Mi lenne a legjobb döntés?
A legjobb az lenne, ha leendő férjed nevén lenne, ha ő egyébként szereti, ill. a gyerek is szereti őt.
A gyereked apjával le kéne ülni őszintén beszélni. Nyilván azt kéne hangsúlyozni, hogy ő ezzel semmit nem veszít, hiszen eddig sem tartotta a kapcsolatot, tehát idegenek egymás számára. Viszont nyerne, mert a gyerektartást ezután nem kéne fizetnie, minden szempontból tiszta lappal kezdhet bele egy új párkapcsolatba.
Amiben nem értek veled egyet: én nem ügyvéddel, hanem csupán kettesben beszélnék vele. Ha sikerül dűlőre jutni, akkor kár az ügyvédet fegyverként mutogatnod magad mellett. Ez ellenérzést szülhet benne. És természetesen nem arra hegyezni ki, hogy ha nem teszi meg, akkor bepereled és megszívatod, mert ez így fenyegetőzés, ami kapásból ellenkezést szül.
Sokkal több diplomáciai érzékkel kéne ennek nekiállnod. Azt kéne mutatnod, hogy te korrektül le akarod zárni ezt dolgot úgy, hogy neki is jó legyen meg a gyereknek is. Én a helyedben megeresztenék olyan mondatokat, hogy őszintén kívánom, hogy találja meg azt, akivel boldogan együtt tud élni (ha netán van valakije, akkor meg azt kívánnám, hogy vele évtizedek múlva is boldogan éljen együtt). Vagy hogy mi nem illettünk egymáshoz, de ezért egyikünk sem hibáztatható. Vagy, hogy bizonyára én is sok hibát vétettem a kapcsolatunkban és megértem, ha emiatt még mindig neheztel rám.
Szerintem ilyen jóhiszemű gesztusok sokat segítenek abban, hogy meg tudjon az ember egyezni a másikkal.
"egyezzen bele a lemondásba."
Csak ilyen nincsen.
"attól tartok hogy x év múlva rondítaba be az apja hogy látni akarja. "
Amihez minden joga megvan.
"egyezzen bele a lemondásba."
Csak ilyen nincsen. "
De, van. Konkrétan örökbefogadás a kérdés megoldása, amikor is a verszerinti apa épphogy lemondhat a gyerekről a kérdező férjének javára.
Amúgy meg kérdező, inditasz egy kizárólagos felügyeleti jog iránti pert, ott elmodnod, hogy nulla kapcsolat kapcsolat van agyerek és a verszerinti apa között 2 éve.
Aki a kétéves gyerekét eddig egyszer sem látta, annál nevetséges arról értekezni, hogy joga van látni a gyerekét.
Persze, joga volt eddig is, és nem élt vele.
8-as nagyon helyesen javasolja, hogy (amennyiben nem tudnak békében megegyezni) a kérdező indítson kizárólagos felügyelet iránti pert azon az alapon, hogy az apa még nem is látta a kétéves gyerekét. Ez sokkal praktikusabb lenne, mint a gyerektartás növelése érdekében indítani pert, hiszen a kérdezőnek nem a pénz kell, hanem, hogy a mostani párja lehessen jog szerint is az apa, a vér szerinti apával meg mindent lezárhasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!