Mi a legjobb módja a függetlenedésnek?
Nemsokára végzek a tanulmányaimmal és saját munkám lesz. Ez azt jelenti hogy végre képes leszek saját magamról gondoskodni.
Na most, én egy eléggé különleges életmódot folytatok. Nekem minden fontosabb az egészséges lét, legyen ez a diéta, sportolás vagy csak a minden napi aktivitások.
Jelenleg az egyik szülőmmel és a bátyámmal élek együtt. Ők, mondjuk úgy szeretnek lazán élni. Ezalatt úgy értem, nem nagyon törődnek mit esznek, mennyit mozognak. Na mindegy. Egyátalán nem hasonlít az életmódunk és szeretnék a saját utamra térni és elfalazni magam ettől az élésmódtól, viszont ez nem oly egyszerű.
Van két tesóm, és nálunk teljes mértékben megszokott lett, hogy amíg a gyerek el nem hagyja a házat, addig a szülő gondoskodik majdnem minderől. Ebbe beletartozik mit eszünk, mikor és mennyit, és még sok más ami szükséges a boldog és nyugalmas együttéléshez (amivel semmi gondom sincsen),és ezt úgy látszik énrám is rám akarják erőltetni, de nekem ez teljesen elfogadhatatlan.
Lehet hogy azért nem engedik, mert még nem vagyok önfenntartó, de ez sem lesz így mindíg és egy idő után a sarkamra kell álnom és nemet mondanom.
Viszont nem szeretnék csalódást kelteni bennük, ugyanannyira pedig nem szeretnék teljesen szolitúd életet élni, mintha nem is velük élnék.
Komolyan mondom az egyetlen dolog ami mostanában együtt tart minket az a kaja..., de az a mi problémánk.
Volt már valamennyiőtöknek hasonló élménye aki tudna tanácsot adni ebben a helyzetben?
Minden potitív választ szívesen fogadok :)
Úgy, hogy fogod magad, elköltözöl és akkor élheted a saját életed. Ezt jelenti az "önállósodás", hogy nem függsz semmilyen szinten a szülőktől, hanem 100% ellátod magad.
Ennyi a nagy helyzet.
Amúgy még otthon élsz, megveszed magadnak a kaját, jrász sportolni és sorolhatnám. Eddig is ezt csinálod, gondolom.
Azt szeretned, hogy ok vasaroljanak be neked egeszseges elelmiszereket?
En vallalom, hogy hulye vagyok, de nem ertem mit akarsz.
Ha ezt, akkor kerdezz ra, en szulokent segitenek a bevasarlasban ha megtehetem es ha kell.
A tobbire pedig en speciel ugy csinaltam, hogy anno negyen bereltunk lakast, amikor elkezdtem dolgozni. Igy kenyelmesen megeltem, bar nyilvan nem volt mindig egyszeru a tobbiekhez igazodni, de baratok voltunk, bulinak fogtam fel, szivesen gondolok vissza arra az idoszakra most is.
Aztan ahogy nott a fizum, ugy tudtam berelni vegul egyedul is egy kis lakast.
Megveszed magadnak a kaját és főzöl magadra, ha pedig olyanok, hogy a "finom és drága" dolgokra rájárnak (pl veszel áfonyát, hogy reggelente 5 szemet belerakj a zabkásádba, ők meg egy heti adagodat fél perc alatt megzabálják) és ezen az elbeszélgetés sem segít, akkor vagy tartsd ezeket a szobádban vagy időzítsd úgy a főzést, hogy el is fogyjon vagy mondj le róla.
Csak ezért én biztos nem mennék albérletbe.
"Nemsokára végzek a tanulmányaimmal és saját munkám lesz. Ez azt jelenti hogy végre képes leszek saját magamról gondoskodni."
Ez konkrétan azt jelenti,hogy magadról gondoskodsz, hogy külön élsz,és mindent megoldasz egyedül a fizetésedből.Amíg van hol laknod, fizetik a rezsit helyetted,addig nem vagy önálló.
Utólag már azt mondom, az un. "egészséges táplálkozás" főleg hiszékeny fiatalokra veszélyes.
De úgysem hiszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!