Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha anyám...

Mit csináljak, ha anyám levegőnek néz?

Figyelt kérdés

Csomószor van olyan, hogy piti dolgokból veszekedést csinál, én ebbe beleállok, és ennek rendszerint az a nagyon érett lezárása a részéről, hogy "jó, akkor ne szólj hozzám", majd levegőnek néz, nem reagál, ha beszélek hozzá. És így másnapig minimum ezt csinálja.

Arra rájöttem, hogy értelmesen megbeszélni semmit nem lehet, mert minden esetben, amikor felmerül, hogy nem oké, amit csinál, az veszekedést, majd levegőnek nézést okoz(legalábbis, amióta eljutottam oda érzelmileg, le tudom tojni a sértegetést és nem sírom el magam). Ezt hogy lehet jól kezelni? Ha órákkal később is nyomja a levegőnek nézést, akkor beszéljek hozzá ugyanúgy, és tegyek úgy, mintha válaszolt volna, vagy menjek bele, hogy ok, én is levegőnek nézem, várjuk meg, bigy ki bírja tovább? Vagy ilyenkor mi a jó megoldás?(Még kb egy év, mire úgy állok anyagilag, hogy tudjak költözni, szóval ezt hagyjuk is)

Bocsánatot kérni biztos, hogy nem fogok, mert semmi értelme. Anyám addig megy el egy veszekedésbe, amíg el nem sírom magam(ami nem történik már meg), akkor is, ha bocsánatot kérek, nyomja tovább, ha több órával később kér tőle bocsánatot az ember, akkor azzal csak újra felhozza a témát, és folytatja. Szóval nem vagyok hajlandó adni alá a lovat, meg az esetek 90%-ban nem gondolom, hogy nekem kellene bocsánatot kérni bármiért is.

ápr. 22. 07:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha levegőnek néz, ne törődj vele, és semmiképp ne kérj bocsánatot, mert azt akarja, hogy megalázkodj. Pár nap után vagy hamarabb meg fogja unni.

A nehezebb, az az, ha elkezd üvöltözni, kötözködni, mert nekem is nagyrészt eldurran az agyam hasonló helyzetekben, de van, amikor én is meg tudom állni, hogy belemenjek a veszekedésbe. A hisztis gyerek módszer a legjobb. Ignorálni kell, előbb-utóbb abbahagyja. Ha meg órákig ordít, hívd rá a mentőket, beviszik a pszichiátriára és legalább látja szakember, benyugtatózza. Meg vagyok győződve, hogy valami komoly baja van. Hosszabb távon meg az elköltözésre kell törekedni tőle, mert az ilyenek mindenkit tönkretesznek maguk körül.

ápr. 23. 22:16
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

11-es vagyok. Az én anyám pont ilyen volt, amíg meg nem halt. Utólag látom, hogy nagyon komoly mentális beteg lehetett. Ő is órákig őrjöngött, csinálta a levegőnek nézést is és felnőttként is kontrollálni akart.

Szerencse, hogy nem lettem olyan, mint ő.

ápr. 23. 22:21
 13/13 anonim ***** válasza:
22%

Ha már külön élsz, nagyon egyszerű: nem kell haza menni látogatóba.

Ha még nem tudtál elcuccolni, ami némileg bonyolultabb: Go Észak-Nyugat-Európa és egy szar meló, ami legalább ad szállást.

ápr. 28. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!