Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek volt jó kapcsolta az...

Kinek volt jó kapcsolta az apjával?

Figyelt kérdés

Úgy is kérdezhetném szerető kapcsolt meg volt nálad túlnyomó részt apád iránt? Oda vissza kell, hogy meglegyen és nem "kötelezettségből". Ha valamikor jó volt az nem számít a jelen állapot az ami mérvadó a szavazásnál. Ha gondolod írhatsz nemet és évet megjegyzésként, meg olyat is amit megosztanál itt anonim felületen.

(Természetesen fiú-férfi, lány-nő egyre megy a szavazásnál, csak valaki bele kötött korábban ilyenbe ezért jegyzem itt meg.)

#apa #szülői kapcsoltok
2022. febr. 18. 21:23
A kérdező szavazást indított:
Férfi vagyok [Jó] volt és vagy van kapcsolatom az apámmal.
Férfi vagyok [NEM] volt és vagy van jó kapcsolatom az apámmal.
Nő vagyok [Jó] volt és vagy van kapcsolatom az apámmal.
Nő vagyok [NEM] volt és vagy van jó kapcsolatom az apámmal.
104 szavazat
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
96%

Mindig is gyűlöltem. Nemtörődöm, erőszakos, irigy, lelki terrorizáló, zsugori fsz. Otthonra a létminimumhoz szükséges dolog is felesleges meg urizáló volt, akár hozzáállásban, akár anyagiakban, de új öltöny meg új kocsi kellett, hogy villoghasson a kollégáknak és jópofizhasson velük. Ha telefonált, mindig tudtuk, hogy van-e valaki a közelében, mert akkor tök kedves, simulékony és megértő volt, ha mások is hallhatták. Anyát kizsigerelte lelkileg és ledobott mellette vagy húsz kilót, engem meg úgy megütött, hogy maradandó látáskárosodást okozott vele.

21L

2022. febr. 18. 21:40
 2/31 anonim ***** válasza:
93%
Ja, minderre meg az volt a "mentség", hogy vele se foglalkoztak a szülei, és hogy őt is ütötték.
2022. febr. 18. 21:41
 3/31 anonim ***** válasza:
98%

Apám verte anyámat mikor terhes volt és késöbb is bántotta de leginkább szavakkal. 4 évesen elhagyott, szaladtam a kocsi után sírva, majd onnantól képszakadás egészen addig amig össze nem jöttek anyámmal. Anyám azt adta nekem amit ő kapott apámtól. Megkaptam a szokásos nem lesz belőled semmi, csalódás vagy, azt hittem hogy segítségemre leszel stb. 1 héttel azelőtt hogy leléptem volna albiba egy éles tárgyal jött felém telitorokból.

Lett ebből egy személyiségzavarom, szóval pszichológushoz járok.:D

Így jah, nem volt jó kapcsolatom apámmal, annak ellenére hogy ő szeretett a maga módján.

28/f

2022. febr. 18. 21:46
 4/31 A kérdező kommentje:
#1 Nem ezért írtad, de tőlem ment egy zöld pipa. Őszintés sajnálom, hogy neked sem dobott ilyen téren jó lapot az élet a vége különösen nagyon megrázó az írásodnak.
2022. febr. 18. 21:47
 5/31 A kérdező kommentje:
*Őszintén
2022. febr. 18. 21:51
 6/31 anonim ***** válasza:
98%
4: A mai napig meggyőződése, hogy Anya sunyi módon ellene nevelt, és azért volt rossz a kapcsolatunk, ő meg a körülmények szenvedő áldozata. Felelősségtudat nulla.
2022. febr. 18. 21:57
 7/31 anonim ***** válasza:
98%

6/6:

3. válaszoló vagyok. apám hasonlóan gondolkodott. sose látta magában a hibát, viszont mást annál inkább tudott okolni. Ez nyilván egy önvédekezés, hogy ne kelljen szembesülnie önmagával.

2022. febr. 18. 22:01
 8/31 anonim ***** válasza:
97%
7: Ezek lényegében mind egyformák...
2022. febr. 18. 22:05
 9/31 anonim ***** válasza:
98%

Alig láttam apámat. 5-6 évesen éreztem, hogy terhére vagyok, próbál lerázni. Alap dolgokat megcsinált velem kapcsolatban (elvitt suliba, alkalom adtán felügyelt rám, amikor beteg voltam), de nem igazán foglalkozott velem. 8 éves koromtól hétvégi apuka volt, 15-16 éves koromban jött értem utoljára, azóta (20 éve) semmi. Hozzá teszem anyám sem adott táptalajt a kapcsolatunk építéséhez (pl. hogy fel tudjam hívni - nem volt mobilunk, és vezetékes telefon sem, de ha lett volna, vagy fülkéből hívtam volna, akkor sem tudtam a számát...)

Szóval nem jó a kapcsolatunk mert nincs is, nulla.

2022. febr. 18. 22:27
 10/31 anonim ***** válasza:
97%
Nekem jó kapcsolatom volt/van vele. Kiskoromban munkahelyén is mindig készített nekem játékokat, amiket hazahozott, együtt néztünk meséket, Nintendoztunk stb. Tanulásban is segített, amíg tudott, főleg matekban. Anyagilag is támogatott, amíg tudott, illetve ha valami baj volt, mindig ott volt. Most 32 éves vagyok és még mindig segít helyenként, amiben tud. Persze neki is vannak hibái, egy időben sokat ivott is és vannak olyan veszekedések, amikre nem szívesen emlékszem. De alapjában véve ha összegeznem kell, azért szerencsésnek érzem magam.
2022. febr. 18. 22:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!