Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aggódom fiam miatt hogy...

Aggódom fiam miatt hogy öngyilkos lesz, mit tegyek ha a szakember sem tudott rajta érdemben segíteni?

Figyelt kérdés

40 éves, 5 éves első kapcsolata ért véget decemberben, a lány megcsalta és elhagyta. És azóta teljesen begubózott, bezárkózott, senkivel nem kommunikál, a munkahelyéről is ki akarták már dobni annyira depressziósan viselkedik ott is. Mostanában arról beszél, hogy ő ezt már nem akarja tovább csinálni ki akar szállni az életből, ha otthon van csak alszik. Sokszor hallom hogy órákig zokog, egyszerűen a szivem szakad meg érte.

Nagy könyörgésemre elment pszichiáterhez és pszichológushoz is, akkor egy darabig a kezelések után mintha összeszedte volna magát, aztán minden visszatért a régi kerékvágásba. Próbált ismerkedni is, de nem voltak sikeresek a próbálkozásai így még jobban maga alá került.

máj. 25. 22:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
74%
Pontosan 60-as.De egy két itt válaszoló is olyan,mint selajnos a legtöbb ember. Érzéketlen,tojik a másikra,törtet.Nem tudhatod,hogy miért olyan valaki amilyen.Lehet,hogy nem előnyös pl a külsője,vagy nem sikeres a munkájában,vagy korábban is kitolták vele a "barátai",így nem igazán bízik senkiben.De ha ezek közül egyik sem igaz, akkor is van annyi sz@r a világban,hogy nem nehéz bedepizni.Ehez hozzájön a szakítás,ami lehet,hogy csúnya volt.Pl egy megcsalás szerintem megterhelőbb lelkileg,mintha csak az érzések múlnak el,ha még kiderül,hogy hosszú ideje megy/ment a dolog,az még rosszabb.Ilyen esetben az emberek nagyrésze leül mint az iszap.Más kérdés,hogy azért normál esetben nem lesz öngyilkos,de ha van mellette valami, akkor akár idáig is eljuthat valaki.Mondjuk úgy,hogy az ember gyakorlatilag azért dolgozik,hogy ne haljon éhen,nem kell sok,hogy ne lássa értelmét az életének,mikor éppen csalódott.És sokan vannak ám így.Az meg ne legyen már baj,hogy a szülei nem nézik tétlenül végig ezt,hanem segíteni akarnak.Ebben csak szakember fog tudni segíteni.
máj. 28. 08:25
 62/71 anonim ***** válasza:
64%

Ezt is felszavaztam mielőtt az utolsó mondatot olvastam. A szakember ajánlgatással mint kizárólagos megoldás, az a baj, hogy már 3 távolabbi ismerősömnek nem segített a szakember és megtörtént a baj, amikről én csak hallottam, mert közvetetten ismertem pl iskolából.

Ezen kívül józan paraszti észre is szükség van, és olyan megoldásokra amik az ő személyiségéhez illenek. Amiket ő szeret csinálni, és feltöltik. 40 évesen még nincs elkésve semmivel, ha még fél évig szenved is és keresik a megoldást, még utána is nagyon sok ideje van egy boldogabb életre.

máj. 28. 09:29
 63/71 anonim ***** válasza:
57%

62

Tavolabbi,csak hallottam, kozvetetten... Hat ezzel meg ez a baj. Nekem meg vannak kozvetlen es nagyon kozeli ellenpeldaim is.

A masodik bekezdesed igaz, de van, h olyan melyen vam az ember, hogy semmi ereje semmihez, es a jozan paraszti eszet se talalja, es van, h ezen pont a szakember segit tuljutni. Ez nem is ritka.

máj. 28. 09:35
 64/71 anonim ***** válasza:
42%
Ismertem őket évekig személyesen jól pl iskolatárs, csak akkor már néhány éve nem mert távolabbra kerültünk máshol laktunk. Olyan távolabbi akiket alig ismertem, több is van, vagy 10 is. Vannak jó szakemberek de bocs ha sok olyan van a környezetemben és a hírekben ahol a szakember ellenére gond volt, azt nem fogod meg nem történtté tenni csak azzal hogy pl pszichológiát tanulsz és hazabeszélsz. Kell biztos a szakember de néha tök egyszerű megoldások oldják meg a problémát, a szakember pedig jónak kell legyen és nem elég elzavarni oda aztán mosom kezeimet.
máj. 28. 09:59
 65/71 anonim ***** válasza:
54%

Nagyon torz a szurod. A hirekben, haha mar bocs. A hirekben mindig a szornyusegek szerepelnek.

