Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szóljak az apámnak, hogy...

Szóljak az apámnak, hogy megváltoztatom a vezetéknevemet? Vagy felesleges?

Figyelt kérdés

A nevelőapám vezetéknevére.

Szebb, jobban is hangzik a keresztnevemmel, anyukámnak is az a vezetékneve + így legalább tudják majd "kinek a kije" vagyok.

De nem tudom, hogy ezt kellene-e közölnöm a vérszerinti apámmal, vagy az ottani nagyszüleimmel?

Apával nem igazán tartjuk a kapcsolatot, 4-5 havonta felhív, beszélünk 2 percet és ennyi. A nagyszüleimmel annyiban több a kapcsolat, hogy ha otthon vagyok és ráérek, fél órára beszaladok hozzájuk, vagy karácsonykor elmegyek egy órára. Az a baj, hogy a nagyim mondta, hogy tudja, milyen apa, de ne mondjak rá olyanokat, hogy ő sz_r ember és sz_r apa, mert hogy ez nem igaz és hogy ő akart velem foglalkozni kiskoromban, de én "kutya voltam" és sosem örültem, ha vitt magával valahová, csak babázni, meg mesét nézni akartam. Hát basszus, egy 5-6 éves, tipikusan csajos kislány nem fog örülni, ha kiviszed magaddal horgászni a bányatóhoz és ülhet csendben órákig a napon. :D

Úgy érzem, hogy felesleges lenne bármi nagy bejelentés, mert az sem érdekli, éppen élek-e. De anyukám meg visszakérdezett erre, hogy akkor onnan fogja megtudni a család, hogy Facebookon átírom a vezetéknevemet?

2024. jún. 23. 16:28
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
94%

9-es, te nagyon sötét vagy, hallod-e, gőzöd nincs arról, mi a tisztesség, szeretet, hála?

Kérdező, te érzed, hogy döntesz, de a reakcióidban már ott is a válasz. Megerősítést ne vadidegenektől várj.

2024. jún. 23. 17:26
 12/31 anonim ***** válasza:
6%
11 ha már meg lettem szólítva. A tisztességet szeretetet hálát akkor lehet bizonyítani ha leépül az öreg (nevelőapuka) és helytáll mellette. A kérdező viszonzása (ha egyáltalán annak szánja) csupán valami giccs
2024. jún. 23. 17:34
 13/31 anonim ***** válasza:
79%
Vessetek meg, ha ez szemétségnek hangzik, de én csak simán kiírnám Facebookra, hogy az eloövetkezendő időben meg fogom változtatni a nevemet, néhány hónapon belül itt, Facebookon is meg fog változni a vezetéknevem. Azért jelzem, hogy tudjátok, ki ez az "új ember" az ismerőslistátokon.
2024. jún. 23. 17:48
 14/31 A kérdező kommentje:

A nevelőapámat egy év alatt 2-szer műtötték, bent voltunk nála/vele a klinikán, később, amíg nem mert vezetni, én hoztam-vittem mindenfelé (az egyetem miatt könnyebben oldottam meg).

Lehet jönni azzal, hogy ez csak giccs, hatásvadász pótcselekvés, meg nem tudom, miket hadováltál itt össze még... De ő van mellettem 4 éves koromtól, ő az, akire számíthatok a mai napig is, bármi van. Anyagilag is segített mindig, nem megvonta a vállát és közölte, hogy neki nincs pénze és oldjam meg, ahogy akarom.

2024. jún. 23. 18:00
 15/31 anonim ***** válasza:
93%
Bro, ez hülye. Attól még, hogy a nevét megváltoztatja, attól még megically nem fog az anyakönyvében megváltozni az apa személye, tehát az öröklést nem érinti.
2024. jún. 23. 18:56
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
15-ös vagyok. Amúgy változtasd csak meg, jól teszed. Amúgy nincs abban semmi ha szólsz, és abban sem ha igen.
2024. jún. 23. 18:57
 17/31 anonim ***** válasza:
6%

En nem valtoztatnam meg.

Az összes iratod le kell cserelni, a bizonyitvanyidban a regi neved lesz. Ha ferjhez mesz akkor feltudod venni a ferjed nevet és tessek, kesz a nevvaltoztatas.

2024. jún. 23. 19:29
 18/31 A kérdező kommentje:

Ennyi kényelmetlenséget nekem megér, hogy úgymond “ne legyen közöm” az apámhoz. Ez nekem többről szól, nem csak annyi, hogy mostantól X helyett Y lesz a vezetéknevem.

Valamint, 18 éves vagyok, messze még az, hogy férjem legyen. :)

2024. jún. 23. 19:36
 19/31 anonim ***** válasza:
7%
Kedves 15,16. Az öröklést elvileg nem érinti de megvan a recept hogy egy kanyit se lásson az a gyerek aki látványosan bemutat. Pl életében elajándékoz mindent hogy a hagyatéknak a köteles része nyalókára se legyen elég
2024. jún. 23. 19:52
 20/31 anonim ***** válasza:
0%
Itt a lényeg. 18 éves lett a kérdező. Ez a korosztály lovaggá ütésként éli meg azt is hogy már bemehet a dohányboltba. Most hogy többek közt a nevét is megváltoztathatja, úgy gondolja hogy belekezd világmegváltó programjába amit csak pár tiktok video szakít majd meg
2024. jún. 23. 19:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!