Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, to mit reagálnátok...

Szülők, to mit reagálnátok arra, ha a jelenleg szobát bérlő gyereketek, akivel rossz viszonyotok, visszautasítaná azt, hogy a szülei és a nagyszülei vegyenek neki lakást, ami egyébként neki is egy nagy segítség lenne?

Figyelt kérdés

jún. 7. 14:28
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nehezen tudom ebbe a helyzetbe magamat beleképzelni... de ha ez történne, nem lepődnék rajta meg. Ha eddig is nélkülem próbált megélni, és annyira rossz a kapcsolat, hogy elmenekült itthonról, nyilván nem akar a lekötelezettem / adósom maradni... nem mindenkinek lehet megvásárolni az elveit.
jún. 17. 11:46
 22/28 anonim ***** válasza:
73%

18, ha anyyám elpusztul, lemondok mindenről, ami tőle jönne. Nekem nem kell semmi, egyszer már kifizettem helyette az örökösödésit mamám után, aztán eltapsolta a mama lakását, pedig végrendelet szerint engem illetett volna (csak hát anyám addig ment, hogy érvénytelenítették a végrendeletet minden baromságra hivatkozva), hiszen én ápoltam a mamát, amíg anyám vígan eldrogozta meg elpiálta a nyugdíját.

Úgyhogy ha ő akarna nekem lakást venni, akkor a telefont sem venném fel. Ha bocsánatot akarna kérni, meghallgatnám, de nem bocsátanék meg.

jún. 17. 15:53
 23/28 anonim ***** válasza:
51%

22

Mondjuk egyreszt nincs örökösödési illeték egyenesagi leszarmazók között, másrészt ha te voltál megnevezve, mint örökös és lett volna illeték, azt evidensen neked, mint orokosnek kellett megfizetnie.

jún. 17. 16:04
 24/28 anonim ***** válasza:
58%

2016-ban volt, akkor is kellett illetéket fizetni. Én ott voltam, te nem. A végrendeletet anyám megtámadta és elhitették a haversrác ügyvédjével együtt a bíróval, hogy a mama már a megíráskor is demens volt, én pedig befolyásoltam őt. Ehhez képest mamám még bőven jól szuperált, amikor kitalálta, hogy majd azt szeretné, hogy én ápoljam öreg napjain és ezért mindent rámhagyna. Sajnos az ügyvéd, aki a végrendeletet írta, elhunyt, így nem tudott tanuskodni.

Ennek ellenére bennem volt annyi, hogy kifizessem anyám helyett az illetéket, mert neki nem volt egy vasa sem. Gondoltam majd elfelezzük a lakás árát, csak lesz benne ennyi. Nem volt.

Azt sem engedte, hogy pár dolgot elhozzak a lakásból, lecserélte a zárat is. Persze a temetést én fizettem meg szerveztem :D

Ne okoskodj olyasmiről, amit nem tudsz.

jún. 17. 16:19
 25/28 anonim ***** válasza:
51%
Mókás, ugyanis 2010 augusztusa óta illetékmentes az öröklés egyenesagi rokonok között. A temetést pedig minden esetben az örökös fizeti. De mesélj még
jún. 17. 16:31
 26/28 anonim ***** válasza:
51%
Pontosabban hatályba lépett 2013. Január 1. Napjaval
jún. 17. 16:34
 27/28 anonim ***** válasza:
58%
Örülök, hogy te voltál ott ezek szerint.
jún. 17. 17:34
 28/28 anonim ***** válasza:
51%
Nyilván nem voltam ott, de a jegyző igen és ő ismeri a törvényt. 😉
jún. 17. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!