Felnőtt, teljesen önálló életet élő lányunk esküvőjébe mennyivel, mivel illik beszállni? Mi az amit nekünk illene állni?
Figyelt kérdés
A vőlegény szüleit nem tudjuk, hogy mennyivel akarnak beszállni vagy mit fognak megvenni/kifizetni.Eddig úgy néz ki, hogy a vőlegény oldaláról 22 fő vendég lesz, a mi oldalunkról pedig 10 fő.máj. 8. 13:01
11/27 anonim válasza:
Én a lányom esküvőjére 7 millió forintot adtam, a vőlegény szülei meg a hasonló költségű nászutat fizették, így egyenlően eloszlottak a költségek.
12/27 anonim válasza:
A miénken 6 éve átlagban páronként 50.000 volt a borítékokban. Nem is számítottam arra, hogy ennyit adnak majd. De szállást is kellett nekik foglalni, szóval jól jött 😅
13/27 anonim válasza:
Szerintem legalább 5 millióval illene.
14/27 anonim válasza:
Ez nem illik-nemillik, hanem megbeszélés, családi szokás kérdése.
Pl barátnőmék családjában a mindent a férj családja a szokás.
Férjem és az én családomban a pár teremti meg rá a keretet ami takarja az esküvőt.
Férjem barátjáéknak pl a vendégség figyelembe vétele nélkül fele-felét állták a pár szülei
15/27 anonim válasza:
Erre nincs szabály, fizethetik a szülők az egészet is. Ilyenkor a vőlegény-menyasszony oldaláról hívott vendégek arányában szokás a két család között megosztani a költségeket.
16/27 anonim válasza:
Én értem, hogy mindenki másképp látja, de mi a helytelen abban, ha valahol van egy szokás, akár ilyen, akár olyan? Mi fáj nektek abban?
17/27 anonim válasza:
Mi a férjemmel kifizettük az egész nászutat és az esküvőt is. Szerintem ez a minimum amit megtehet egy szülő ha anyagilag jól állnak.
18/27 anonim válasza:
Most teljesen off leszek, de áruljátok már el, hogy ha emberek - mindenféle minősítés, beszólogatás nélkül - leírják a tapasztalataikat, szokásaikat, akkor azon mi a fenét lehet lepontozni?
Nem tetszik a válasz, mert többet adott a gyerekének, mint amennyit te adtál/kaptál, aztán jól lepontozod? Ez annyira szánalmas...
19/27 anonim válasza:
Mindenhol más a szokás. Nálunk úgy volt, hogy a szülők fizették az öltönyt, menyasszonyi ruhát és a tortát. Nagyon örültünk neki, nagy segítség volt.
20/27 anonim válasza:
Nekem legjobban a következő válasz tetszik: "Semmit. Felnőttek házasodnak, majd ők inteznek és fizetnek mindent." Figyelj válaszoló: Senki nem gondolta hogy nem felnőttekről hanem kiskorúakról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!