Szóljak az apámnak, hogy megváltoztatom a vezetéknevemet? Vagy felesleges?
A nevelőapám vezetéknevére.
Szebb, jobban is hangzik a keresztnevemmel, anyukámnak is az a vezetékneve + így legalább tudják majd "kinek a kije" vagyok.
De nem tudom, hogy ezt kellene-e közölnöm a vérszerinti apámmal, vagy az ottani nagyszüleimmel?
Apával nem igazán tartjuk a kapcsolatot, 4-5 havonta felhív, beszélünk 2 percet és ennyi. A nagyszüleimmel annyiban több a kapcsolat, hogy ha otthon vagyok és ráérek, fél órára beszaladok hozzájuk, vagy karácsonykor elmegyek egy órára. Az a baj, hogy a nagyim mondta, hogy tudja, milyen apa, de ne mondjak rá olyanokat, hogy ő sz_r ember és sz_r apa, mert hogy ez nem igaz és hogy ő akart velem foglalkozni kiskoromban, de én "kutya voltam" és sosem örültem, ha vitt magával valahová, csak babázni, meg mesét nézni akartam. Hát basszus, egy 5-6 éves, tipikusan csajos kislány nem fog örülni, ha kiviszed magaddal horgászni a bányatóhoz és ülhet csendben órákig a napon. :D
Úgy érzem, hogy felesleges lenne bármi nagy bejelentés, mert az sem érdekli, éppen élek-e. De anyukám meg visszakérdezett erre, hogy akkor onnan fogja megtudni a család, hogy Facebookon átírom a vezetéknevemet?
4-5 havonta, nem naponta.
Akkor is általában születésnap, névnap, karácsony miatt (és egy városban élünk:) ).
Akár gazdag, akár nem, tőle az égvilágon semmi nem kell.
Anno a gyerektartást sem volt hajlandó fizetni, azzal az indokkal, hogy ő nem ad pénzt az én "luxusigényeimre" (pl. fogszabályzó, fodrász).
Sosem volt jelen az életemben, nem számíthattam rá semmiben, sem anyagilag, sem érzelmileg. Nekem ilyen "apától" semmi nem kell. Megvan mindenem, hála az anyámnak és a nevelőapámnak.
Nem az, de feleslegesen is magyarázom neked.
További szép napot, szia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!