Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerinted rossz dolog ha a...

Szerinted rossz dolog ha a szülő segíti a gyerekét anyagilag ?

Figyelt kérdés
Manapság egyre trendib a neten szidni azokat akik jó anyagi körülmények közül jönnek. Ezzel szemben elszaporodtak azok akik “ nekem nem anyuci és apuci rakott alám egy házat vagy kocsit hanem mindenért megdolgoztam keményen”. Ez szép dolog de mi a baj azzal akinek a szülei mondjuk megtehetik hogy vesznek a gyereküknek egy házat/lakást vagy autót ? Nem hiszem hogy ettől ne tanulna meg bánni a pénzel vagy ez miatt ne értékelné. Persze van ilyen is . Ti mit gondoltok erről ?
2024. jún. 1. 08:51
1 2
 1/15 Kólauborkával ***** válasza:
92%
Azt, hogy az irigység nagy úr, főleg itthon, ahol általában (tisztelet a kivételnek) a szomszéd kertje mindig zöldebb és teljesen idióta dolgokon megy a f@szméregetés…
2024. jún. 1. 09:04
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Attól sok függ, milyenek a lehetőségek.Én annak idején kaptam a szüleimtől házat, hál. istennek mindkét lányomnak bírtam venni egyet. Kocsit maguknak vásároltak.
2024. jún. 1. 09:10
 3/15 Katona Dius ***** válasza:
90%

Szerintem nem rossz dolog. Viszont az igen, ha a felnőtt (dolgozó, külön élő) gyerek elvárja, hogy a szülője segítse, akár anyagilag, akár bárhogy. Ismerek olyat, aki azzal menőzik, hogy neki háza, kocsija, egyebek van (nagy mellkasdöngetve), igaz, egyikért sem tett keresztbe egy szalmaszálát sem, és lenézi azokat, akik albisok/hitelesek.

Ismerek olyat is, aki konkrétan a pokolba küldi el az anyjáékat, mert ő nem kapott házat. Magának nem teremtette meg, inkább albizik ezer éve és az anyjáékat szidja, hogy ők ezzel tették tönkre.

Én nem kaptam a szüleimtől házat, nem tudták megoldani. Vettem magamnak. És a szüleimet ettől függetlenül szeretem.

2024. jún. 1. 09:18
 4/15 anonim ***** válasza:
98%

Engem nem érdekel, én is kaptam lakást, mert épp megtehették a szüleim.

DE az, aki követeli, na az már probléma.

2024. jún. 1. 09:22
 5/15 anonim ***** válasza:
94%
Nem rossz dolog, ha egy szülő segíti a gyerekét. Az embereknek sem azzal van a baja, hanem amikor a gyerek, aki mindent megkapott, az osztja az észt, hogy így meg úgy kellene csinálni a dolgokat, és nagyra van magával, hogy mennyi mindent elért az életben (pedig a segge alá rakták), és lenézi azokat, akiknek esetleg nincs háza /kocsija. Szóval a mentalitásukkal van a baja az embereknek, nem azzal, hogy a szülők segítették őket.
2024. jún. 1. 09:25
 6/15 anonim ***** válasza:
78%
Az nem baj, hogyha a szülő anyagilag megengedheti magának, segíti a gyerekét. Az, hogyha mindent a gyerek popsija alá tolnak, az már igen.
2024. jún. 1. 09:52
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baj nincs vele.

A baj akkor van, amikor olyanok osztják az észt és szólják le a többieket, akiknek mindent a fenekük alá raktak.

2024. jún. 1. 10:00
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Meggyőződésem hogy az ilyen kijelentések full irígységből erednek.

Az emberek nagy részének az a menatitása hogy: ha az én lovam döglődik, dögöljön meg a szomszédé is.

2024. jún. 1. 11:47
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

"Az nem baj, hogyha a szülő anyagilag megengedheti magának, segíti a gyerekét. Az, hogyha mindent a gyerek popsija alá tolnak, az már igen."

Mi a különbség? Én úgy vettem észre, ezek szinonimák, a keserűség miatt használják sokan az "anyagilag segít" helyett a "segg alá tolást".

2024. jún. 1. 12:45
 10/15 Katona Dius ***** válasza:
73%

Szerintem itt úgy értette, hogy nem baj, ha SEGÍT, de ha MINDENT megad neki (értsd: ház/lakás, kocsi, minden egyéb), ott lehetnek gondok (ahogy korábban írtam, sokan ezek után lenézik azokat, akiknek saját erőből kellett megteremtenie ugyanezt).

Illetve találkoztam olyannal, aki konkréten egy darab szemétnek nézett, mikor felmerült a téma, és mondtam, hogy a gyerekem nagyon esélyes, hogy nem fogom tudni úgy elindítani az életben, hogy lakást, kocsit veszek neki. Az a részlet nem zavarta, hogy azért, mert akkor én még jó eséllyel a saját hitelemet nyögöm, mert nekem sem tudtak venni a szüleim. Ő úgy értelmezte, hogy nem akarok segíteni a gyereknek. Hogy én mekkora szar szülő leszek, hogy ennyit sem tudok megtenni a gyerekemért.

Mondta ezt úgy, hogy a szülők fizették mindkét egyetemét, a lakását, a kocsiját, a jogsiját, mindent. Semmit nem kellett a saját maga megteremtenie, nem volt fogalma, mennyire nehéz lehet ezt úgy, hogy közben a szülők még eltartják a gyere(keke)t és rossz esetben még a maguk hitelét is fizetik. Jelen esetben esélyes, hogy a szülőknek nem volt már hitele, de a lényeg, hogy a srácnak, fogalma nem volt, hogy miért mennyit kell dolgozni.

2024. jún. 1. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!