Mennyi idősen, "kellene" elköltözni otthonról?
Azért, foglalkoztatott most ez a kérdés, mert hétvégén Budapesten albérletbe voltam ( haverok) miatt Rajottem nem is annyira rossz ez így önállóbban.
Amit tudni kell rólam, 21 éves vagyok nettó 380-at keresek, segítek picit rezsibe, ház körüli állat ellátásban, főzök csaladomra is, mosok néha, amit el kell intézzek magamnak megteszem. Próbálok önállósodni. Viszont ami rettenetesen zavar, hiába nagy a házunk ( édes apámmal, anyámmal) élek együtt 2 testvérem külön küszködik albérletben Pesten, látom mennyire nehéz nekik... Én ebből a pénzből kerek 300-ezret mindig felére tudok rakni. Szóval, igen nagy a ház viszont egyteru, konkrétan egy lányt nem tudok felhozni magamhoz pl egy buli után, mert levegőt veszek már hallatszodik, és ez egyrejobban zavar. Gimiben megoldottam, mert logtunk óráról és ennyi. Viszont azt is látom, hatalmas anyagi segítség még itthon lakhatom. + most szeretnék még 2 penzforrasi lehetőség beépiteni, amivel 500+t meg tudnám keresni. Mert nem telhetetlen vagyok, viszont matekolok szamolgatok, és nem rossz kereset ez főleg így itthon vagyok, de mire ebből saját ház lenne hitel nélkül hát az sokáig eltartana. Amúgy meg büszke vagyok magamra kevesebb mint 1 éve sem dolgozom, s sikerült összeszednem egy 2012 sportosabb, számomra nagyon jó autóra a pénzt. S nem elherdáltam, elbuliztam..! Szóval tenlyeg a kérdés, meddig húzzom itthon?
Volt 100ezer euró megtakarításunk, a többi hitel..
#11 vagyok.
Én 21 éves múltam, amikor elköltöztem. Részben pont az önállóság miatt, és hogy ne legyek elszámoltatva, meg ne kelljen ovis módjára írkálnom, hogyha esetleg lekésem a hévet.
Egyedül élek, oda megyek, ahová akarok és a kutyának nem kell tudnia róla, hogyha 21:30 helyett csak 22:30-ra érek haza.
Saját lakás? Viccelsz, ki tud ma már önerőből hitel nélkül saját lakást venni? Senki kb. Szóval ez csak kifogás. Gyűjtögetés, persze, remek dolog, csak éppen 20 éven át is élhetsz otthon gyűjtögetve sem tudsz venni semmit. :D
Köszönöm, válaszotokat! Picit összeszedelenül írtam le. Közvetlen környezetemmel nem tudom megvitatni. Mert, összes havarom egyetemezik és szülők segítik mindenben. Nem azt mondom persze, szeretnék hitelt felvenni. Csak nem 20-30 milliókat ami számomra, én azt gondolom hiteles, és elérhető max 10m forint. Mai világban, számomra ez a bevállalható! Értem amit ti is írtok. Viszont, azt is látom,( tudnak olyan helyre költözni, hogy nem kell lakbért fizetni, csak számlákat. Viszont, azt gondolom azért jó még itthon mert sokkalta többet tudok még így is megsporolni. Viszont, látom mit vesztek mit maradok, környezetemben, 25 éves korukig el sem költöznek, vagy ha igen akkor vagy ketten költöznek, vagy szülők fizetnek mindent.
Nagyon 50-50be vagyok. Azt mondom anyagilag nagyon kényelemes, viszont. Párkapcsolati szinten, nem annyira egyszerű. Illetve bizonyos kor után nem egészséges
"ha elszórja kocsira meg bulira akkor nem fog összejönni"
Egy filmben volt egy ilyen beszélgetés:
-Hű de gyors ez a Ferrari
-Hát 200e német márkáért lehet is.
-Úristen, 200ezer márka? Azért komoly öröklakást is adnak.
-Igen, csak az nem tud ilyen gyorsan menni.
:D
A film pedig a Manta Manta volt, végülis kinek mi a fontos.
Mi az, hogy nagy házban egyterű és minden hallatszik? Ezt hogyan kell elképzelni és a saját helyed mekkora?
Nekem 45 n.m.-en van saját 22, nincs ilyen gond, és párom ide költözött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!