Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Rossz néven vennétek, ha egy...

Rossz néven vennétek, ha egy barát visszautasít egy ilyen szivességkérést?

Figyelt kérdés
Néhány napja megkért egy haverom, hogy majd vegyek át egy csomagot a futártól. Utánvéttel kellett volna fizetni 11850 forintot, és két maréknyi aprót adott, gondosan kiszámolva a fix 11850ft. Megkértem, hogy ne apróba adja már, mert nincs kedvem egy kiló vasat magammal zörgetni, és 12ezert adjon, mert gáznak érzem, hogy semmi borravalót nem hagyok a futárnak. Erre felhárodott, hogy én ne jótékonykodjak az ő pénzével, és futárnak kötelessége elfogadni a két maréknyi aprót. Szerintetek nem xarrágó? Égetnétek magatok ilyesmivel?

2024. márc. 31. 13:13
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
49%

Én a kérdezővel értek egyet, szerintem se elegáns ez így. Normális címletekbe fizetni elvárható, és borravalót adni is illik. Aki apróba fizetteti valaki mással ezt ki és még borravalót se ad, az kicsit olyan, mintha azt mondaná a kérdezőnek:

Légyszives mondd meg XY-nak, hogy egy hülye bunkó. Én üzenem, csak nincs időm megmondani neki. Kössz.

2024. ápr. 3. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!