Ez egy normális kamasz élet?
Lányom gimnazista 10-es osztályos. Minden reggel 5.30-kor kel, es 6.50-kor száll fel buszra hogy eljusson iskolába. Iskola után 15.00-tól 21.00-ig dolgozik, 21.30-ra ér haza. 22.30 után szokott aludni. Ez igy hétfőtől csütörtökig, pénteken pedig megy a barátjához és ott tölti az idejét vasárnap estig.
17 éves
30!
Nem, nem mondok magamnak ellent. Totál feleslegesen tanult évekig.
Gondolod, hogy akkor is manager lenne most, ha sima érettségivel dolgozott volna ott? Vagy még simább 8 általánossal?
Még ha menedzseri munkájában nem is használja a végzettségét (habár gondolom, nem zenetanárként végzett), önmagában az, hogy képes volt erőfeszítést tenni éveken át egy cél elérése érdekében, máris kiemeli azok közül, akik ugyanerre nem voltak képesek és egyetem (rosszabb esetben középiskola) helyett a McDonald's-féle segédmunkát választották.
"Gondolod, hogy akkor is manager lenne most, ha sima érettségivel dolgozott volna ott? Vagy még simább 8 általánossal?"
Igen. A gyerekem is dolgozott ott egy ideig középiskola alatt az egyik osztalytarsaval. A lany a középiskola után maradt és ma mar ő is manager. A munkának nincs iskolai végzettség feltétele itt.
Kertészmernökről van szó amúgy, tehát köze nincs hozzá. Ambícióról meg erőfeszítésről meg annyit, hogy Hollandiában élünk, simán lehetett volna a vegzettsegenek megfelelő munkája, de nem akart nyelvvizsgazni.
Nem dolgozna iskolaidőben a gyerekem. Ez alap. TE miért engeded neki? Mivel 17 és diák, egyelőre szülői beleegyezés kell, hogy melózhasson.
Normális kamaszélet. Suli 8-16-ig (nálunk így voltak az órák), aztán hazaestem, tanultam, olvastam, főztem (hobbi), vagy bicajoztunk a lányokkal, barátnőmnél voltam estig...
Nem melóztam.
"Heti 2000 ft zsebpénzt kap, szóval dolgoznia se kéne, pénzt azt kap."
Remélem, ezt viccnek szántad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!