Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mi lenne a legjobb...

Szerintetek mi lenne a legjobb döntés ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Egy 21 éves srác vagyok, és már születésem óta anyámmal élek egy házban, viszont régebben gyerekként testileg és lelkileg is bántalmazva voltam anyám által többször is. Mostanában már nem, viszont gyakran félő, hogy esetleg ismét előfordul. Konkrétan félelemben kell élnem vele otthon. Gondolkoztam az elköltözésen, mert van hova mennem, viszont ezesetben anyám mindig visszafog, ha kell erőszakkal. Saját döntéseim soha nem lehetnek, mindig anyám irányít engem, mint egy bábut, amit madzagon rángatnak. A végső döntés amire jutottam a rendőrség, viszont nem vagyok biztos benne, ugyanis attól félek, hogy esetleg anyám a hazugságaival meggyőzné a rendőröket, hogy nem is mondok igazat, pedig de. Mi a véleményetek, mit kellene tennem?

2023. máj. 20. 06:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagykoru vagy nem tarthat vissza. Költözz el
2023. máj. 20. 06:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Pakold össze a cuccaidat és menj. Telefonszámodat lecseréled - vagy letiltod anyádat - és ha az új címedre is utánad mászkál, kérsz távolságtartásit a bíróságon.
2023. máj. 20. 07:19
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

21 évesen tényleg az a kérdés elköltözz-e egy idegbeteg bántalmazótól? Vannak bajok.

Nálam ez úgy működött, hogy megmondtam: két hét múlva már nem élek itt, ha öngyilkossággal fenyegetőzöl (volt rá példa), akkor sem - és a költözés reggelén leléptem.

2023. máj. 20. 07:30
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lépj le, amikor nincs otthon az anyád. Írsz neki egy levelet, hogy elköltöztél, nehogy kerestessen a rendőrséggel.
2023. máj. 20. 07:30
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne tudja hova mentél, írsz egy cetlit mi a pálya, hogy ne küldje rád a rendőrséget és lelépsz, ha nincs otthon.
2023. máj. 20. 08:23
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: 21 évesen mitől tartasz, hogyan bántalmazna ennyi idősen? Már nem vagy gyerek.

Nyiss bankszámlát, ne kérj semmi papír alapú értesítőt a lakcímedre.

Milyen döntést kell még meghoznod amiről jó ha nem tud?

Van barátod/ismerősöd ahova ideiglenesen tudsz menni?

2023. máj. 20. 09:33
 7/12 anonim ***** válasza:
85%
Bro 21 évesen ideje a tökeidet a helyére növeszteni..
2023. máj. 20. 11:50
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Költözz, felnőtt vagy bőven.
2023. máj. 20. 12:53
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
18 éves lettem, alig vártam, hogy szabaduljak otthonról. Anyám lelkileg, a mostohaapám fizikailag tartott terrorban, elmebetegek. Fogtam a táska ruhámat és egyszerűen nem mentem többé haza az egyetemi kollégiumból. Elkezdtem dolgozni, eltartani magam. Javaslom neked is. Ha nulláról indulsz, vannak munkásszállók gyári melóval tárt karokkal várnak.
2023. máj. 20. 13:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: kortárs-segítő alapítványok, ifjúsággal foglalkozó alapítványok is vannak, keress ilyet környékeden.

Tegyél bármit, de indulj el, ez nagyon fontos.

Ha semmit nem teszel, minden marad a régiben.

2023. máj. 20. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!