Aggódom fiam miatt hogy öngyilkos lesz, mit tegyek ha a szakember sem tudott rajta érdemben segíteni?
40 éves, 5 éves első kapcsolata ért véget decemberben, a lány megcsalta és elhagyta. És azóta teljesen begubózott, bezárkózott, senkivel nem kommunikál, a munkahelyéről is ki akarták már dobni annyira depressziósan viselkedik ott is. Mostanában arról beszél, hogy ő ezt már nem akarja tovább csinálni ki akar szállni az életből, ha otthon van csak alszik. Sokszor hallom hogy órákig zokog, egyszerűen a szivem szakad meg érte.
Nagy könyörgésemre elment pszichiáterhez és pszichológushoz is, akkor egy darabig a kezelések után mintha összeszedte volna magát, aztán minden visszatért a régi kerékvágásba. Próbált ismerkedni is, de nem voltak sikeresek a próbálkozásai így még jobban maga alá került.
Ezt is felszavaztam mielőtt az utolsó mondatot olvastam. A szakember ajánlgatással mint kizárólagos megoldás, az a baj, hogy már 3 távolabbi ismerősömnek nem segített a szakember és megtörtént a baj, amikről én csak hallottam, mert közvetetten ismertem pl iskolából.
Ezen kívül józan paraszti észre is szükség van, és olyan megoldásokra amik az ő személyiségéhez illenek. Amiket ő szeret csinálni, és feltöltik. 40 évesen még nincs elkésve semmivel, ha még fél évig szenved is és keresik a megoldást, még utána is nagyon sok ideje van egy boldogabb életre.
62
Tavolabbi,csak hallottam, kozvetetten... Hat ezzel meg ez a baj. Nekem meg vannak kozvetlen es nagyon kozeli ellenpeldaim is.
A masodik bekezdesed igaz, de van, h olyan melyen vam az ember, hogy semmi ereje semmihez, es a jozan paraszti eszet se talalja, es van, h ezen pont a szakember segit tuljutni. Ez nem is ritka.
Nagyon torz a szurod. A hirekben, haha mar bocs. A hirekben mindig a szornyusegek szerepelnek.
En abszolut elfogadom, es tudom is, h vannak katasztrofaval vegzodo esetek, rossz pszichologusok, meg paciensek akik nem tesznek magukert, csak varjak a sultgalambot a terapiaban. Nem tanulok amugy pszichologiat. De jarok terapiaba es nekem segit dolgokban. Ennyit irtam.
Amugy ahol ongyilkossag v mas drana lesz a vege, annak oka vahy maga a betegseg, vagy a rosszul kontrollalt gyogywzerezes, sokkal tobbszor, mint a pszichologus inkompetenciaja, bar nyilvan olyan is van boven. A mentalis betegseg es a gyogyszer pedig a pstichiatria felsegterulete es azzal nekem is sokkal tobb fenntartasom van, annak ellenere, hogy nekem segitettek,wmikor a legmelyebben voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!