Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondolnátok ha a lányotok...

Mit gondolnátok ha a lányotok így vezetné fel a párja bemutatását?

Figyelt kérdés
Szóval hétvégén a lányunk hazahozza a párját, de ma reggel amikor beszéltünk telefonon, azt mondta, hogy “Kérlek adjatok neki egy esélyt, és ne ítéljetek elsőre. Nem kell szeretnetek, csak légyszi legyetek kedvesek.” Eddig ha bármit így vezetett fel a lányunk, az nem igazán volt jó, és elég sok dolgot “el kellett fogadnunk”. Valahol a színes hajjal kezdődött ez 16 évesen, aztán a tetoválások, és hasonlók. Nem fogjuk nyilván kitagadni, de tudja mi a véleményünk. Ahogy a bátyja ugyanezen ment át. Nem tudom, mit csináltunk, de lett két tetovált, “vad” gyerekünk, pedig nem erre neveltük őket. A fiúnk ehhez képest egy viszonylag aranyos lányt szedett össze. De ahogy a lányunk ezt felvezette, ez annyira nem bíztató, ti mit gondolnátok? A fiúnk elvileg ismeri már a srácot, és szerinte jófej, de ez még nem feltétlen jelent jót, főleg hogy a lányunk miért mutatta be neki előbb? (21 a lányunk és 25 a fiúnk)

máj. 31. 11:42
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, lehet, hogy a te hajad is piros, csak a vaskalaptól nem látszik.
máj. 31. 15:19
 42/61 anonim ***** válasza:
14%
Kellett volna nektek egy harmadik gyerek...
máj. 31. 15:22
 43/61 anonim ***** válasza:
81%
Fun fact: sok haj tartalmaz vörös pigmenteket is, szóval gyorsan szaladjatok megszabadulni a vörös hajtól 🥰
máj. 31. 15:28
 44/61 anonim ***** válasza:
87%

Végig sem olvasok mindent. 51 éves nő vagyok, a lányom 21 éves. Kb három éve tetováltattam először, sőt, anya-lánya tetkó készült. Azóta nekem van egy jópár és a lányomnak is. Szóval mindketten tetovált vadak vagyunk😂😂😂

De nyugi, rendesen dolgozunk, normálisan élünk. Ugyanolyan emberek vagyunk, mint bárki más, csak tetováltak. Jaa bocsi, nem egészen ugyanolyanok...nálad tuti jobbak és normálisabbak.

máj. 31. 15:32
 45/61 Katona Dius ***** válasza:
81%
Mi a baj a tetoválással? Sose értettem. Mégha drogozna. De ennyi erővel kövezd meg azt is, aki fülbevalót hord, azt sem "természetes".
máj. 31. 15:32
 46/61 NTBS ***** válasza:
66%
Adnék egy esélyt a fiúnak.
máj. 31. 15:43
 47/61 anonim ***** válasza:
34%

Kevés ember képes alapon nyitott lenni.

Figyi, jómagam pl nem cigizek, alkohol és kávé off... Párkapcsolaton belül off.

Ám az, hogy azon kívüli kapcsolatokban (baráti, családi stb) ki fogyasztja ezeket az lényegtelen.

Csak azért nem fogok embertelen lenni, mert pl valaki cigizik vagy nem egy véleményen vagyunk. Esetleg más az ízlésünk... Legyen az parfüm, étel, ital, személyiség stb.

Annyit kér a gyereketek, hogy viselkedjetek emberként. Ne aggassatok vakon bélyeget.

Jómagamnak is van tetoválása, piercing-je, mégis igényes és elegáns vagyok, sőt jó benyomást keltek idegenek számára is.

A látszat sokszor csal. Legyen szó jó vagy rossz dologról.

Amit kifejezetten nem szeretek:

Az emberek zöme fantázia szerepeket húz másokra.

Pl engem irodistának néznek, egyáltalán nem áll közel hozzám, sőt utálom. Alkotó vagyok több ágon és nőies nő létemre akár helyben barkácsolok egy kanapé alapot és be is kárpitozom.

Vagy pl valakinek megtetszik valaki és már beleképzeli az ideáljának a személyiségét.

(ez kifejezetten irritáló)

A szülőknél is megfigyelhető. Ki se bújt a gyerek, de már "jaj, majd az én kicsim ilyen-olyan ember lesz"...

Nem.

A személyiség olyan, mint a zsákbamacska.

Amint a szülőnek nem tetszik a gyermek személyisége, világa, ami ugye teljesen ellenkező is lehet... Elkezdi megbélyegezni, mintha egy hibás termék lenne kb.

Holott az lenne a normális, hogy figyelemmel kísérjük, segítjük őket azon az úton...

Hiszen alakulóban van önmaga is, igyekszik felfedezni önmagát testét-lelkét, ezalatt pedig mi is megismerjük őket.

Elítéltétek a tetoválás, hajfestés miatt. Gondolom vita is volt belőle, mint sok helyen. Ezzel azt erősítve, hogy nem igen fogadjátok el őt, aki.

Pl a hajfestés témát is meg lehet beszélni rendesen, érvelve mellette avagy ellene.

Sok felnőtt érvelni se tud vagy igazáért kiállni.

Ez se jó példa a gyermek felé. Sőt, bizonytalan kapcsolatot is eredményezhet.

A kommunikáció mindenütt alap és kulcsfontosságú. Családi dolgoktól az üzletiig.

Bizonytalan felétek a gyermek, de mégis szeretné ennek ellenére bemutatni nektek. Nyit felétek. Nyissatok ti is.

Azt kritizáljátok, ha már konkrét dologról van szó és azt is lehet kultúráltan, de vulgárisan is.

Pl ha lopna tőletek és konkrét bizonyítékotok van, azért el lehet ítélni.

De csak a külseje, szava járása stb miatt nem.

Egy valamit véssetek a fejetekbe: a jövőben, amikor elköteleződik élete párja mellett, nem nektek kell, hogy megfeleljen, hanem a fiatal hölgynek.

Édesanyám, ahogy mondani szokta: nekem mindegy kit választasz, lányom, csak legyetek boldogok és haladjatok az életben.

Tessék nyitottabbnak lenni, nem elítélni. Sem a gyereketeket, sem a barátját.

Gondolom ti is elkövettetek pl hibákat a múltban s vált saját tapasztalattá.

Tanácsot, véleményt szépen ki lehet fejteni. Beszélgess többet vele. Akár random elkondolkodtató vagy érdekes témákról. Sőt akár magadról.

Nekem is vannak jó és rossz tapasztalataim, ám rengeteget tanultam belőlük. Idősebb fejjel pedig már másokon keresztül is.

Adj esélyt önmagadnak, gyerekednek, a párjának s bárkinek, akivel összehoz az élet.

máj. 31. 15:48
 48/61 anonim ***** válasza:
100%
Fiunk. Rövid u-val ejtjük ki, így is írjuk.
máj. 31. 16:59
 49/61 anonim ***** válasza:
87%
Nem tudom, mit várnék tőled fordított esetben, de valszeg semmit, mert még azt sem tudod helyesen leírni, hogy fiunk. Mielőtt pont a gyereknevelés menne? Neveltél két tetovált huligánt, akiknek nincs helye a társadalomban. *Irónia* Remélem, beléjük nem szorult ennyi nyomorult előítélet.
máj. 31. 17:27
 50/61 anonim ***** válasza:
29%
Ha szerencséd lesz, akkor talán az unokáid közt lesz egy kakukktojás, akiből nem lesz tetovált huligán. Irónia nélkül.
máj. 31. 17:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!