En abszolut elfogadom, es tudom is, h vannak katasztrofaval vegzodo esetek, rossz pszichologusok, meg paciensek akik nem tesznek magukert, csak varjak a sultgalambot a terapiaban. Nem tanulok amugy pszichologiat. De jarok terapiaba es nekem segit dolgokban. Ennyit irtam.

Amugy ahol ongyilkossag v mas drana lesz a vege, annak oka vahy maga a betegseg, vagy a rosszul kontrollalt gyogywzerezes, sokkal tobbszor, mint a pszichologus inkompetenciaja, bar nyilvan olyan is van boven. A mentalis betegseg es a gyogyszer pedig a pstichiatria felsegterulete es azzal nekem is sokkal tobb fenntartasom van, annak ellenere, hogy nekem segitettek,wmikor a legmelyebben voltam.

máj. 28. 10:12
 66/71 anonim ***** válasza:
Én rád nem hiszem hogy rosszat mondtam volna de még mindig lehet egy kis problémád ha magadra veszel ilyeneket tévesen. Bár azt lehet hogy rosszul címeztem neked hogy pszichológiát tanulsz, nem tudom csak nekem visszás ha kardoskodnak ez mellett mikor nem egyszer láttam hogy nem működött. Én akiket ismertem és öngyilkos lett, mindig volt mérgező ember a környezetében, jellemzően családtag vagy munkatársak "barátok", ex, vagy túlvállalta magát a közösségi szerepével, jót akart és túl sok lett. Persze ezt már a legtöbb pszichológus is tudja és így javasolnak dolgokat. De nem mind tudja és néha nincs is annyi tapasztalatuk azokon a területeken. Teljesen másképp kellene kezelni azokat akik a különböző okok miatt kerülnek mélyre. Tényleg fontosak az okok.
máj. 28. 12:30
 67/71 anonim ***** válasza:
47%
Hiába küldöd bármilyen pszichológushoz, ha ő saját magán nem látja, hogy változtatnia kell és nem ismeri fel, hogy nagyon rossz felé halad és csak lecsúszik, Sigmund Freud se tud rajta segíteni. A pszichológus arra van, hogy segítsen neki rájönni a gondjaira, szembesíteni azokkal. De ha nem veszi a fáradtságot, hogy elgondolkozzon és esetleg megpróbáljon változtatni, akkor nem lehet rajta segíteni.
máj. 28. 12:35
 68/71 anonim ***** válasza:
43%
Na ilyen alapon meg aztán tök felesleges pszichológusra dobálni a pénzt, amikor semmi felelősséget nem vállal azért, hogy minimálisan is pozitív hatással tud lenni egy emberre, ugyanis ez lenne a lényeg. Akkor inkább fizessék be egy olyan dologra ami előremutató az életében, és büszke lehet rá. Nem egy pszichológus, aki meg a kudarcért ráadásul őt fogja hibáztatni, és egy újabb nagy veszteség így, újabb kudarc és kidobott pénz. Aki nem garantálja a munkája eredményét valamilen szinten az ne dolgozzon, ennyi. Ez minden szakmában így lenne helyes. Akkor inkább másra költsék azt a pénzt, ami nem végződik kudarccal.
máj. 28. 12:54
 69/71 anonim ***** válasza:
Hiába jó egy pszichológus, aki nem akarja, hogy segítsenek rajta, az nem fog sose változni.
máj. 28. 13:40
 70/71 anonim ***** válasza:
100%
Pont azt kellene megoldania a pszichológusnak hogy akarja az illető, felébredjen benne valami akaraterő. De ha nem megy neki mert nem olyan az eset, akkor meg ne fogadja el a pénzt, mert jól mondod, teljesen hiába. Fizessen másra pszichológus helyett, ami nincsen hiába.
máj. 28. 15:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!