Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért "kell" egy gyereknek...

Miért "kell" egy gyereknek hálásnak lennie a szüleinek?

Figyelt kérdés

máj. 21. 00:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%

7-esnél a pont.

Ez a hálálkodós szöveg tipikus játszmázás a családokban. Egy normálisan működő családban ez fel sem merül.

máj. 21. 08:26
 12/22 anonim ***** válasza:
93%
Nem kell halasnak lenni. Nem te akartal oda szuletni. Az, hogy ok akartak teged az kb. onzo felfogas, ha ugy nezzuk, de nem nezzuk annak. Ha egy abuuziv csaladi kornyezetben no fel valaki akit kidobnak az utcara, megeroszakolnak, vagy szegenyek, hat nagyon halas lehet nekik az fix. Meg persze vannak akiknek kocsit vesznek a szulok, meg ide oda viszik, hagyjak haverkodni, torodnek vele, adnak penzt, rendes karacsony meg unnepek, gyereknap teli orommel. Helyzettol fugg. Altalnosan nem mondhato ki.
máj. 21. 09:12
 13/22 anonim ***** válasza:
93%

Én édesanyámnak hálás vagyok, mert lehetőségeihez mérten becsülettel felnevelt. Sajnos ő már nem él.

Apámmal már nem beszélek.

Párom sem a szüleivel. A semmiért nem leszünk hálásak.

máj. 21. 09:16
 14/22 anonim ***** válasza:
94%

Miért kéne hálásnak lennem a kontrollmániás, OCD-s, személyiségzavaros anyámnak, vagy a neki végig asszisztáló apámnak?

Azért hogy tönkretették az életemet? A szorongásért, megfelelési kényszerért, önbizalomhiányért, étkezési zavarért? Köszi, akkor EZT megköszönöm :D

Hogyne. Örültem, amikor végre eljöhettem otthonról (vagyis abból a szrból, amit ők "szerető családként" definiáltak), és nem kell többé egy fedél alatt élnem velük.

Eltelt azóta több mint tízév, máig nem gyógyultam meg teljesen a sok szrból, amit okoztak, szóval örüljenek, ha elmegyek a temetésükre.

máj. 21. 10:49
 15/22 anonim ***** válasza:
83%

Mert megszültek?

Nem kértem.

Felneveltek? Bakker, ha már a világra hoztak, ez a minimum.

Anyám is mondott nekem olyat, hogy “bezzeg pelenkáztalak babakorodban.”

Bakker, ezt egy anya a gyerek szemére veti?? Mintha valami extra lenne.

máj. 21. 19:42
 16/22 anonim ***** válasza:
32%

Mert gondoskodtak rólad.

Egy gyereket fel lehet nevelni sokféleképo, eredj ki egy cigánytelepre pl.nézz szét úgy is lehet gyereket nevelni.

Sőt, felnevelni sem kötelesek - nyugodtan az államigondozásba is dobhattak volna - nem tiltja törvény.

máj. 21. 19:55
 17/22 anonim ***** válasza:
74%

Ja, utolsó, látszik, hogy fingod nincs milyen nem normális családban felnőni.

Tök hálás vagyok s folytonos veszekedésekért, üvöltözésekért, verésekért, folyamatos terrorért.

máj. 21. 20:07
 18/22 anonim ***** válasza:
90%

16-os, aki ilyet ír, az csak egyhónapra jöjjön már el hozzánk, csak kicsit megtapasztalni azt, amiben felnőttem.

"Gondoskodás" - na, ezt mondjuk nem tudom, mit jelent, mert 18 év alatt sohasem tapasztaltam. Elláttak, de azt is úgy, hogy... na, állandóan azt éreztették, én vagyok a hibás amiért élek és örüljek, hogy adnak enni.

Nem tudom, számomra a gondoskodás valami teljesen más, nem ez.

máj. 22. 07:21
 19/22 anonim ***** válasza:
79%

Pontosan, utolsó.

Nálunk is s fejemhez vágtak olyanokat, hogy kaptam enni, meg volt tető a fejem felett.

Bakker, ez alap, ha valki gyereket vállal…

máj. 22. 13:26
 20/22 anonim ***** válasza:
79%
A 16-os egy hipokrita provokatőr.
máj. 22. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!