Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan rendezzem ezt a helyzet...

Hogyan rendezzem ezt a helyzetet? Lehet egyáltalán?

Figyelt kérdés

Röviden a sztori: az egyetem elvégzése után kb 1 éve elkezdtem dolgozni a családi vállalkozásunkban. Mindig is ez volt a terv, szeretem is csinálni és jó is vagyok benne. A nagyszüleim indították el anno, ők már nyugdíjasok. Most anyukám a főnök kb 15 éve már, keményen dolgozik és nagyon jól csinálja. A cégben dolgozik még anyukám húga, bár az túlzás, hogy dolgozik, amikor van kedve bejön, csinál valamit /általában rosszul/, kivesz egy kis pénzt és hazamegyek. Na most ez a bizonyos nagynéni borzalmasan irigy volt rám mindig is, most is, és rosszul van attól, hogy én is itt dolgozom és jó is vagyok. Bújtogatja ellenem az alkalmazottakat sőt még anyámat is, aki mivel egy gyenge személyiség vevő is erre. Az egy dolog, hogy egyfolytában szid meg kavar rólam a hátam mögött, de most nagyon eldurvult.

Tudni kell rólam, hogy volt egy koponyasérüléses balesetem, utána epilepsziát diagnosztizáltak. Még folyik a gyógyszerek beállítása, vannak jobb és rosszabb napjaim.

Na most: ez a nagynéni kitalalta, hogy én csak megjátszom az epilepsziát, hogy manipuláljam anyámat meg hogy figyelmet szerezzek. (Kb 20 orvosi leletem van ami igazolja) ezzel telekürtölte a várost és már lassan anyám is kezdi elhinni. Pár napja volt egy rohamom otthon. Utána anyám lefotózott ahogy kiütve, nyálas szájjal fekszem az ágyon, elküldte a nagynénimnek. Ő meg a fél városnak, ilyen kommentekkel hogy “rozsdás szöget kéne szúrni a talpába rögtön kiderülne hogy megjátssza” stb..

Ők még nem tudják, hogy ezt tudom..

Nem tudom mit csináljak, legszívesebben most azonnal a világ másik felére költöznék és soha nem állnék szóba velük többet. Félek a váltástól, mert epilepsziásként nem könnyű munkát találni..

Egyáltalán hogy kérjem ezt számon anyámékon? Van értelme? Nem tudom mit tegyek..

2024. máj. 19. 09:30
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
95%
9-es: Azért van. Súlyosabb a helyzet, mert a munkában is össze vannak láncolva, nehezebb elszakadni. Másrészt a családi és a munkahelyi terror összefonódik náluk.
2024. máj. 19. 10:53
 12/30 anonim ***** válasza:
98%
Annyi koze van a csaladi vallalkozashoz, hogy a nagyneni nyilvan felti a poziciojat,a kenyelmes eletet es a penzet a kerdezotol es ezert furkalodik. Ocsmany persze. De a legfelhaboritobb, hogy anyuka se hisz a sajat gyerekenek mar, pedig ott a sok orvosi papir, es az epilepsziat nehez megjatszani, na meg kinek is jutna eszebe ilyesmi... Anyukanak fel kene nonie, o itt a leggyengebb lancszem, hogy ezt elhiszi es hagyja a sajat huganak. Kerdezo, szerintem anyaddal beszelgess el errol alaposan.
2024. máj. 19. 10:55
 13/30 anonim ***** válasza:
96%

1. Az olyan vállalkozás, ahol akárki "kivehet pénzt", semmi esetre sem komoly.

2. Most anyád "nagyon jól csinálja" a cég vezetését, vagy alkalmatlan rá "Bújtogatja ellenem anyámat is, aki mivel egy gyenge személyiség vevő is erre"? A két kijelentésed ellentmond egymásnak!

3. "anyám lefotózott ahogy kiütve, nyálas szájjal fekszem az ágyon, elküldte a nagynénimnek"..."ö meg a fél városnak, ilyen kommentekkel hogy “rozsdás szöget kéne szúrni a talpába rögtön kiderülne hogy megjátssza" - Mindkettöt fel kellene jelenteni személyiségi jogok megsértése miatt!

4. Ilyen helyen értelmes ember nem marad, keress más, megfelelö, a családodtól független munkahelyet, lehetöleg minél távolabb tölük.

2024. máj. 19. 11:32
 14/30 anonim ***** válasza:
85%
Jelentsd fel anyádat is és nagynénédet is.
2024. máj. 19. 11:39
 15/30 anonim ***** válasza:
89%

A hugicára nem lehet rászólni?

Ennyi panaszod van rá, már rég az arcába kellett volna tolni, hogy álljon le.

2024. máj. 19. 12:29
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Keresnék másik munkahelyet minimum az ország másik végében, elköltöznék és minden kapcsolatot megszakítanék anyáddal. Aztán a nagynéni dolgozhat, anyád megnézheti milyen munkaerő.
2024. máj. 19. 12:31
 17/30 anonim ***** válasza:
93%

Engem a cég érdekelne. Mivel foglalkoztok?

Apád miért nem tesz rendet?

2024. máj. 19. 12:34
 18/30 anonim válasza:
79%
Elsô körben beszélj anyuddal, mondd el, hogy a lefotózás krvára nem normális dolog, fôleg nem a saját anyádtól. S hogy el is küldi másnak, az már tényleg személyi jogok sértése, a nagy Ámerikában ezzel már gazdag lennél... A beszélgetés után döntsd el, van-e amit kezdj anyuddal, változik-e a hozzáállás, de ha nem, én is az elköltözést, munkahelykeresést ajánlanám. Én még nem hallottam olyan családi vállalkozásról, ahol minden kvittül menjen és ne egymáson élôsködés lenne.
2024. máj. 19. 12:51
 19/30 anonim ***** válasza:
90%
Én a helyedben a nagynéni ellen tennék jogi lépéseket. (anyád is megsértette a személyiségi jogaidat, de mégiscsak az anyád és "csak" egy embernek küldte el). Aki a fő probléma ebben a történetben, az a nagynéni. Szépen beperelném, visszaélt a képmásoddal, nagy nyilvánosság aki küldte el, megalázó kommenttel, visszaélt érzékeny orvosi adatokkal, megsértette az emberi méltóságodat. Szépen mentegesd le a bizonyítékokat, aztán irány a rendőrség/bíróság. Ezért már Magyarországon is szép kis sérelmi díját ítélnek meg, plusz a perköltség őt fogja terhelni, lehet, hogy pár hónap felfüggesztettet is kap (becsületsértés). De olyan súlyos dolgot csinált, hogy én meglépném a helyedben.
2024. máj. 19. 14:32
 20/30 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező, én kikövetelnék egy ajánlólevelet muttertól és húznék is a francba, jó messzire és ezek után többet anyámra rá nem nyitnám az ajtót, amiért előbb hisz a szarkavaró tesójának, mint a saját gyerekének... Ha menne C1 szinten angol vagy más idegen nyelv, külföldben is gondolkodnék.
2024. máj. 19. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!