Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha egy gyerek azt látja a...

Ha egy gyerek azt látja a szüleitől, hogy "alja", segéd- és gyárimunkákat végeznek, valószínűleg ő sem viszi ennél többre?

Figyelt kérdés
Nyilván szükség van azokra is akik az ilyen munkákat elvégzik. De a gyerek jővőjének kimenetele szempontjából nagyobb az esélye, hogy nem akar majd továbbtanulni, illetve beéri majd hasonló munkakörökkel?
jún. 25. 17:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%
#10 Miért, 40 évvel ezelőtt mi volt más? Ugyanúgy szalag mellett által és pakoltál 12 órában csak akkor kommunizmusnak hívták a rendszert.
jún. 25. 18:54
 12/18 anonim ***** válasza:
50%
Persze van olyan aki kitör, és utána diplomás lesz de ez a ritkább. A gyerek nevelése, művelődése már egész kicsi korban kezdődik. Például a gyerek úgy szereti meg az olvasást hogy egész kicsi kb 2 éves korától olvasnak neki. Meg ha a szülő kultúrálatlan akkor nem tud segíteni a gyereknek a tanulásban, egyedül meg nehéz. Általában ezek ismétlődnek és a szegénység szegénységet szül. Tisztelet a kivételnek, mert azért vannak
jún. 25. 19:44
 13/18 anonim ***** válasza:
92%

Ez ugyanaz a sztereotípia hogy a gyári munkás egybites csurgónyálú proli nulla élettel mint hogy vidéken parasztok élnek nincs internet csak m1 meg tv2.

Nem egy ismerősöm gyári munkás, akár érettségivel, olykor diplomával is. Vidéken ugyanis vannak olyan helyek ahol más munkalehetőség nincs. Más meg pont a gyerekei miatt vállalta mert igaz, hogy hajnalban ment dolgozni de 2kor leléphetett, délután volt ideje a gyerekekre. Nyaralni járnak, belföldre, külföldre, szép a házuk, normális életük van. Egyetemista gimnazista gyerekeik vannak.

jún. 25. 19:56
 14/18 anonim ***** válasza:
17%

Jó jó igazatok van.

Csak én nem tudom.

Kérdezzetek meg óvodoba meg alapiskolába gyerekeket hogy mik akarnak lenni.

100-bol vajon hányan mondják majd hogy gyári munkás.

13-as az, hogy diplomája van valakinek egyáltalán nem jelent semmit.

Ugyanolyan paraszt proli lehet mint diploma nélküli bárkimás.

Hát na, ha valaki azt szereti csinálni,egy rossz szót nem mondok.

Csak sajnos nem láttam még olyat.

Kényszerből meg ki lehet törni ha akar az illető.Csak mondjuk ki, sokan megszokoták a langyos állotlt vizet.Azért nem változtatnak mert nem mernek.

Ő dolguk

jún. 25. 20:29
 15/18 anonim ***** válasza:
82%

Bekes megyei vagyok, itt vagy a korhazban dolgozik mindenki, vagy a gyarakban. En magam is gyari dolgozo vagyok, ott ismertem meg a ferjemet. A barataimat is. Sot a batyam is gyarban dolgozik mar 15 eve.

Igaz nincs diplomank, erettsegije sincs mindenkinek, de mas lehetoseg nincsen errefele. Dolgozni meg nem szegyen, sot. Raadasul a megyehez kepest nem kapunk rossz fizetest.

jún. 25. 21:25
 16/18 anonim ***** válasza:
57%

"Kérdezzetek meg óvodoba meg alapiskolába gyerekeket hogy mik akarnak lenni."

Oviban? A legtöbb gyerek ennyi idősen általában látja a kukás autót meg a markolót és ez neki a világ legjobb dolga.

jún. 25. 23:23
 17/18 anonim ***** válasza:
77%
Személyiség függő. Van akit elrettent és amiatt hajt, mint az állat, hogy ő irodában melózhasson, van akinek meg teljesen megfelel ez is.
jún. 26. 10:01
 18/18 anonim ***** válasza:
77%
Azért az nem mindegy,hogy mit és mennyiért dolgoznak gyárakban sem, mert már eléggé jól is lehet keresni. Azért a 4-500 ezres gyári melós nem keres szarul...
jún. 26. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!