Rossz néven vennétek, ha egy barát visszautasít egy ilyen szivességkérést?
Figyelt kérdés
Néhány napja megkért egy haverom, hogy majd vegyek át egy csomagot a futártól. Utánvéttel kellett volna fizetni 11850 forintot, és két maréknyi aprót adott, gondosan kiszámolva a fix 11850ft. Megkértem, hogy ne apróba adja már, mert nincs kedvem egy kiló vasat magammal zörgetni, és 12ezert adjon, mert gáznak érzem, hogy semmi borravalót nem hagyok a futárnak. Erre felhárodott, hogy én ne jótékonykodjak az ő pénzével, és futárnak kötelessége elfogadni a két maréknyi aprót. Szerintetek nem xarrágó? Égetnétek magatok ilyesmivel?2024. márc. 31. 13:13
1/11 anonim válasza:
Az apróért szólás jogos, ha neked okoz vele hátrányt, a borravalóért nem. Az ő dolga, nincs hozzá közöd, hogy akar-e adni. Maximum rákérdezni lehetett volna más stílusban, hogy pontos az összeg, borravalót nem akar adni? Nem beszólni, hogy adjonmántöbbet.
2/11 A kérdező kommentje:
Én mindig adok borravalót mindenkinek. Vendéglátásban dolgozom, így én is kapok, ezért kellemetlenül érzem magam, ha egy szolgáltásért én nem fizetek. Ezekután majd engem néznének xarrágónak, ha még azt a 150 forintot sem hagyom ott.
2024. márc. 31. 13:23
3/11 anonim válasza:
Kit érdekel, hogy téged néznek xarrágónak. Nem a te rendelésed, hidd el, a futár egy nap rengeteg csomagot kiszállít, nem arra fog emlékezni, hogy a Kovács Józsika az Ibolya út 2-ben nem adott neki 150 Ft borravalót. Ha annyira sajnálod, hogy nem kap a futár plusz pénzt, pótold ki saját zsebből, de ne más pénzén költekezz feleslegesen.
4/11 anonim válasza:
akkor vegye át ő a csomagot ennyi
5/11 anonim válasza:
A szolgáltatásért valószínűleg már fizetett szállítási díjat. Ha akarsz adni borravalót, te nyugodtan adhatsz. Ha az apró zavar, akkor meg fizesd ki kártyával.
Nem kell problémát csinálni oda, ahol igazából nincs.
6/11 anonim válasza:
Az elsővel szó szerint egyet értek.
8/11 anonim válasza:
Gáz, minek kellene magaddal hurcolni az aprót, lerakod egy helyre, jön a futár, felmarkolod és kész. Másik része szintén gáz. Nem kötelező borravalót adni. Pláne nem más helyett eldönteni, hogy mennyit adjon
9/11 anonim válasza:
8 Nem a kerdezo gaz, hanem a sz#rrago "baratja"... gondolom te is hasonszoru taho lehetsz, azert veded ennyire.
10/11 anonim válasza:
Sose adok borravalót. Miért is adnék? Kap fizetést. Az apró is pont olyan pénz mint a papír
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!