Tényleg nincs igazam?
Ikerek vagyunk tesómmal, de sajnos őt valamiért sokkal jobban szeretik a szüleink. Mindig kivételeznek vele, ezt már megszoktam, de kezd nagyon elegem lenni. Nem soká szülinapunk lesz és azt kérte, hogy elkezdhesse a jogsit, ezzel nincs is baj, nem sajnálom tőle vagy ilyesmi, de ezzel szemben én azt kértem, hogy akkor fizessenek bele a nyaralásomba. Diákmunkával össze tudnám szedni a költőpénzt, de annyit nem tudok dolgozni, hogy magát az utat is kifizessem. A jogsira egyből igent mondtak tesómnak, mert az hasznos, de az én kérésemre élből nemet mondtak. Szerintük én csak herdálni tudom a pénzt. Mondtam, hogy akkor belevágnék én is a vezetésbe, erre jajj, hát majd, ha tesómnak meglesz, mert nem tudják párhuzamosan fizetni a kettőt. Diákmunkázunk egyébként, nem kérek már kb.egy éve semmire pénzt, tesómnak meg a campus bérletet is fizették (50ezer), de mégis én kapom meg, hogy herdálnám a pénzt, mert nyaralni akarok menni a barátaimmal.
Lassan ott tartok, hogy nem nyaralásra, hanem albira kezdek el gyűjteni, mert elegem van az igazságtalanságból. Nem tudom mi az oka, de tesómat sokkal jobban szeretik, mindent megkap, amit csak kiejt a száján, agyon van dicsérve, én meg csak a rosszat kapom. Észrevettem, hogy neki táplálják az önbizalmát, folyton mondják milyen helyes, imádják a lányok (amúgy nem😅), nekem meg beszólogatnak a súlyomra, hogyan áll a hajam, milyen ruhákat veszek fel stb. Sokat vagyok szomorú, rosszkedvű emiatt. Ha szóba merem hozni, hogy tesómmal máshogy bánnak, mint velem fel vannak háborodva, de nincs igazam? Most nem is a pénzről vagy az anyagi dolgokról van szó, hanem inkább arról, hogy Őt szívből szeretik, rám meg már kiskorom óta olyan, mintha neheztelnének vagy nem tudom. Sokszor úgy érzem, hogy tesóm sokkal sikeresebb már most is, mint én és szerintem ez a nevelésünk miatt van így. Ő sportol, sok barátja van, mindenki kedveli én pedig nagyon introvertált vagyok, évek óta ugyanazzal a 4 lánnyal barátkozom, mert nem tudok megnyílni másoknak stb. Még a hobbim is olyan, amit itthon, egyedül csinálok, mert nem igazán szeretek emberek közé menni pl.edzőterembe vagy valami.
Szerintetek nincs abban igazam, hogy a szüleim miatt is lehetek önbizalomhiányos? Nagyon szeretem tesómat, de bánt, hogy vele teljesen máshogy bánnak. Van rajtam némi felesleg, mindig azt hiszem, ha vékony és szép lennék talán jobban elfogadnának anyáék vagy erősebb lenne a szeretetük irántam, aztán eszembe jut, hogy régen is így viselkedtek mikor még vékony voltam. Szerintetek erre mi lehet a megoldás? Itt most nem az anyagi rész a lényeg, azt csak azért írtam le, hogy érthető legyen mi a probléma nálunk.
Köszi előre is a válaszokat.
Kérdező: nem igazságos, mert a születésnapra adott ajándékról van szó, de az élet ilyen.
A szüleid szerint a nyaralás az pénzszórás és hiába érvelsz, úgysem fognak adni - mert a jogsi az feltétlenül KELL.
Nekem is van, tök jó, anno megcsináltam mert "hasznos" - azt mégsem vezethetek a betegségem miatt. :D
Azt megértem, hogy egy jogosítványnyi pénzt nem akarnak egy nyaralásra elherdálni, de ha az embernek ikrei vannak, akkor illene úgy időzíteni a kiadásokat, hogy mindkettő ugyanannyit kapjon. pl most a jogsi esetén össze kellett volna várni a pénzt és mindkettőtöket egyszerre kellene beíratni a tanfolyamra. Ez iszonyú gáz, hogy most csak az ikertestvérednek lesz jogsija, neked meg majd valamikor.
