Toxikus Edesanya hogyan kezeltetek?
Szembesítettem, amikor tagadott, akkor közöltem vele, hogy ennyi volt a kapcsolatunk.
Kellett a szembesítés, hogy megerősítsen abban: igazam van, csakugyan menthetetlen. Segít a lezárásban, azonban ha csak megszakítja a kapcsolatot a kérdező, akkor örökre benne marad a “mi lett volna ha” érzés. Na az tényleg megakasztja a terápiás folyamatot.
Azóta anyám amúgy apukámat nyaggatja (akit évtizedekig gyilkolt meg gyűlölködött ellene, aztán elvált tőle, mert kellett a szabadsága :D ) hogy vajon mit tett ellenem.
Azért pontoztuk le, mert hülyeséget ír.
Röviden és tömören - csak nem értem, miért szól bele olyanba, amit sohasem tapasztalt (szerencséjére). Szembesíteni :D Jó vicc.
Utolsó, én megtapasztaltam a folyamatot, nem ír hülyeséget. Sőt. Minden valamire való mentálhigiéniás szakember azt javasolja, hogy kommunikáld le az érintettel az érzéseidet. Így elindul a folyamat, hiszen a kapott reakció alapján haladtok tovább a terápiával. Addig meg csak őrlődik a beteg, hogy mégis talán lehet valami javulás.
Az esetek legnagyobb részében nem lesz. De ehhez kell a megerősítés.
Esetleg így is viccesnek találod, hogy ebben részt vettem és átéltem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!