Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szóljak az apámnak, hogy...

Szóljak az apámnak, hogy megváltoztatom a vezetéknevemet? Vagy felesleges?

Figyelt kérdés

A nevelőapám vezetéknevére.

Szebb, jobban is hangzik a keresztnevemmel, anyukámnak is az a vezetékneve + így legalább tudják majd "kinek a kije" vagyok.

De nem tudom, hogy ezt kellene-e közölnöm a vérszerinti apámmal, vagy az ottani nagyszüleimmel?

Apával nem igazán tartjuk a kapcsolatot, 4-5 havonta felhív, beszélünk 2 percet és ennyi. A nagyszüleimmel annyiban több a kapcsolat, hogy ha otthon vagyok és ráérek, fél órára beszaladok hozzájuk, vagy karácsonykor elmegyek egy órára. Az a baj, hogy a nagyim mondta, hogy tudja, milyen apa, de ne mondjak rá olyanokat, hogy ő sz_r ember és sz_r apa, mert hogy ez nem igaz és hogy ő akart velem foglalkozni kiskoromban, de én "kutya voltam" és sosem örültem, ha vitt magával valahová, csak babázni, meg mesét nézni akartam. Hát basszus, egy 5-6 éves, tipikusan csajos kislány nem fog örülni, ha kiviszed magaddal horgászni a bányatóhoz és ülhet csendben órákig a napon. :D

Úgy érzem, hogy felesleges lenne bármi nagy bejelentés, mert az sem érdekli, éppen élek-e. De anyukám meg visszakérdezett erre, hogy akkor onnan fogja megtudni a család, hogy Facebookon átírom a vezetéknevemet?

jún. 23. 16:28
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Ne szólj. Saját döntésed és akik eddig támogattak, ők ezentúl is fognak. A biológiai apád nem az apád, nem kell foglalkoznod vele. Biztos, hogy nagyon örül a nevelőapukád, hogy megtiszteled és elismered a munkáját azzal, hogy az ő nevét akarod viselni.
jún. 23. 16:35
 2/31 anonim ***** válasza:
21%
Akármilyenek is, szerintem illene tájékoztatni apádat és a nagyszüleidet a döntésedről. Egy idegennek is sokszor különböző okokból bemutatkozunk, megmondjuk a nevünket, akkor természetes, hogy a hozzátartozóinknak, rokonainknak is megmondjuk a(z új) nevünket.
jún. 23. 16:36
 3/31 anonim ***** válasza:
35%
Hát ha 4-5 naponta felhiv, akkor tartjátok a kapcsolatot. Azért csak elmondanam, neki, hogy nevét fogok változtatni. Amúgy ha 18 év alatti vagy, nem is tudod megváltoztatni az engedélye nélkül.
jún. 23. 16:36
 4/31 A kérdező kommentje:

4-5 havonta, nem naponta.

Akkor is általában születésnap, névnap, karácsony miatt (és egy városban élünk:) ).

jún. 23. 16:37
 5/31 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szólnék neki. Ígyis úgyis meg fog sértődni, ha szólsz neki majd még manipulálni is akar hogy ne csináljad.
jún. 23. 16:53
 6/31 anonim ***** válasza:
71%
Ha már túl vagy rajta, utólag, de sztem illik elmondani. Én is megváltoztattam, jo a viszonyunk, nekem más volt az indok. Tudom, hogy rosszul esett neki, de megértette, normálisan kezelte
jún. 23. 17:08
 7/31 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom nem gazdag, mert akkor nem dobnád el így a lehetőségét annak hogy hagyjon rád valamit
jún. 23. 17:09
 8/31 A kérdező kommentje:

Akár gazdag, akár nem, tőle az égvilágon semmi nem kell.

Anno a gyerektartást sem volt hajlandó fizetni, azzal az indokkal, hogy ő nem ad pénzt az én "luxusigényeimre" (pl. fogszabályzó, fodrász).

Sosem volt jelen az életemben, nem számíthattam rá semmiben, sem anyagilag, sem érzelmileg. Nekem ilyen "apától" semmi nem kell. Megvan mindenem, hála az anyámnak és a nevelőapámnak.

jún. 23. 17:12
 9/31 anonim ***** válasza:
4%
Tehát csóró.... hát a te döntésed. De az igazán karakán lépés az lett volna ha esetleges vagyonnak intesz be büszkeségből. Ez így viszont csak hatásvadász pótcselekvés
jún. 23. 17:16
 10/31 A kérdező kommentje:

Nem az, de feleslegesen is magyarázom neked.

További szép napot, szia!

jún. 23. 17:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!