Tartjátok a kapcsoltatot a szülőkkel? Akkor is ha a múltban nem voltak jó szülők?
Egyik szülőm sem volt jó.
Anyám (sajnos) a munkatársam is, kénytelen vagyok mindennap pár szót váltani vele, de szigorúan csak a munka miatt.
Amúgy én nem érdeklem őt, csak akkor keres, ha szüksége van valamire. Beláttam ezt, én sem keresem őt különösebben, jól elvagyok nélküle.
Apám alkoholista, bántalmazó szülő volt, már meghalt.
Az én anyám egyáltalán
nem volt jó szülő
sőt nagyon rossz szülő volt.
Elég sok durva dolgokat
követett el mire el jutottam
odáig hogy egyáltalán nem
tartom vele a kapcsolatot.
Apám meg sajnos meghalt
ő jobb szülő volt csak
az volt a baj hogy mivel
külföldön dolgozott ezért
nagyon ritkán tudtunk csak találkozni.
Meg általában inkább anyagilag
meg ajándékokkal probálta
pótolni a távollétét
nem pedig érzelmileg.
Érzelmileg nem nagyon volt elérhető.
Ebben közrejátszott anyám
is aki mindent megpróbált
hogy ellene neveljen és
hogy minél távolabb legyünk tőle.
Ebben közre játszott anyám
Igen.
Nagyon sok van a rovásukon, amint lehetett, elköltöztem, és 19 éves koromban annyira összevesztünk, hogy fél évig nem beszéltünk. Ők próbáltak egyébként keresni, de letiltottam őket mindenhol, és nem vettem fel a telefont, meg a munkahelyemnek, barátaimnak a lelkére kötöttem, hogy ne adják ki a címem senkinek, még a tulajdon anyámnak se, be is tartották, így aztán nem találtak meg.
Egy idő után elmúlt a haragom, azt, amin összevesztünk, meg tudtuk beszélni. Teljesen akkor enyhültem meg irányukba, mikor elértem azt az életkort, amikor ők engem vállaltak. Mert belegondoltam, hogy "baszdki anyámnak ilyen idősen már volt egy négyéves gyereke", és tudtam jól, hogy én se lennék jobb szülő - mondjuk nekem nincs is gyerekem, de mint embereknek, meg tudtam nekik bocsájtani emiatt, hogy megértettem, hogy ők is emberek, önzők, szar döntéseket hoztak, ez van.
Azóta kb. évi kétszer megyek haza, de elég messzire költöztem, illetve hetente telefonálunk 2-3 órát, üzeneteket meg írunk egymásnak, ha épp van valami.
Évente 2-3x hazamegyek családot látogatni, akkor velük is találkozom, de ennyi.
Meg néha egymásra írunk.
Nem voltak jó szülők, és ugyanolyan leszarom-bagázs most is, de a távolság segített valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!