyád miatt nem teheted egész életedben.

Sajnos ez van.

júl. 5. 04:58
 13/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, sok választ kaptál, jutottál valami elgondolásra?
júl. 5. 10:00
 14/18 A kérdező kommentje:
#13 Igen, beszéltem vele. Mondtam neki hogy októberben el fogok költözni, ő maradhat a jelenlegi albérletben. Maximum a tél végéig segítek neki ha nem tudja fizetni, hogy azért mégse télen / tél előtt rakják ki. Így van ideje bőven rendbeszedni a dolgait, kezdje el. Köszönöm a tanácsokat!
júl. 5. 10:08
 15/18 anonim ***** válasza:
És mit mondott?
júl. 5. 10:12
 16/18 A kérdező kommentje:

#11 egyebek iránt 11-es sehol nem írtam hogy 10 éve velem él. Azt írtam 10 éve nem dolgozik.

Szeretem mikor az emberek két mondat után hozzá képzelnek mindenfélét amivel torzítják a valóságot, hogy ők aztán jól megmondják a tutit. De azért az igyekezetet értékelem, csak legközelebb ha tanácsot próbálsz adni valakinek ne próbáld meg magadtól kitalálni a fél sztorit hanem kérdezz!

júl. 5. 10:12
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Sztem a 11-es nem hozzáköltött, csak nem írtad le túl egyértelműen a dolgokat, én is azt hittem, mint ő. Meg a lényegen nem változtat.
júl. 5. 10:16
 18/18 A kérdező kommentje:

#15 Igazábol nem nagyon beszélt csöndben végig ülte, aztán miután végére értem a mondandómnak gúnyosan annyit mondott azt csinálsz amit akarsz.

Ahogy több tanácsból is elhangzott az hogy nem érdekli ezekszerint vagy hogy megsértődik, ezzel én nem tudok mit csinálni. Ha rendbeszedi a dolgait rendbeszedi. Miután eljöttem még tél végéig kifizetem az albérletet, (amúgyis csak úgy jár vissza majd a kaució), így azt sem lehet mondani hogy csak úgy otthagytam az utcán vagy valami..

júl. 5. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!