Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális hogy anyám ennyit...

Ez normális hogy anyám ennyit érdeklődik irántam?

Figyelt kérdés

Lassan 4 hónapja kiköltöztem külföldre a munkám miatt és itt is tervezem a jövőmet. Amióta elköltöztem a szüleimtől az anyám minden nap ír 1-2x hogy hogy vagyok, mit csinálok, hogy megy a munka, van-e valami új stb.

A kapcsolatom anyámmal mindig az átlagos kategóriába tartozott. Én sohasem voltam az a nagyon beszédes, szókimondó, de engem ez már egy kicsit idegesít.

Anyàmnak nem szeretném elmondani hogy ne írkálgasson, mert nem akarom megbántani, de ez normális, hogy ennyit érdeklődik mióta elköltöztem?

24L, a szüleimnek én vagyok az egyetlen 1 gyerekük

2023. nov. 8. 19:00
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
92%
Most, hogy nem vagy ott folyamatosan észrevette, hogy amúgy hiányzol neki.
2023. nov. 8. 19:04
 2/35 anonim ***** válasza:
88%
Normális.
2023. nov. 8. 19:05
 3/35 anonim ***** válasza:
80%
Örülj neki, hogy anyukád keres és foglalkozik veled! Megszámlálhatatlanul sok ember van, akit az anyja sz*rba se vesz, nemhogy napi 1-2x írjon neki! Becsüld meg, hogy ennyire érdekled, akkor is, ha szokatlan ez tőle!
2023. nov. 8. 20:07
 4/35 anonim ***** válasza:
23%
Teljesen normális. Én 3 házra költöztem mégis írunk napi 1x2 egymásnak
2023. nov. 8. 20:26
 5/35 anonim ***** válasza:
26%
Normalis. Igazabol lehet, hogy jobban orulnel egy magasbol leszaro szulonek, de ez teljesen egeszseges emberi tulajdonsag.
2023. nov. 8. 20:41
 6/35 anonim ***** válasza:
8%

Attól függ hogy téged mennyire zavar. Engem nagyon zavarna és mindenképp tennék valamit. Ha nem rossz a kapcsolatotok, akkor nagyon óvatosnak kell lenni. Könnyen rosszra fordulhat. Nagyon finoman megpróbálnám rávenni hogy menjen el terápiára. Ha kell anyagilag is támogatnám a dolgot. Sajnos az ilyesmi ritkán sül el jól. Amikor én próbáltam egy barátom terápiára küldeni sértésnek vette. Pedig teljes jószéndékkal mondtam, magamhoz képest finoman.

Ha zavar akkor valamit kezdeni kell a helyzettel. Nekem nem volt jó a kapcsolatom a szüleimmel ezért könnyű dolgom volt. Alapból nem kerestek gyakran. Én is egyke vagyok. Egyszer hívtak karácsonyozni. Letiltottam őket minden létező platformon. Kicsit bűntudatom van, de ez már így marad.

2023. nov. 8. 20:44
 7/35 anonim ***** válasza:
75%

Miért kéne terapia 6 os, mert szereti a gyerekét ? Akiért aggódik, hogy távolba szakadt es történhet vele bármi?

Ez beteges dolog írni a gyerekednek naponta?

2023. nov. 8. 21:00
 8/35 anonim ***** válasza:
43%
Igen, kóros, mert az a gyerek egy különálló életet élő felnőtt. Nagyon csodálkozom, hogy a 2-5. válasz egyöntetű, de majd jön a fordítottja is. A szülőnek a különélő felnőtt gyerekét el kell engednie, és kb heti szintű kapcsolattartás elég. Nyugodtan mondd meg neki, hogy ne érdeklődjön naponta, le kell válnia. Ne reagálj rögtön, legyél szűkszavú, nem kell minden lépésedről tudnia. Most már élje a saját életét, ne a tiedet. Gyanítom, hogy boldogtalan, magányos, könnyen lehet, hogy kontrollmániás. Tanítható. Nem kell olyan játszmába belemenned, ami neked kellemetlen. Te már megértél, ő meg mentálisan nem érett meg az új pozíciódhoz.
2023. nov. 8. 21:08
 9/35 anonim ***** válasza:
40%
6-os vagyok. Mind mások vagyunk. Hangsúlyoztam hogy csak egy véleményt osztok meg, hogy én mit tennék. Nem látok bele mások fejébe. Lehet hogy a kérdező másképp gondolkodik. Nem kell rám hallgatni. Nézze át a válaszokat és eldönti mit érez helyesnek. Nincs aranyigazság, de a GYK nem is erre van. Csak tágítja a látómezőt, senki nem fog kőbevésett igazségokat írni. Ilyenek sajnos nincsenek.
2023. nov. 8. 21:17
 10/35 anonim ***** válasza:
68%
Hát 8 as, az anyai szeretetet így leminősíteni es degradálni istenellenes bűn. Tehat rafogod az anyára hogy kontrollmániás, boldogtalan es magányos, tehat szerinted elmeháborodott es fass hianyban szenved azert aggódik a gyerekéért? Úgy latszik neked szeretetben nem volt részed! Sajnalom hogy vegul a családoddal is meg kellett szakítsd a kapcsolatot, nem ítellek el ezért , megvoltak biztos az okaid, de mindenki nem kell szakítson a szüleivel mert te megtetted. Van akit szeretnek a szülei , Sajnalom hogy te ezt nem tapasztaltad meg!
2023. nov. 8. 21:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!