Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tartjátok a kapcsoltatot a...

Tartjátok a kapcsoltatot a szülőkkel? Akkor is ha a múltban nem voltak jó szülők?

Figyelt kérdés
Ha idegességükben elhordtak mindennek. Ha valamelyik a hátatök mögött beszél ki rosszakat.

jún. 25. 16:10
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon ritkán beszélek apámmal.
jún. 25. 16:23
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

Egyik szülőm sem volt jó.

Anyám (sajnos) a munkatársam is, kénytelen vagyok mindennap pár szót váltani vele, de szigorúan csak a munka miatt.

Amúgy én nem érdeklem őt, csak akkor keres, ha szüksége van valamire. Beláttam ezt, én sem keresem őt különösebben, jól elvagyok nélküle.

Apám alkoholista, bántalmazó szülő volt, már meghalt.

jún. 25. 17:07
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Anyumat nem mondanám jó szülőnek, sokáig csak minimális szinten beszéltem vele, de akkor is rosszul voltam. Viszont szerencsém lett. Neki is úgy alakultak, hogy javult a jelleme, én megtanultam továbblépni. Nyilván a mai napig emlékszem, hogy mik voltak azok amik miatt haragudtam rá, nem akartam vele beszélni, viszont ennek ellenére nagyon jó lett a kapcsolatunk
jún. 25. 17:40
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

Az én anyám egyáltalán

nem volt jó szülő

sőt nagyon rossz szülő volt.

Elég sok durva dolgokat

követett el mire el jutottam

odáig hogy egyáltalán nem

tartom vele a kapcsolatot.

jún. 25. 18:11
 5/10 anonim ***** válasza:
71%

Apám meg sajnos meghalt

ő jobb szülő volt csak

az volt a baj hogy mivel

külföldön dolgozott ezért

nagyon ritkán tudtunk csak találkozni.

Meg általában inkább anyagilag

meg ajándékokkal probálta

pótolni a távollétét

nem pedig érzelmileg.

Érzelmileg nem nagyon volt elérhető.

Ebben közrejátszott anyám

is aki mindent megpróbált

hogy ellene neveljen és

hogy minél távolabb legyünk tőle.

Ebben közre játszott anyám

jún. 25. 18:15
 6/10 anonim ***** válasza:
42%

Igen.

Nagyon sok van a rovásukon, amint lehetett, elköltöztem, és 19 éves koromban annyira összevesztünk, hogy fél évig nem beszéltünk. Ők próbáltak egyébként keresni, de letiltottam őket mindenhol, és nem vettem fel a telefont, meg a munkahelyemnek, barátaimnak a lelkére kötöttem, hogy ne adják ki a címem senkinek, még a tulajdon anyámnak se, be is tartották, így aztán nem találtak meg.

Egy idő után elmúlt a haragom, azt, amin összevesztünk, meg tudtuk beszélni. Teljesen akkor enyhültem meg irányukba, mikor elértem azt az életkort, amikor ők engem vállaltak. Mert belegondoltam, hogy "baszdki anyámnak ilyen idősen már volt egy négyéves gyereke", és tudtam jól, hogy én se lennék jobb szülő - mondjuk nekem nincs is gyerekem, de mint embereknek, meg tudtam nekik bocsájtani emiatt, hogy megértettem, hogy ők is emberek, önzők, szar döntéseket hoztak, ez van.

Azóta kb. évi kétszer megyek haza, de elég messzire költöztem, illetve hetente telefonálunk 2-3 órát, üzeneteket meg írunk egymásnak, ha épp van valami.

jún. 25. 18:23
 7/10 anonim ***** válasza:
igen de nagyon ritkán 2-3 hetente 5-10 perc telefonon beszélünk nincs beszėdtémánk max az unokákrol azt kész .
jún. 26. 05:24
 8/10 anonim ***** válasza:
75%

Évente 2-3x hazamegyek családot látogatni, akkor velük is találkozom, de ennyi.

Meg néha egymásra írunk.

Nem voltak jó szülők, és ugyanolyan leszarom-bagázs most is, de a távolság segített valamennyit.

jún. 26. 08:39
 9/10 anonim ***** válasza:
63%
Apám volt ilyen, vele nem annyira beszélek, max családi látogatásokkor. De semmi e-mail, semmit messenger, vagy bármi más. Telefonon se hívom soha.
jún. 26. 10:02
 10/10 anonim ***** válasza:
nem. az apamat nem ismertem anyam egy szemetlada volt anagyim nevelt fel. anyamat 24 eve lattam utoljara soha nem beszelek vele.most 90 eves.
júl. 4. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!