Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nevelőanyámnak mi joga van...

Nevelőanyámnak mi joga van beleszólni az életembe?

Figyelt kérdés
Anya két éve hagyott itt minket és távozott egy jobb helyre. Alig nyolc hónappal anya elveztése után apa megismerkedett a jelenlegi élettársával, aki hozzánk költözött. Az első kettő három hónapban nem is volt probléma, de utána egyre jobban elkezdett irányítása alá vonni mindent. Kezdte azzal, hogy amíg suliban voltam átfestettette és átrendezte a szobámat, amit még anyával festettünk ki és rendeztük be anno. Mindig beszól, hogy öltözködjek, mikor mennyit tanuljak, meddig mehetek el. A könyveimet is kiszelektálta. Több olyat is kidobott, vagy elajándékozott, amit anya vett nekem. Egy idő után kiakadtam és közöltem vele, hogy ő nem az anyám és nem is fogom annak tekinteni, mert nekem egy anyám volt és van is, még akkor is, ha a Mennyországban is van. Erre az volt a válasza, hogy ameddig be nem töltöm a tizennyolcat és nem lesz önálló életem és keresetem addig neki igennis joga van beleszólni abba amit csinálok. Apának hiába mondok bármit is, mindig az a válasza, hogy csak jót akar nekem. Ennek ellenére én nem vagyok hajlandó elfogadni őt -bár ő se tesz érte- emiatt szinte mindig veszekszünk, ha még van rá lehetőségem a barátomnál alszok inkább, csak ne lássam őt.

jún. 21. 08:03
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
86%

#9: Elvesztettem a fonalat, a #4-es válasz nem lehet igaz az #5-ös válasz nélkül logikailag. Milyen ellentmondást látsz a két válasz között?

Nem tehet olyat a nevelőanya, ami civilek közt bűncselekmény lenne. Épp ezért már most is van mód legalább az alapvető sérelmek orvoslására. Üljetek össze hárman, vagy ha az apa gyengekezű, vonjatok be egy negyedik embert, akinek jó rálátása van.

jún. 21. 09:26
 12/32 anonim ***** válasza:
99%
Nem tud sürgősen elköltözni, mert kiskorú és még 2 éve van a gimiből. Hogy mehetne bárhova is, hova,miből?
jún. 21. 09:31
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Itt apád a legnagyobb hibás. Annyira függ attól, hogy legyen mellette valaki, hogy semmi sem számít neki. Én közölném vele, hogyha nem ő rúgja seggbe ezt a nőt, akkor megteszem én. Aztán az első adandó alkalommal lelépek, de rá sem nézek többet, ha nem változtat a dagadt disznó nőjének a viselkedésén. A bálnával is közölném, hogy még csak nem is házasodott össze apámmal, úgyhogy kussoljon.
jún. 21. 10:07
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Persze, igazad van 13-as, csak a szülők pontosan tudják, hogy nem tud elmenni sehova. Nincs eszköze.
jún. 21. 10:12
 15/32 anonim ***** válasza:
33%

Jelenleg, de ez bármikor megváltozhat. És egy ilyen gyenge jellemű spermadonorral (ez nem apa) szemben nincsen más megoldás.

jún. 21. 10:21
 16/32 anonim ***** válasza:
86%
És ennek a kislánynak csak apja van, az is papíron. Anyja nincsen. Ez a dromedár tehén sose lesz az anyja. Ha fejre áll akkor se. Attól, hogy bszik a pasassal, a lányhoz sem jogilag, sem erkölcsileg nincs és nem lesz köze.
jún. 21. 10:25
 17/32 anonim ***** válasza:
89%
Ne hagyd magad a tehennek!
jún. 21. 10:27
 18/32 anonim ***** válasza:
87%

"Jelenleg, de ez bármikor megváltozhat."

Bármikor az minimum 2 év, míg a gimivel végez. Addig ezt ki kell bírnia.

jún. 21. 10:30
 19/32 anonim ***** válasza:
13%
Pont annyi, mint neked az ővébe. Bár,ha még nem vagy 18,és az apáddal él, akkor még egy kicsit terelgethet. Ez ilyen "kvázi-anya" szerep, de lehet, hogy ez egyezményes,hogy mindenkin ek el kell foga d nia a családban ; neki i s , a p ukádnak i s , nek e d is . ( M ég nem o l v a s tam a ké rdé s k if ej t és ért. )
jún. 21. 11:46
 20/32 anonim ***** válasza:
91%

19-es, hogyha a mostohaanyám ezzel jött volna, hogy "kvázi az anyád vagyok" - az biztos, hogy megmondom neki, mi merre hány méter.

Ő csak az apuka aktuális nője, nem "kvázi anyuka", aki nevelheti az alig féléve megismert "mostohagyerekét". Semmi joga nincsen hozzá, mivel neki az a gyerek egy idegen.

Nincs bennük közös, nem ismeri, persze a kontrollmániát már tolná rá.

Csak az a baj, hogy amíg apucinak fontosabb a puncus, mint a saját gyereke, addig a gyerek szív.

jún. 21. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!