Szerintetek érdemes lenne elköltöznöm otthonról vagy várjak még vele?
Kíváncsi lennék kinek mi a véleménye, mi lenne a legjobb döntés ebben a helyzetben.
23 éves vagyok, nem olyan rég lett meg a diplomám és már dolgozok, viszont azért elég cikinek érzem már, hogy még otthon lakom a szüleimmel. Nincs jelenleg párkapcsolatom, szóval az sem opció, hogy összeköltözök a párommal és majd együtt gyűjtünk házra/lakásra. Vegyétek figyelembe légyszi azt is, hogy nincsen még saját autóm sem, a jogsi is még folyamatban van.
Megpróbálkozzak esetleg külföldre költözni annak reményében, hogy majd így összetudom hozni az önerőt relatív gyorsan (angolul beszélek csak)? Vagy inkább hanyagoljam és vegyek ki egyszerűen egy albérletet? Reménykedjek, hogy összejön valami komoly kapcsolat és majd ahogy fent írtam, összeköltözünk és spórolunk saját lakásra/házra?
Azt gondolom ha a szüleiddel jó a kapcsolatod és nem zavarja őket, hogy otthon laksz nem feltétlenül kell albérletbe költöznöd, azt a pénzt amit arra költenél tedd félre és amikor olyan kapcsolatod lesz ahol a közös lakhatás már opció az a pénz nagyon jól fog jönni.
Ha pedig külföldre készülsz ott is jól fog jönni az elején amit félre tudsz tenni.
Nem ciki otthon lakni amikor eljön az ideje úgy is lépni fogsz,addig meg ha a szüleidet nem zavarja, hogy velük laksz nincs semmi gond ezzel.
A mai világban, ezekkel a fizetésekkel és ezekkel az albérlet meg lakásárakkal nem ciki otthon lakni.
A kormánynak ciki, amit az emberekkel művelnek. Nem külföldre kéne menni dolgozni, ha itt normális élhető élet lenne.
Maradj csak otthon még, és gyűjts. És soha ne számíts másra ilyen téren!
Én sajnos nem tudtam megtenni, hogy külön költözzek, egészen addig, amíg a covid miatt kicsit lejjebb mentek az albérlet árak és találtam egy egész jól fizető melót. 26 voltam.
Nem azt mondom, hogy ciki otthon lakni ennyi idősen, hanem azt, hogy baromi rosszat tesz a mentális egészségnek. Lehet, hogy ti jóban vagytok, de akkor is jobb szerintem neked is, ha nem kell beszámolnod, hol vagy, mikor jössz, kit akarsz felvinni éjszakára stb.
Én 26 évesen éltem ki azt, amit más már sokkal korábban. Elmentem bulizni és reggel 6-ra értem haza, pedig már rég nem szerettem bulizni, egyszerűen csak évek óta szerettem volna megtapasztalni az érzést, milyen az, amikor nem kell elmondanom nekik, hogy bulizni megyek és csak reggel jövök, aztán hajnali 4-kor magyarázkodni, hogy ne hívogass, mondtam, hogy reggel megyek, még bulizok xy emberekkel. Vagy mondjuk anyámnak mindig jeleznem kellett még 26 évesen is, hogyha munka után nem egyből megyek haza. Egyszer randim volt, írtam anyámnak, hogy mikor érek haza. A srác meg írja hogy hoppá ő késni fog, végül 3/4 óra után megérkezett és szar volt a randi. Ha nem kellett volna mondanom, mikor megyek haza, akkor 10 perc várakozás után hazamentem volna, mert bunkóság főleg első randin ennyit váratni valakit, de akkor mit mondtam volna, miért vagyok otthon ilyen hamar? (Randit nem mondhattam el, azt mondtam kávézni megyek a munkatársammal) aztán amikor már egyedül laktam is belefutottam ilyen késős gyerekbe, neki megmondtam hogy ennyit bem várok egy idegenre (25 percet mondott hogy annyit fog késni), hazamentem.
Oké nekem toxikus szüleim vannak de ha jó a kapcsolatod velük is nagyon jellemformáló meg egyszerűen felszabadító érzés ha nem velük élsz, saját szabályaid vannak és hamar megtanulsz önállósulni :) Ha teheted, költözz el még idén.
Nekem egyébként egyáltalán nem toxikus, jofej szüleim vannak, de így se bántam meg egy pillanatra sem, hogy 22 évesen elkoltoztem. Mondjuk kovid előtt koliban laktam és csak a kovid 2 évében költöztem vissza.
Egyszerűen másmilyen külön lakni. Én nagyon sokat fejlődtem azóta, sokkal felnőttebb lettem. Amikor hazamegyek, még mindig érzem hogy kicsit "gyerek" szerepben vagyok. Amit nagyon élvezek havi 1 hétvégén, de gyakrabban nem lenne jó.
Egyébként akit én ismerek 50 fölött, aki sose költözött el a szüleitől, most is kicsit olyan mint egy gyerek. Várja a jóváhagyást a szüleitől, nem tud konfliktust kezdeni, nem tud mit kezdeni kényelmetlen helyzetekkel.
Szóval én azt mondom, ha nem is most, de pár éven belül célszerű lehet elkoltozni, a saját mentális fejlődésed miatt, mert az többet ér mint a neved a tulajdoni lapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!