"Felnőttet ugyan nem fogadhatsz örökbe, viszont az simán elintézhető, hogy ő felvegye a te nevedet. "
A felvegye a nevét mint nevvaltoztatas kerelmre oldható meg es még véletlenül se lesz tőle rokoni kapcsolat köztük. Attól, hogy mindkettőt Kovacsnak hívják, még nem lesznek rokonok és nem fognak orokolni egymástól. A végrendelet q nyilvánvaló megoldás, de itt illetekmentesen szeretne orokseget hagyni
Nevváltoztatás nem jatszik az öröklésben.
Igy igaz!
Ahhoz hogy ez teljesüljön, ahhoz kellett volna vagy kellene az örökbefogadás. De a gyerek mára felnőtt.
De mostoha nevelt gyerek volt kicsinek.
Ffi es nő között nincs bejegyzett elettársi kapcsolat. Van valami de azt nem igy hívják és rokoni kapcsolatot nem hoz létre az öröklés szempontjából a mostoha szülő es gyerek között, ezt már tudom.
Tehát leirtam hogy azért volt ötlet a felnőtt mostoha gyerek örökbefogadása hogy a feleség halála után a mostoha gyerek is illetekmentesen örököljön majd a mostoha szülő után. Mert az édes szülő után illetékmentesen örököl alapból. A szülők házassága szerintem nem változtat a mostohagyerek es a mostohaszülő rokoni kapcsolatán, mert nem egyenesági rokonok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!