Miert nem fogadja el az apját ?
Kislányom 2 éves és nem szeret az apjával lenni.
Ellöki, bàntja, azt mondja "apa nem jó"
Max 10 percig van el vele, utána löki el magától
Nem enged neki semmit, de tényleg semmit.
Amikor nincs itthon, keresi, de amikor haza ér nem érdekli, hogy ott van.
Látom az apján, hogy ez nagyon rosszul esik neki.
Mit tudnánk csinálni ez ellen ?
Valami tanács, tipp?
Te hogyan viszonyulsz az apukához? Az apuka hogyan viselkedik a kislányával? Milyen a kapcsolatotok? Mert egy 2 éves gyerek úgy viselkedik, ahogy tőled hallja, látja. Esetleg nem volt rossz élménye apukával, kiabált vele, vagy ilyesmi?
Ha semmi gond nincsen, beszélgess vele, viselkedj különösen szépen az apukájával, ha látja, hogy te mennyire szereted, ő is jobban fog viszonyulni hozzá.
1x ha felemelte a hangját a gyerekkel szemben, de ennyi a negatív része.
Ő megy, akkor is amikor a gyerek elnöki magától, öleli puszilja, de csípést és ütést kap vissza.
Nem ölelkezünk, puszilkodunk előtte, mert akkor is bántja az apját és hisztizik.
Nem tudom hagyni hisztizni, mert már azt is próbáltuk de egyre durvábban hisztizik.
Majdnem kinyomta a szemét ceruzával, miközben ő aludt.
Szóval ez szerintem elnézhető, hogy felemeli a hangját , ha erre ébred fel.
5-ös írja jól, féltékeny, csak magának akar téged.
"Nem ölelkezünk, puszilkodunk előtte, mert akkor is bántja az apját és hisztizik."
Na én ezt nem csinálnám. Tanulja meg szépen, hogy nem csak neki van joga hozzád, hanem az apjának is. Nem kell hagyni, hogy bántsa az apját. Ha üt, csíp, le kell állítani és határozottan rászólni, hogy ilyet nem csinálhat. Ha hisztizik, megy a szobájába. Egyszer kell kibírni, hogy hagyjátok hisztizni, utána tudni fogja, hogy felesleges a műsor, mert úgysem ér célt vele. Én ezt próbálnám ki.
Mondjuk, ha megnevelnétek, és nem az lenne, hgoyha ti ketten ölelkeztek, bántja az apját.
Mivan? Ilyet nem csinálunk. Hisztizni meg - hisztizzen ha akar, majd abbahagyja, de míg engedtek ennek, kiskirálylányként fog a fejetekre nőni.
4-es, komolyan fogalmam sincsen. Amikor pl a gyerek 5x nyúl a konnektor felé és közben teli szájjal kiröhög, hatodszorra már én is ráförmedek.
Szeretem, de ezt ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!