Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan rendezzem ezt a helyzet...

Hogyan rendezzem ezt a helyzetet? Lehet egyáltalán?

Figyelt kérdés

Röviden a sztori: az egyetem elvégzése után kb 1 éve elkezdtem dolgozni a családi vállalkozásunkban. Mindig is ez volt a terv, szeretem is csinálni és jó is vagyok benne. A nagyszüleim indították el anno, ők már nyugdíjasok. Most anyukám a főnök kb 15 éve már, keményen dolgozik és nagyon jól csinálja. A cégben dolgozik még anyukám húga, bár az túlzás, hogy dolgozik, amikor van kedve bejön, csinál valamit /általában rosszul/, kivesz egy kis pénzt és hazamegyek. Na most ez a bizonyos nagynéni borzalmasan irigy volt rám mindig is, most is, és rosszul van attól, hogy én is itt dolgozom és jó is vagyok. Bújtogatja ellenem az alkalmazottakat sőt még anyámat is, aki mivel egy gyenge személyiség vevő is erre. Az egy dolog, hogy egyfolytában szid meg kavar rólam a hátam mögött, de most nagyon eldurvult.

Tudni kell rólam, hogy volt egy koponyasérüléses balesetem, utána epilepsziát diagnosztizáltak. Még folyik a gyógyszerek beállítása, vannak jobb és rosszabb napjaim.

Na most: ez a nagynéni kitalalta, hogy én csak megjátszom az epilepsziát, hogy manipuláljam anyámat meg hogy figyelmet szerezzek. (Kb 20 orvosi leletem van ami igazolja) ezzel telekürtölte a várost és már lassan anyám is kezdi elhinni. Pár napja volt egy rohamom otthon. Utána anyám lefotózott ahogy kiütve, nyálas szájjal fekszem az ágyon, elküldte a nagynénimnek. Ő meg a fél városnak, ilyen kommentekkel hogy “rozsdás szöget kéne szúrni a talpába rögtön kiderülne hogy megjátssza” stb..

Ők még nem tudják, hogy ezt tudom..

Nem tudom mit csináljak, legszívesebben most azonnal a világ másik felére költöznék és soha nem állnék szóba velük többet. Félek a váltástól, mert epilepsziásként nem könnyű munkát találni..

Egyáltalán hogy kérjem ezt számon anyámékon? Van értelme? Nem tudom mit tegyek..

2024. máj. 19. 09:30
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyukád jobban hisz neki, mint a saját gyerekének, akinek végigasszisztálta a felépülését, akkor nincs mit tenni. Apukád nincs a képben? Ha van, esetleg az ő segítségét kérni. Ha nincs, akkor én hagynám a fenébe a családi vállalkozást, keresnék másik melót, és költöznék.
2024. máj. 19. 09:46
 2/30 anonim ***** válasza:
96%

Ha anyukád nagyon jól csinálná, akkor a nagynéni egyrészt nem tudna csak úgy pénzt kiszedni, másrészt nem tudná az alkalmazottakat ellened hangolni...

Másrészt meg a kérdéshez kb semmi köze annak, ki hol dolgozik.

Anyád tapló, a nagynénéd is.

2024. máj. 19. 09:48
 3/30 anonim ***** válasza:
21%

Ilyen az, ha nem hullik minden az ember szájába.

A családi vállalkozás jelenleg anyádé és a húgodé, nem a tied. Menj és csinálj magadnak sajátot, mert innen már kitúrtak, mint te is látod, ebből te már semmit nem fogsz látni.

Én legalábbis biztos nem engedném, hogy rajtam nevessenek. De ha te hagyod, magadra vess...

2024. máj. 19. 10:18
 4/30 anonim ***** válasza:
24%
*anyádé és anyád húgáé
2024. máj. 19. 10:18
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Ezért nem jók sokszor a családi cégek. Ha az egyik családtag a másik főnöke lesz, az még jó kapcsolatokat is megronthat. De itt eleve rossz a kapcsolat. Próbálj olyan végzettséget szerezni, amivel máshol is elhelyezkedhetsz, mert nagyon toxikus ez a család. Az, hogy lefotóztak beteg állapotban és terjesztik idegeneknek, súlyosan jogsértő, emiatt jogi lépéseket is tehetsz.
2024. máj. 19. 10:19
 6/30 anonim ***** válasza:
97%
Ha még anyukád sem hisz neked, akkor igazából nem tudsz csinálni semmit:(. Mind a ketten bunkók. Én a helyedben szembesíteném őket azzal, hogy tudok mindent, és aztán otthagynám ezt az egészet. És ha tudok el is költözök. De persze, ez a te életed, azt csinálsz, amit szeretnél.
2024. máj. 19. 10:20
 7/30 anonim ***** válasza:
100%

Ez a családi vállalkozások átka.

Szállj ki, költözz el, szakítsd meg a kapcsolatot. Majd anyád rájön mit veszített 10-20 év múlva, mikor húgica csődbe viszi a céget.

Hiába lettem leszázalékolva a hármas válaszomban, ez az igazság. Legyél alkalmazott egy ideig, vagy csinálj saját vállalkozást.

Ismerek családi vállalkozásokat, egészen nagyokat is, és mindenhol több van mögötti, mint cukimuki családi piknikek. Rendszerint egy embernek van alárendelve a többi, hiába van midnegyiknek tulajdonjoga, hiába apa-fia, anya-lánya, férj-feleség megszólalni se szólalhatnak üzleti ügyekben.

2024. máj. 19. 10:28
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg epilepsziás él a földön,és nagyon ritka,hogy valaki családi vállalkozásban dolgozzon. Ez ne tántorítson el attól,hogy legyen munkahelyed,és életed nélkülük. Ha még friss az epilepsziád,beállítják a gyógyszert,és akár tünetmentes is lehetsz. Ha ez megvan,akkor hagyd őket a francba. Én is epis vagyok,és saját,és embertársaim érdekében megnézem hova megyek dolgozni,de fogsz találni munkát így is,csak bízz magadban.
2024. máj. 19. 10:44
 9/30 anonim ***** válasza:
88%
Ennek az egésznek semmi, de semmi köze nincs a családi vállalkozáshoz... HA nem együtt dolgoznának, akkor is fennállna a probléma, hogy nem hiszi el a betegséget, az anyja akkor is ilyen lenne, a nagynénje is.
2024. máj. 19. 10:48
 10/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, hogy kivétel nélkül értelmes válaszokat írtatok:)

A családi vállalkozást azért írtam bele, mert szerintem ezt az egészet az generálja, hogy a nagynénim rosszul van attól, hogy én is odakerültem. De persze igazatok van, ha máshol lennék akkor is ilyen természetű maradna anyámmal együtt

2024. máj. 19. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!