Szerinted rossz dolog ha a szülő segíti a gyerekét anyagilag ?
Figyelt kérdés
Manapság egyre trendib a neten szidni azokat akik jó anyagi körülmények közül jönnek. Ezzel szemben elszaporodtak azok akik “ nekem nem anyuci és apuci rakott alám egy házat vagy kocsit hanem mindenért megdolgoztam keményen”. Ez szép dolog de mi a baj azzal akinek a szülei mondjuk megtehetik hogy vesznek a gyereküknek egy házat/lakást vagy autót ? Nem hiszem hogy ettől ne tanulna meg bánni a pénzel vagy ez miatt ne értékelné. Persze van ilyen is . Ti mit gondoltok erről ?2024. jún. 1. 08:51
11/15 anonim válasza:
Igen 10-es, úgy értettem, köszi:).
12/15 anonim válasza:
Hát én nem nagyon találkozom olyannal, aki lenéz azért, mert neked nincs, hacsak nem valami tinikről beszélünk.
Engem a segge alá tolja azért akaszt ki, mert a szülőm kemény munkáját nézik le ezzel. Rajtam "verik le", hogy az ő szüleik mondjuk nem tudtak spórolni. Emlékszem, hogy mikor kicsik voltunk tesómmal, mi is csórók voltunk. És akik nem tudnak kitörni, azok azt mondják, lehetetlen, tehát anyám nem dolgozott, hanem biztos krválkodott.
13/15 anonim válasza:
Ha felszínes lennék én is az mondanám, hogy az irigység szól belőlük. Viszont én is az a gyerek voltam, akinek mindenért meg kellett küzdenie. És eleinte ez sok pofáraeséssel járt, nem mindig sikerültek a dolgok elsőre stb...de ha sikerült is, akkor az azért volt, mert nagyon sok munkám volt abban, hogy kellően tapasztalt, rutinos legyek, rengeteg tudást kellett ahhoz felhalmozni.... És sajnos az nagyon frusztráló, amikor valaki csakúgy jön, nem sok dologhoz ért, kényelmesen él, mert a szülei mindent megadtak neki, kihívásmentes kispolgári életet él és úgy próbálja osztani az észt. Nem azzal van a baj, hogy valakinek mindent megadtak, hanem azzal, hogy a kényelmes élet nagyon beszűkültté teszi az embert, és számomra ez nagyon zavaró, mert nekem az életem arról szól, hogy a megannyi nehézség, amivel szembeütközök, kellő kreativitással és erővel legyűrjem, sokszor szándékosan keresem a nehézségeket, mert nem bírnám elviselni azt a szégyent, hogy belőlem is egy tespedt kispolgár legyen. Üdvözültnek érzem magam, amikor küzdök, mert akkor érzem azt, hogy igazán élek. Aki meg kicsit sem hasonlít rám, azt nem csoda, hogy megvetem. Ez van.
14/15 anonim válasza:
Irigység! Ilyen a magyarok többsége.
15/15 anonim válasza:
Úgy őszintén örülni nehéz más ember sikerének. Én ezt el sem tudom képzelni, hogy "őszintén" örüljünk neki. Ha egy hozzád közel álló jobb nálad, akkor valahol mélyen, te fogod magadat alul érezni. Ezt senki sem szereti..
Ezért vannak védekező reakcióink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!