Meddig normális egy szülő-gyermek kapcsolatban ha a szülő beleszól a felnőtt gyereke életébe?
Egy ilyen helyzet után romlott.meg anyámmal a kapcsolat. Bele szólt az életembe, és nem fogadta el a döntéseimet. Figyelmeztettem, hogy ha ezt fogja csinálni, inkább megszakítom vele a kapcsolatot. Sajnos fojtatta. Ma már egyáltalán nem beszélek vele. Amibe pedig bele ütötte az orrát, abba nem volt igaza.
Véleményem szerint max 20-25 éves korig (persze vannak kivételek) normális ha bele szól dolgokba. 25 fölött már illik tudni mit és hogyan szeretnél. Így véleményem szerint max 25 éves korig osztogasson a szülő eszet. 25 fölött inkább csak akkor ha tanácsot kér valaki.
Beleszolhatnak es te eldontod hagyod
Hallgatsz rajuk vagy nem.
Annyi teruk van amennyit engedsz vagy kiszolgaltatva vagy
Ha megteheted akkor nem keresed oket
Ha megeteheted tisztazod a hataraid
Felnottseggel nem csak "gyere be jár"
Vigyed minden reszevel egyutt!
Kedves kérdező :)
Kifejtenéd jobban egy kicsit, hogy ezt a “torz agyú” jelző milyen szövegkörnyezetben hangzott el?
Nyilván egy szülőnek mindig gyermek maradsz valamilyen szinten és próbálnak tanácsot adni. Én, ha azt látnám, hogy a fiam elbassza a családjától a pénzt, vagy nem férj/apaként viselkedik, lehet én is lehülyézném az x-edik vita után. Ezért kérdezem, milyen szövegben hangzott el ez a két jelző? :)
A jo szulo hagyja a gyereket hibazni,amibol maga levonhatja a kovetkezmenyeket es fdjlodik a tapasztalatai altal.
Semmikepp nem szolnek bele a megcsak 14 eves fiam vagy lanyom parkapcsolataba sem , nemhogy a 18 even feluli gyerekemebe. Nagy korkulonbseg eseten sem.
14: jaj, Marikám, ennek a Gézának én nem hiszem el azt se, amit kérdez.
Ha te, MArika, ezért kirúgod Gézát, akkor anyád a hülye vagy te?
10: nekem ne, oke? Befizettem a 7ezer valahany forintot azert, hogy megvizsgaljak a verem, es nem vagyok fertozott.
Semmivel nem lehet meggyozni, hogy szabaduljunk meg az allatainktol. Hamarabb szabadulnek meg egy alkoholista nagyszulotol, mert sajnos az is van a csaladban.
Semeddig sem normális és nem kell elviselni.
10-es, ne írj bromságokat, jó?
Kérdező!
Ha viseled a döntéseid következményét, akkor tényleg nem kellene beleszólniuk.
De ha a rossz döntésed után hozzájuk mész, hogy húzzanak ki a sz.rból, akkor jogos, ha óvni akarnak, és bele akarnak szólni, mert végül tőlük várnád, hogy hozzák helyre, amit te csesztél el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!