Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felnőtt, teljesen önálló...

Felnőtt, teljesen önálló életet élő lányunk esküvőjébe mennyivel, mivel illik beszállni? Mi az amit nekünk illene állni?

Figyelt kérdés
A vőlegény szüleit nem tudjuk, hogy mennyivel akarnak beszállni vagy mit fognak megvenni/kifizetni.Eddig úgy néz ki, hogy a vőlegény oldaláról 22 fő vendég lesz, a mi oldalunkról pedig 10 fő.
máj. 8. 13:01
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
89%

A kérdés az volt, hogy mennyivel illik.

Nem az, hogy ki mennyit kapott, adott, vagy szeretne majd agy nem szeretne majd.

Hogy mennyivel illik? Semennyivel, mert 2 tanúval is összelehet házasodni, nulla forintért. 60%os a válási ráta.

máj. 8. 21:20
 22/27 anonim ***** válasza:
78%
Semmit, XXI. század van, ma már a házasulandó felek állják maguknak a bulit... Ez az egy valami, amire azt mondom, hogy akinek ez fontos, minden centet összespórol magának, vagy foglal időpontot anyakönyvvezetőhöz ingyen, ha másra nem futja...
máj. 9. 03:37
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Semmivel nem szálltunk be.

A másik család igen, na az egész esküvőszervezés arról szólt, hogy a másik nő mit akar, hisztizett, sértődött, sorolhatnám.

Mi ebből így szépen kimaradtunk. Nászajándékba adtuk a pénzt inkább, nem vettünk részt ebben az idegbajban, amit a másik szülőpár rendezett.

máj. 9. 08:14
 24/27 anonim ***** válasza:
46%

Beballagsz két tanúval a hivatalba. Nem kötelező csinadrattát szervezni más pénzén :), amit ha olyan az anya-anyós akkor életed végéig hallgatsz. "Mert az én pénzemen ment az esküvő..." :D

Vicces.

Mi két tanúval házasodtunk, és utána volt egy-egy buli a családdal.

máj. 9. 08:15
 25/27 A kérdező kommentje:

Mindenki két tanúval házasodik, hiszen ez a házasságkötés egyik feltétele.

És igen, az utána való buli kerül pénzbe, nem az hogy beballagsz a hivatalba. Vagy nem is értem mire gondolsz.

máj. 9. 08:22
 26/27 anonim ***** válasza:
67%

Nálunk a 4 örömszülő fizetett mindent, vagyis kaja, pia, torta, fotós, csokor, a mi szállásunkat is ők, az én ruhámat is, (férjemnek már volt öltönye, így az korábban lett véve).

Mi a férjemmel ezáltal jól jártunk anyagilag, mert a kapott nászajándék mind plusz volt, és nem az esküvő kifizetésére ment el.

A két szülőpár amúgy igyekezett felezni, balanszban tartani ki mennyit perkál.

Na, de az hogy nekünk mindent a szülők fizettek, VÉLETLENÜL SE jelenti, hogy ezt így illik. Ha így tesznek, szuper, de ha nem, akkor a pár fizet mindent, és olyan esküvőt tart, amire tellik neki. Ennyi! Elvárni nem lehet egy sima összegnél többet, ami a saját fogyasztást állja. Az az amit illik adni, a saját kaja-pia fogyasztás fedezése szerintem.

28/N - tavaly házasodtam

máj. 9. 12:37
 27/27 anonim ***** válasza:
Semennyit. Szerintem ultra gáz, ha mással fizettetem ki az esküvőt, amit én akarok. Nekem a bőr lesült volna a képemről ha kell a nagy buli de anyuciék fizetik mint a gimis ballagást. Itt elvileg felnőtt, önálló életet élő emberekről van szó
jún. 9. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!