Sajnálom, hogy úgy érzed, hogy a szüleid téged kevésbé szeretnek... Tudom nehéz, de valahogy próbálj meg kiállni magadért.
Bocsi nem tiszteletlensegbol de ekezet nelkul fogom irni. Azt latom, hogy ha tobb gyerek van a szulok nem tudnak egyforman hozzaallni. Attol, hogy ikrek vagytok biztosan mas a szemelyisegetek, van amivel konnyebben azonosulnak es van amivel nem. Biztos en leszek a vilag rossza mert nincs gyerekem de pontosan latom, hogy nincs ket egyforma ember. Nalunk en vagyok a rossz, a hugom egy arany gyermek. Szeretem de a szuloi hozzaallas nem a legjobb iranyba terelte a kapcsolatunkat. A szuleim konkretan a csaladot is beleforgattak, hogy a gyermek egy csodalatos ember es barmit tesz az fantasztikus en pedig egy szar vagyok aki csak a kritikat kapja, akinek semmilyen korulmenyek kozott dicseret nem jar. Nem tudtam olyat tenni ami megfelelt volna. Ha a hugom elinditott egy mosast felmagasztaltak.
Van egy jo hirem szamodra! Aki istapolgatva van azt nem kenyszeritik bele, hogy megoldjon dolgokat, eletrevalo legyen, hiszen mindent megkap ami eszebe jut.
A hugom kapott egy lakast ahogy annyi idos lett, hogy ki tudott repulni. En meg oldjam meg. Sokaig bantottak ezek a dolgok es rengeteg volt beloluk de en vegul lediplomaztam, uj hazat vettem, premium autot es tobbszor jarok kelek a vilagban egy evben, mint a felsovezetoim egesz eletukben…
Sot megkockaztatom, hogy jobban is elek, mint ok. A titok: amint lehet vállalj munkát, egyszerre lehetőleg többet. Nem ismerem a mentalitasod de 2 munkahely is sokat lendít az emberen. Nekem a legdurvább időszakban 4 különböző munkam volt. 3 kor felüdtem, 7 kor keltem és minden hétvégém tele volt. Konkrétan 1 évig nem pihentem. Ez nem volt tartható állapot hosszútávon mert elég zombi lettem de 1 év alatt annyit léptem előre az életben, amennyit mások egész életükben nem.
Meríts erőt a sérelmedből és fordítsd a javadra! Ahogy tudsz lepj ki a mergezo/negativ kozegbol. Az emberek rosszindulatuak es a sajat szanalmas szintjukre akarnak lerangatni. Ha hagyod nem fogsz tudni szarnyalni.
10-essel értek egyet, én is azt vettem le, hogy a kérdező lány, a testvére fiú. És innentől kezdve egyértelmű, hogy a fiúcska segge alá van minden rakva, a lány meg legyen csendben és cselédkedjen, nagy dolgokról ne is merjen álmodni, ez tipikus.
Sokan meg leragadtak, hogy a jogsi hasznosabb mint a nyaralás, de odáig már nem olvasták, hogy a kérdező is belevágna a jogsiba, ha ez a baj, az ő kérésével, de nem, arra nincs pénz. Bocs, ha iker gyermekeim vannak (van a családban), akkor egyenértékű ajándékot fognak kapni. Kinek mire van szüksége persze, de ha az egyik jogsit "kap", akkor a másikra is rászánom ezt az összeget. Vagy ha nincs miből, akkor mindketten valamivel kevesebbet kapnak. Értitek... Ez nem nagy tudomány, hogy a gyermekeimet egyenlően kezelem, hanem alap!
Persze, kivéve, hogyha olyan undorító világlátásban élsz, hogy a lány az nem gyerek, akkor ennek az érvnek sincs alapja... Elég szomorú, hogy vannak ilyen családok még.
11. vok
12#-nek, nem szedtem be semmit, olvasd el a 17# hsz-ót, létező problémáról írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!