Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves korodban váltak el...

Hány éves korodban váltak el a szüleid? milyen gyakran láttad őket?

Figyelt kérdés
utána baráti volt a viszonyuk vagy szidták egymást? kivel éltél és milyen gyakran láttad a másikat? egyformán szeretted őket vagy egyikkel romlott a kapcsolatod? mikor lett új kapcsolatuk? lettek mostohatesók is? fiatalabbak,idősebbek nálad? velük milyen a kapcsolatod?
máj. 16. 04:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%
8 éves voltam, mikor anyám lelépett velem és a két tesómmal. Apám nem nagyon adott haza pénzt, alkoholista nem volt, de anyámmal agresszív. Csúnya válás volt, évekig húzták. Nagyjából két hetente találkoztam apámmal, most sincs rossz kapcsolatunk, de olyan jó sem, semleges. Engem zavar, mikor próbál apáskodni. Nem tudtam soha megbízni benne, volt egy-két húzása. Az egyik tesóm egyáltalán nem beszél vele. Már saját családom van, évente max ötször találkozunk, és hetente/két hetente beszélünk 10 percet. Nincs is igényem többre. Neki volt egy-két nője, most van egy hosszabb kapcsolata, de féltesóról nem tudok.
máj. 16. 10:07
 12/19 anonim válasza:
100%

4 voltam mikor elváltak a szüleim. Anyámmal maradtam, apámat hetente láttam, hétvégén. Két hetente elvitt magához, ott aludtam szombat este. Az volt a legjobb, mikor nem kellett anyámmal lennem.

Sokszor találkoztak emiatt, így hétvégente, amikor átadtak engem egymásnak. Aztán 11 évesen én már egyedül utaztam köztük, nem kísérgettek. 12 évesen apámhoz költöztem mert anyámat már nem lehetett tovább elviselni. Akkor már csak az ilyen ballagásokon találkoztak, nagyritkán. Most kb 1-2 évente találkoznak 1x. Az is sokszor csak véletlen és persze miattam, mert én mindkettejükkel tartom a kapcsolatot.

Egyiknek se lett párja a két szülőm közül. Apám most is azt mondja, hogy neki én miattam még mindig és örökre anyám lesz a felesége. Bár elváltak papíron, ugye, és nem is találkoznak.

Ennek ellenére apám sokszor szidta anyámat előttem. Amíg rá nem vágtam az ajtót és nem üvöltöttem le a fejét hogy ezt hagyja abba mert kib@szottul fáj amit csinál. Onnantól nemigen csinálta. Anyám sose szidta apámat így a háta mögött, csak néha tett egy-egy szurkálódó megjegyzést, de nem gyűlölettel vagy ilyesmi. Illetve nem tudom mi lehetett benne amikor ezeket mondta.

Apámat imádtam, aztán később dühös lettem rá, anyámat elején utáltam, már így, hogy távolabb van, könnyebben elviselhető, néha még hiányzik is. Összességében mindkettővel inkább ambivalens a kapcsolatom, mert haragszom rájuk a válás miatt is, hogy képtelen voltak együtt maradni, ha már egyszer engem sikerült megcsinálniuk. De nem tudom azt mondani hogy egyiket jobban szeretném mint a másikat, mindkettejüket szeretem minden ellenére <3

máj. 16. 10:37
 13/19 A kérdező kommentje:
7- es ez nagyon szép,hogy féltesóddal és mostohaanyuddal( vagyis anyjával) is jóban vagy,pedig apáddal nem. jó látni ilyet is :)
máj. 16. 11:05
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
13: Köszi! Ebből is látszik, hogy nem rajtunk múlt, hogy apuval nem lett jó a kapcsolat.
máj. 16. 11:58
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem is voltak házasok. Apám a gyerektartás tárgyaláson tudta meg, hogy létezem. Csecsemő koromban nézett meg egyszer, aztán többet nem. Nagyanyám minden bajunkért apámat okolta, meg a világháborút. Aztán 3x évesen megkerestem a fatert, akkor egyszer találkoztunk. Onnantól nem utálom, mert láttam, hogy egy nem túl bonyolult, nem túl bátor alak. Így tehát nem fordítok azóta energiát arra, hogy őt utáljam, ami nekem jó. Karácsonykor küld egyen sms-eket. Ennyi a kapcsolatunk. A szomszédban, egyéb helyeken voltak pótapáim, akik némileg helyettesítették, akiket szeretek.

Sok más ok miatt is kb. egész életemben kissé, vagy jobban depressziós voltam, sok terápiában voltam, a mostani talán majd segít lényegileg is.

A szüleim nem tartották a kapcsolatot egymással.

50f

máj. 16. 13:23
 16/19 anonim válasza:
14 voltam. és maga volt a pokol...
máj. 16. 14:00
 17/19 anonim válasza:

14 voltam,és maga volt a pokol...

21/L

máj. 16. 15:07
 18/19 anonim ***** válasza:
5 éves voltam. A biológiai "apám" utána még pár hétig látogatott, de utána már nem sikerült eltalálnia hozzánk. Érthető, végül is nagyon messze lakott, kb 3 utcányira.
máj. 16. 17:35
 19/19 anonim ***** válasza:
Másfél éves voltam, mikor elváltak a szüleim. Apám tíz éves koromig elvitt láthatásra, majd az élettársa közölte, hogy, ha még egyszer odavisz, akkor elzárja az étkészletet. Erre apám úgy döntött, akkor nem kellek. 25 éves koromban kezdünk újra kapcsolatot építeni, amikor várandós voltam az első Fiammal, de az sem sült el jól... átvágott, becsapott, meglopott! Végül teljesen megszakítottam vele minden kapcsolatot, de aztán megtudtam, hogy tüdőrákja van, így az utolsó fél évében próbáltuk megmenteni, amit lehet...végül idén májusban elment, és én azóta is bánom, hogy ez ennyi volt...
jún. 9. 23:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!