Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szóljak az apámnak, hogy...

Szóljak az apámnak, hogy megváltoztatom a vezetéknevemet? Vagy felesleges?

Figyelt kérdés

A nevelőapám vezetéknevére.

Szebb, jobban is hangzik a keresztnevemmel, anyukámnak is az a vezetékneve + így legalább tudják majd "kinek a kije" vagyok.

De nem tudom, hogy ezt kellene-e közölnöm a vérszerinti apámmal, vagy az ottani nagyszüleimmel?

Apával nem igazán tartjuk a kapcsolatot, 4-5 havonta felhív, beszélünk 2 percet és ennyi. A nagyszüleimmel annyiban több a kapcsolat, hogy ha otthon vagyok és ráérek, fél órára beszaladok hozzájuk, vagy karácsonykor elmegyek egy órára. Az a baj, hogy a nagyim mondta, hogy tudja, milyen apa, de ne mondjak rá olyanokat, hogy ő sz_r ember és sz_r apa, mert hogy ez nem igaz és hogy ő akart velem foglalkozni kiskoromban, de én "kutya voltam" és sosem örültem, ha vitt magával valahová, csak babázni, meg mesét nézni akartam. Hát basszus, egy 5-6 éves, tipikusan csajos kislány nem fog örülni, ha kiviszed magaddal horgászni a bányatóhoz és ülhet csendben órákig a napon. :D

Úgy érzem, hogy felesleges lenne bármi nagy bejelentés, mert az sem érdekli, éppen élek-e. De anyukám meg visszakérdezett erre, hogy akkor onnan fogja megtudni a család, hogy Facebookon átírom a vezetéknevemet?

jún. 23. 16:28
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Sz.r lehet az élet ennyire megkeseredve, igaz?

Itt szenvedsz oldalakon át, de nem veszed észre, hogy senki se vesz komolyan?

A vezetéknevemet azért változtatom meg, mert a vérszerinti apám sosem viselkedett apaként, nem számíthattam semmiben sem rá. Nem volt ott életem nagyobb eseményeinél, születésnapokon egy csokor virágot nem kaptam tőle.

Nekem az apafigura az életemben a nevelőapám, ő az, akit hívhatok, bármi van. Ezért szeretném megváltoztatni a nevem, nem giccsből és egyéb hülyeségekből, amiket leírtál.

Nem tudok olyan férfit az apámnak tekinteni, aki azt sem tudja, hogy hívják a páromat, melyik egyetemre fogok járni, vagy éppen pontosan melyik nap születtem (mert ez minden évben bajos nála).

jún. 23. 20:03
 22/31 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező azt kérdezte, szóljon vagy ne szóljon? Nem azt, hogy megtegye e vagy sem. Ő már döntött.l, ezen rég túl van.

Az öröklés pedig nem ezen fog múlni, higyjetek el!

jún. 23. 20:53
 23/31 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem jól teszed, hogy megváltoztatod a neved.
jún. 23. 22:33
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

17-esnek üzenem, hogy bizonyítványokban is át lehet íratni.

Csupán be kell menni az intézménybe (ha még létezik, ha nem, akkor tényleg nem lehet) a névváltoztatást igazoló dokumentumokkal, és kiállítanak egy új bizonyítványt az új nevedre. A régit meg érvénytelenítik (elpusztítják/átlyukasztják).

jún. 23. 23:16
 25/31 anonim ***** válasza:
82%

Na.

Eloszor is, a kerdezo nem azt kerdezte, megvaltoztassa e a nevet. Abban nem kert velemenyt, ugyanis mar eldontotte, a kerdese nem erre iranyult.

Masodszor, ahogy kivettem a szavaibol, egy hasznalt papirzsebkendot nem fogadna el az “apjatol”, az esetleges vagyonat plane nem. Nem fogja a markat tartani a nemzoje halalakor, mert nem kulonosebben fogja erdekelni.

jún. 24. 00:27
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Ne szólj neki.

A vérszerinti apád tulajdonképpen nem része az életednek, miért kéne így bármiről is tájékoztatnod? Majd valahonnan megtudja, lényegtelen. A helyedben arra az évi egy-két megkeresésre se venném fel a telefont.

jún. 24. 01:58
 27/31 anonim ***** válasza:
81%

Megjegyzem, hogy attól még hogy eldobja a családi nevét, attól meg a vérszerinti apja gyereke és jogosult az örökségre.

(Kivéve ha az apja kitagadja, de azt akkor is megteheti ha viseli a családnevét, nem oszt nem szoroz.)

jún. 24. 08:09
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Semmi köze hozzá. Felnőtt ember vagy, a te döntésed.
jún. 24. 08:11
 29/31 anonim ***** válasza:
76%

29-es: Senkit nem érdekel a teóriád, tényeket közöltem (27-es votlam). Ezen a ponton már csak égeted magad, ugyanazt a nonsense hülyeséget szajkózod amire senki se kíváncsi.

Kérdező: Változtass nevet, ne szóljál, semmi köze hozzád, sosem volt az apád max genetikailag.

jún. 24. 10:20
 30/31 anonim ***** válasza:
45%
Az én szüleim elváltak, de rólam anyám és az ő apja gondoskodott sokat. Mikor elváltak még kamasz voltam, de felvehettem volna anyám nevét, de nem vettem fel, mert már akkor túl sok macera lett volna, papírokat átírni meg ilyenek, meg apámmal azért találkoztam havonta néhányszor, és nem akartam ezt a lelki terhet. Egy kicsit megbántam, mert szerettem volna ha nagyapám nevét valaki tovább viszi, de sajnos így most nincs senki. Apám neve meg tovább megy, mert nekem van már gyerekem, pedig sokkal kevésbé érdemli meg. (férfi vagyok)
jún. 24. 10:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!