Tényleg nincs igazam?

Figyelt kérdés

Ikerek vagyunk tesómmal, de sajnos őt valamiért sokkal jobban szeretik a szüleink. Mindig kivételeznek vele, ezt már megszoktam, de kezd nagyon elegem lenni. Nem soká szülinapunk lesz és azt kérte, hogy elkezdhesse a jogsit, ezzel nincs is baj, nem sajnálom tőle vagy ilyesmi, de ezzel szemben én azt kértem, hogy akkor fizessenek bele a nyaralásomba. Diákmunkával össze tudnám szedni a költőpénzt, de annyit nem tudok dolgozni, hogy magát az utat is kifizessem. A jogsira egyből igent mondtak tesómnak, mert az hasznos, de az én kérésemre élből nemet mondtak. Szerintük én csak herdálni tudom a pénzt. Mondtam, hogy akkor belevágnék én is a vezetésbe, erre jajj, hát majd, ha tesómnak meglesz, mert nem tudják párhuzamosan fizetni a kettőt. Diákmunkázunk egyébként, nem kérek már kb.egy éve semmire pénzt, tesómnak meg a campus bérletet is fizették (50ezer), de mégis én kapom meg, hogy herdálnám a pénzt, mert nyaralni akarok menni a barátaimmal.

Lassan ott tartok, hogy nem nyaralásra, hanem albira kezdek el gyűjteni, mert elegem van az igazságtalanságból. Nem tudom mi az oka, de tesómat sokkal jobban szeretik, mindent megkap, amit csak kiejt a száján, agyon van dicsérve, én meg csak a rosszat kapom. Észrevettem, hogy neki táplálják az önbizalmát, folyton mondják milyen helyes, imádják a lányok (amúgy nem😅), nekem meg beszólogatnak a súlyomra, hogyan áll a hajam, milyen ruhákat veszek fel stb. Sokat vagyok szomorú, rosszkedvű emiatt. Ha szóba merem hozni, hogy tesómmal máshogy bánnak, mint velem fel vannak háborodva, de nincs igazam? Most nem is a pénzről vagy az anyagi dolgokról van szó, hanem inkább arról, hogy Őt szívből szeretik, rám meg már kiskorom óta olyan, mintha neheztelnének vagy nem tudom. Sokszor úgy érzem, hogy tesóm sokkal sikeresebb már most is, mint én és szerintem ez a nevelésünk miatt van így. Ő sportol, sok barátja van, mindenki kedveli én pedig nagyon introvertált vagyok, évek óta ugyanazzal a 4 lánnyal barátkozom, mert nem tudok megnyílni másoknak stb. Még a hobbim is olyan, amit itthon, egyedül csinálok, mert nem igazán szeretek emberek közé menni pl.edzőterembe vagy valami.

Szerintetek nincs abban igazam, hogy a szüleim miatt is lehetek önbizalomhiányos? Nagyon szeretem tesómat, de bánt, hogy vele teljesen máshogy bánnak. Van rajtam némi felesleg, mindig azt hiszem, ha vékony és szép lennék talán jobban elfogadnának anyáék vagy erősebb lenne a szeretetük irántam, aztán eszembe jut, hogy régen is így viselkedtek mikor még vékony voltam. Szerintetek erre mi lehet a megoldás? Itt most nem az anyagi rész a lényeg, azt csak azért írtam le, hogy érthető legyen mi a probléma nálunk.

Köszi előre is a válaszokat.

máj. 28. 12:45
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
10%
Tényleg nincs.
máj. 28. 12:49
 2/19 A kérdező kommentje:
Kifejtenéd miért nincs?
máj. 28. 12:53
 3/19 anonim ***** válasza:
89%
Igazad van. A zsebpénzt, ajándék pénzt arra költi a gyerek amire akarja, ha erherdálja, az az ő dolga. Én mindkettőtöknek ugyanannyit adnék és nem érdekelne, ki mire költi.
máj. 28. 13:17
 4/19 anonim ***** válasza:
11%

"én azt kértem, hogy akkor fizessenek bele a nyaralásomba. ....... A jogsira egyből igent mondtak tesómnak, mert az hasznos, de az én kérésemre élből nemet mondtak. Szerintük én csak herdálni tudom a pénzt."

Igazuk van. A jogsi egy szükséges és hasznos dolog, de milyen alapon várod el, hogy belefizessenek a nyaralásodba??? A szórakozásodba??? Az, hogy neked meg nem fizetik MÉG ki a jogsidat, szinten érthető. Brutál drága, ennyi dellát kevesen tudnak egyszerre kicsengetni.

Teccik érteni?

máj. 28. 13:52
 5/19 anonim ***** válasza:
91%

Annyit kérnék a nyaralásba mint amit a tesód is elherdált fesztiválozni.

Nem tudom ez alapján, hogy szüleid hogyan látnak titeket, megértem hogy nem szívesen szórják két kézzel a pénzt szórakozásra. A jogsi befektetés, azt nyilván máshogy látják mint a nyaralást.

Akkor lesz teljesen igazad, ha tesód megcsinálja a jogsit, és utána nem téged fizetnek be jogsira, hanem neki vesznek autót.

máj. 28. 14:03
 6/19 anonim válasza:
74%
Nem igazságos, de a jogsiban segítés többszörösen hasznosabb. Ha nem ér rá később elmenni nagyot nyaralni amikor már van egzisztenciád, akkor a pillecukor teszten könnyen elbuksz ami nem jó jövőt jósol neked.
máj. 28. 14:19
 7/19 anonim ***** válasza:
94%
Elnézést, de itt születésnapról van szó. Rendben van, hogy az egyiket megajándékozzuk, a másikat nem?
máj. 28. 14:32
 8/19 anonim válasza:
93%
6-os vagyok, 7-es-nek igaza van, jobban elolvasva a részleteket akkor nagyon igazságtalan és szembemegy minden jóérzéssel amit tesznek veled. Már csak az a kérdés, hogy jó helyre transzformálod-e az így keletkezett haragodat és megfelelően a tudomásukra hozol mindent tényként hogy nem tudják magukról lesöpörni az igazságtalan viselkedésüket.
máj. 28. 14:44
 9/19 anonim ***** válasza:
18%
Azokat a részlketeket csak odaképzelitek, sehol sem írta a testvérpár hisztiző tagja, hogy őt ne ajándékoznák meg.
máj. 28. 14:48
 10/19 anonim ***** válasza:
83%

Nem írtad konkrétan, de úgy olvasom, hogy fiú-lány testvérek vagytok. Nem vettél észre korábban jeleket, hogy a fiú a minden, a lány meg a toldalék? Mennyi idősek a szüleitek?

Van az a korosztály, akinek a fiú érték, mert továbbviszi a nevet, a családi vagyont, a lány meg nem számít, mert úgyis férjhez megy, majd a férje gondoskodik róla.

Ha erről van szó, akkor gyűjts erőt és kezeld úgy, mint egy átmeneti időszakot, amíg el tudsz költözni más közegbe.

máj. 28. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!