Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aggódom fiam miatt hogy...

Aggódom fiam miatt hogy öngyilkos lesz, mit tegyek ha a szakember sem tudott rajta érdemben segíteni?

Figyelt kérdés

40 éves, 5 éves első kapcsolata ért véget decemberben, a lány megcsalta és elhagyta. És azóta teljesen begubózott, bezárkózott, senkivel nem kommunikál, a munkahelyéről is ki akarták már dobni annyira depressziósan viselkedik ott is. Mostanában arról beszél, hogy ő ezt már nem akarja tovább csinálni ki akar szállni az életből, ha otthon van csak alszik. Sokszor hallom hogy órákig zokog, egyszerűen a szivem szakad meg érte.

Nagy könyörgésemre elment pszichiáterhez és pszichológushoz is, akkor egy darabig a kezelések után mintha összeszedte volna magát, aztán minden visszatért a régi kerékvágásba. Próbált ismerkedni is, de nem voltak sikeresek a próbálkozásai így még jobban maga alá került.

máj. 25. 22:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
59%

Üzenem a drága fiadnak, kedves kérdező, hogy nincs az k*rv@ a világon, aki miatt neki kellene meghalnia. Mondd el neki, hogy nem adhatja fel a drága életét egy értéktelen sz*jha miatt.

Ezt egyik pszichológus sem fogja neki így direkt elmondani: sokkal többet ér az ő élete, mint ezé az erkölcstelen m*csk0s nőé. Mi az hogy még ő veszítse el az életét miatta?

Lehejl életet és erőt a lelkébe és próbáld elültetni a fejében azt a gondolatot, hogy nincs az az emberi lény ezen a Földön, aki miatt neki kellene elveszítenie az életét, senki sem ér annyit!

Azt javaslom, hogy kezdjen el edzőterembe járni. Nagyon-nagyon sok férfi mondja, hogy ez a legjobb gyógyszer a férfi lelkének. Ezt a nők nem nagyon tudják megérteni, mert teljesen másképp működünk. Edzés során megnövekszik a tesztoszteron szintje, ami helyrebillenti az érzelmeinket, sokkal erősebbnek és férfiasabbnak érezzük magunkat és enyhül közben/utána a depresszió. És ahogy egyre jobban nézünk ki, ahogy egyre izmosabbak leszünk, ahogy egyre erősebbek leszünk fizikailag, nő az önértékelésünk is és erősödik a lelkünk is.

Ahogy megerősödik és újra lesz tartása (lelkileg, testileg), sokkal vonzóbb kisugárzása lesz és jobban fog menni a barátkozás, ismerkedés.

Tudom, hogy anyukaként nehéz, de lehelj bele harcias szellemet.

máj. 25. 23:33
 12/71 anonim ***** válasza:
45%
Felettébb különös szakszerűtlen tanács ... Nehezen hihető, hogy egy pszichológus ilyet mond. Eleve nem ad tanácsot.
máj. 25. 23:37
 13/71 anonim ***** válasza:
91%
Ha tenyleg igy volt, valtson pszichologust.
máj. 25. 23:38
 14/71 anonim ***** válasza:
17%

Nem ad tanácsot, olyan mintha egyedül beszélnél a tükör előtt. Ami olcsóbb is volna, ha otthon tennéd.

Az igazi jó pszichológus igenis tud adni tanácsot, meri megtenni, nem azt hogy hazasodj vagy válj, de igenis tud adni tanacsot.

máj. 25. 23:40
 15/71 anonim ***** válasza:
33%

14

Nem az a dolga.

máj. 25. 23:46
 16/71 anonim ***** válasza:
35%
Dehogy ad tanácsot, 14-es, ne szólj hozzá olyan kérdéshez, amihez nulla szinten értesz! A leghalványabb segédfogalmad nincs a pszichológusi munka mibenlétéről!!!
máj. 25. 23:46
 17/71 anonim ***** válasza:
20%
Nem ad tanácsot, csak ül es nez mint egy kitömött fácán. Ez a jó pszichológus szerinted? Mondd el nekem, aki ezt végeztem
máj. 25. 23:49
 18/71 anonim ***** válasza:
90%
Az én pszichológusom adott tanácsokat és méghozzá nagyon jó tanácsokat, amik sokat segítettek (burnout, Ausztria).
máj. 25. 23:50
 19/71 anonim ***** válasza:
83%

Miert nem a kerdesre valaszoltok?

Pl te aki vegzett pszichologus vagy, allitolag

máj. 25. 23:53
 20/71 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Mindig is együtt éltetek vagy lakott tőled külön is? Nekem ez egy kicsit olyan, mintha nem élt volna fiatalabb korában. Mennyire engedted ki a szülői burokból, mennyire tapasztalta meg a világot?

Mindenképpen folytassa a terápiát, mégha úgy érzi, hogy nem használ, akkor is. Tudom, hogy mindenki más, de amikor nekem volt mély depresszióm, akkor sokat segített, hogy egy szakembertől hallottam azt, amit a közeli hozzátartozóim állandóan ismételgettek.

Tapasztalataim szerint ilyen esetben nem a párkapcsolattal van a legnagyobb probléma, hanem az önbizalom hiányával. Próbáljátok azt fejleszteni. Próbáljatok közös programokra menni. Vagy csináljon programokat a barátaival. Alakítson magán (külső, sport, ruházkodás), ezek tudják növelni az önbizalmat. Nem kell egyből mindent lecserélni, elég apró lépésekben elkezdeni. Legyen nyitott a világ fele.

A legrosszabb, amit tehet, hogy bent gubbaszt a szobájában, és azon morfondírozik, hogy hol rontotta el, mi vele a probléma, hogyan tudhatja megölni magát. Ezek mind mélyebb depresszióba vihetik.

Találjon ki magának valami hobbit: festés, rajz, nyelvtanulás, fotózás, sport, videó játék, olvasás, túrázás. (Nekem ezek mind segítettek, persze nem egyszerre, hanem külön-külön egy-egy depressziós szakban.) Ezekkel mind önmagát is fejleszti, kifejezheti az érzéseit.

(Van egy-két történet mesélős videójáték, amikben felveheti az adott főhős erős jellemvonásait. Tudom, hogy ez hülyén hangozhat, meg lehet nem is érthetően fejezem, ki magam… de miután végigjátszottam, és az életemben jött egy nagyobb kihívás, akkor elgondolkodtam, hogy a karakter, akinek végigkísértem a történetét, Ő mit csinálna az adott helyzetben. Nekem pl ez segített, bár ez a fiadtól is függ, hogy mennyire kapható az ilyenekre.)

A 40 éves kor még nem a világ vége. Igaz, az első párkapcsolatok általánosságban véve korábban alakulnak ki, de manapság azok is tolódnak ki. Valószínűleg nem Ő az egyetlen, aki ennyi idősen nem találta még meg az igazit, szóval nem szabad feladni!

Én drukkolok! Hajrá!

máj. 25. 23:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!