Szóljak az apámnak, hogy megváltoztatom a vezetéknevemet? Vagy felesleges?
A nevelőapám vezetéknevére.
Szebb, jobban is hangzik a keresztnevemmel, anyukámnak is az a vezetékneve + így legalább tudják majd "kinek a kije" vagyok.
De nem tudom, hogy ezt kellene-e közölnöm a vérszerinti apámmal, vagy az ottani nagyszüleimmel?
Apával nem igazán tartjuk a kapcsolatot, 4-5 havonta felhív, beszélünk 2 percet és ennyi. A nagyszüleimmel annyiban több a kapcsolat, hogy ha otthon vagyok és ráérek, fél órára beszaladok hozzájuk, vagy karácsonykor elmegyek egy órára. Az a baj, hogy a nagyim mondta, hogy tudja, milyen apa, de ne mondjak rá olyanokat, hogy ő sz_r ember és sz_r apa, mert hogy ez nem igaz és hogy ő akart velem foglalkozni kiskoromban, de én "kutya voltam" és sosem örültem, ha vitt magával valahová, csak babázni, meg mesét nézni akartam. Hát basszus, egy 5-6 éves, tipikusan csajos kislány nem fog örülni, ha kiviszed magaddal horgászni a bányatóhoz és ülhet csendben órákig a napon. :D
Úgy érzem, hogy felesleges lenne bármi nagy bejelentés, mert az sem érdekli, éppen élek-e. De anyukám meg visszakérdezett erre, hogy akkor onnan fogja megtudni a család, hogy Facebookon átírom a vezetéknevemet?
Sz.r lehet az élet ennyire megkeseredve, igaz?
Itt szenvedsz oldalakon át, de nem veszed észre, hogy senki se vesz komolyan?
A vezetéknevemet azért változtatom meg, mert a vérszerinti apám sosem viselkedett apaként, nem számíthattam semmiben sem rá. Nem volt ott életem nagyobb eseményeinél, születésnapokon egy csokor virágot nem kaptam tőle.
Nekem az apafigura az életemben a nevelőapám, ő az, akit hívhatok, bármi van. Ezért szeretném megváltoztatni a nevem, nem giccsből és egyéb hülyeségekből, amiket leírtál.
Nem tudok olyan férfit az apámnak tekinteni, aki azt sem tudja, hogy hívják a páromat, melyik egyetemre fogok járni, vagy éppen pontosan melyik nap születtem (mert ez minden évben bajos nála).
Kérdező azt kérdezte, szóljon vagy ne szóljon? Nem azt, hogy megtegye e vagy sem. Ő már döntött.l, ezen rég túl van.
Az öröklés pedig nem ezen fog múlni, higyjetek el!
17-esnek üzenem, hogy bizonyítványokban is át lehet íratni.
Csupán be kell menni az intézménybe (ha még létezik, ha nem, akkor tényleg nem lehet) a névváltoztatást igazoló dokumentumokkal, és kiállítanak egy új bizonyítványt az új nevedre. A régit meg érvénytelenítik (elpusztítják/átlyukasztják).
Na.
Eloszor is, a kerdezo nem azt kerdezte, megvaltoztassa e a nevet. Abban nem kert velemenyt, ugyanis mar eldontotte, a kerdese nem erre iranyult.
Masodszor, ahogy kivettem a szavaibol, egy hasznalt papirzsebkendot nem fogadna el az “apjatol”, az esetleges vagyonat plane nem. Nem fogja a markat tartani a nemzoje halalakor, mert nem kulonosebben fogja erdekelni.
Ne szólj neki.
A vérszerinti apád tulajdonképpen nem része az életednek, miért kéne így bármiről is tájékoztatnod? Majd valahonnan megtudja, lényegtelen. A helyedben arra az évi egy-két megkeresésre se venném fel a telefont.
Megjegyzem, hogy attól még hogy eldobja a családi nevét, attól meg a vérszerinti apja gyereke és jogosult az örökségre.
(Kivéve ha az apja kitagadja, de azt akkor is megteheti ha viseli a családnevét, nem oszt nem szoroz.)
29-es: Senkit nem érdekel a teóriád, tényeket közöltem (27-es votlam). Ezen a ponton már csak égeted magad, ugyanazt a nonsense hülyeséget szajkózod amire senki se kíváncsi.
Kérdező: Változtass nevet, ne szóljál, semmi köze hozzád, sosem volt az apád max genetikailag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!