Utálnak engem otthon? Miért dicsérnek mást?
Figyelt kérdés
19 éves vagyok, jól érettségiztem, emelt szintű érettségit tettem abból a tantárgyból, amivel tovább szeretnék menni egyetemre. B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezem, van saját autóm, emellett zenei pályára készülök, mindennap több, mint 2 órát gyakorlok. Hétvégenként 12 órás műszakban dolgozok, hogy fent tudjam tartani az autómat és magamat is. Mindent megteszek annak érdekében hogy fel vegyenek a legjobb egyetemre. Kiállításaim, koncertjeim és interjúim vannak. Három nyelven beszélek. Testvérem semmit nem csinál, nem tanul, nem dolgozik, otthon lakik még mindig, ápolatlan, csak eszik folyton és szívja a cigit, amit nem ő vesz meg magának. Felkel 10-kor, aztán cigizik, eszik és Tv-zik. majd lefekszik 22-kor, addig szól a Tv-ből, 100% hangerőn a zene. Piedesztálra van emelve, mindent megkap, ha száját kinyitja. Én meg le vagyok üvöltve, mert valamit rosszul csináltam. Mindennap kiabálnak és üvöltöznek otthon, bántalmazzák egymást, én olyankor magamra zárom az ajtót. Olykor elviselhetetlen és szörnyű, de nem tusok lépni, hisz annyi pénzem nincs, hogy elköltözzek. Nem szólnak hozzám, kaját kapok csak. Semmi többet. Ahelyett, hogy elküldenék végre dolgozni vagy tanulni a másikat, ahelyett én vagyok leszidva mindennap. Egyidősek vagyunk egyébként a tesómmal, de már le is tagadom. Mi a kiút?ápr. 19. 12:28
21/23 A kérdező kommentje:
Sok válaszoló nem hiszi el, de igen, sajnos van ilyen. Nem is értem, miért és mégis hogy lehet ilyet írni, hogy csupa telis- tele hazugság...? Nos, ilyenkor rossz érzés. Az ember küzd, és ehhez hasonló dolgokat kap vissza. Minden más válaszolónak köszönöm a kedves és jó tanácsokat.
ápr. 22. 17:01
22/23 anonim válasza:
Ilyen előfordul, nem is ritkán.
Ha valamit jól csinálsz, azt akkor is sikerként kell megélned, ha nem kapsz érte dicséretet.
Nem hinném, hogy utálnak, inkább a kettőtök közötti különbséget akarják valahogy csökkenteni, vele akarnak közel azonos szintre hozni. Ehhez téged lefelé, tesódat meg felfelé kell tolni. Téged ezért szidnak, mintha nem lennél elég jó, tesódat meg dicsérik, mintha megérdemelné.
Öreg szomszédasszonyom mondta a másiknak, mikor a mihaszna fiát agyba-főbe dicsérte, hogy "igen, nagyon jó gyerek, nem csinál az ágyba". Hát van akinél már ez is dicséretre méltó.😊
23/23 anonim válasza:
22 Ne a kerdezo onbecsulesenek rovasara akarjak kisebbiteni a kulonbseget a ket ember kozott! Ez egy nagyon undorito es szamito pszichologia..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!